Hi! Welkom bij www.womenintouch.nl

Home » BLOGS » Body& mind » Recepten » Worteltjescake op zijn best! @fleurrprins

Worteltjescake op zijn best! @fleurrprins

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 08:58

Afgelopen zondag bakte ik voor het eerst een worteltjescake. Super lekker en vooral fris in de mond. Hoe gek het klinkt hoe lekkerder het is. Is worteltjescake lekker? Uh… YES. Daarom ben ik wat producten gaan kopen en bakte een worteltjescake. Niet zomaar een, nee eentje met walnoten, koekjesdeeg en banaan met een topping van kwark, geraspte sinaasappel en honing. Ik vind hem succesvol. Nu jij!

Ingrediënten

  • 100G maizena
  • 200G Bloem
  • 150G Geraspte wortel
  • 3 rijpe bananen
  • 100ml amandelmelk
  • 60gram walnoten ( tip: koopje een bakje bij de AH, is precies deze hoeveelheid).
  • 3 eieren
  • 3 tl speculaaskruiden
  • Rasp van sinaasappel
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 el honing
  • 100G suiker
  • 125g boter
  • Een zakje vanillesuiker
  • Een zakje baking soda ( baking poeder )

Bereidingswijze

  • Vooraf: verwarm de oven voor op 180 graden

Het recept bestaat uit 2 delen. Officieel heb je koekjesdeeg nodig maar zelf heb ik hier een andere variant op. Starten doe je dus met dit deeg!

Koekjesdeeg

  • voeg 1 eierdooier toe in een bak
  • Voeg de suiker en bloem toe
  • Pak daarna de boter welke je mee mixt in het beslag. (zelf pakte ik hiervoor bakboter)
  • Gooi het zakje vanillesuiker erbij 
  • Mix vervolgens het geheel

Dit samen vormt een mix koekjesdeeg ( houdt deze even apart).

De cake

  • Vervolgens snij je de banaan in stukjes ( tip: blender)
  • Hak de walnoten in stukjes ( tip: blender)
  • Mix vervolgens de bananen, amandelmelk en ( overige 2) eieren samen
  • Meng de baking soda & maismeel erbij. Zorg ervoor dat het een vloeiend beslag wordt.
  • Later voeg je de walnoten eraan toe
  • De wortel rasp je in een bak. Blend deze ook vervolgens zodat het kleine stukjes worden.
  • Voeg nu ook de wortelrasp en het koekjesdeeg eraan toe
  • Meng dit tot een mooi geheel zonder stukjes
  • Pak een bakblik en stop hierin bakpapier
  • Giet vervolgens het verslag erin en stop het beslag ongeveer 50 minuten in de oven.

Topping time

  • Pak een nieuw bakje
  • Stop hierin de 4 eetlepels kwark
  • Rasp de sinaasappel ( dit is gericht op jouw persoonlijke smaak en dus ook de hoeveelheid hiervoor ). 
  • Voeg een theelepel honing toe
  • Mix dit tot een geheel en zet dit in de koeling

Na 50 minuten is je cake klaar! Laat hem een kwartiertje afkoelen en smeer vervolgens de topping op de cake. Die van mij was heerlijk en proefde heel fris. Heerlijk zo in het voorjaar met het zonnetje. Ik ben heel benieuwd naar jouw cake en zie graag een fotootje voorbij komen.

 

Liefs,

Fleur

 


«   »