Hi! Welkom bij www.womenintouch.nl

Home » By Fleur Prins | Founder » Reizen, eten en genieten » HIKES » Hike review: Krimmler Wasserfälle in Krimml – Oostenrijk.

Hike review: Krimmler Wasserfälle in Krimml – Oostenrijk.

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 16:46

Hi, leuk dat je op deze blog bent beland. Tijdens mijn zomervakantie in Oostenrijk liepen ik en mijn familie enkele tochten door de bergen waaronder een hike bij de Krimml watervallen. Een echte topper als je het mij vraagt. De tocht begon bij het starterspunt ( ingang Krimml – National Park Hohe Tauern ) en vanuit daar begon onze tocht.

Specificaties.

  • Tochtlengte: 14 kilometer

  • Hoogtemeters: 610

  • Bewogen tijd: 3:30

  • Totaal bewogen tijd: 5:30

De Krimmler watervallen.

De krimmler watervallen is een toeristische trekpleister in Nationaal Park Hohe Tauern ( Tirol ). De ingang is bereikbaar vanaf de parkeerplaats waar ook enkele winkeltjes zijn. Vanaf dit punt volgt een logische wandelroute voor ticketverkoop. Tickets om hier te mogen wandelen zijn voor volwassenen tien euro per persoon. Vanuit daar volgde wij de wandelroute omhoog richting de hogere gebergte. Een route omhoog via steile paden, trapjes, veel fotoplekjes, op zijn tijd een bankje om uit te rusten en meer! De Krimmler wasserfallen zijn onder andere bekend door de bekende Krimml waterval van 380m hoogte. Andere punten die je tegenkomt zijn:

De route.

Vanuit het ticketcentrum loopt dus een route omhoog, waarbij de paden steeds smaller worden, steiler en daarmee ook meer haarspeldbochten. Je loopt als ware door de bossen waardoor de zon redelijk meevalt. Toen wij de route liepen was het rond de 25 graden waardoor de luchtvochtigheid ook al sneller steeg. Eenmaal ‘boven’ volgde een breder pad: Krimmler achental ( de hoogst gelegen vallei in de Venediger groep). Waardoor je je in een soort breed landschap bevond. Een breed pad langs watertjes, grote keien, bergen op de achtergrond ( met nog sneeuw ) en ga zo maar door. Een prachtplaatje ( adembenemend). Bij deze plek stonden 2 hutten op 1600m hoogte. Wij belande zo bij de Holzlahneralm. Een typisch Oostenrijkse restaurant waar je Oostenrijks bier, verse koeienmelk, soepen, apfelstrudels, frietjes, Frankfurter worsten en meer kunt bestellen. Leuk als tussenstopje. Ongeveer een uurtje doorwandelen na het bereiken van de eindroute van de Krimmler bij de Krimmler Achental.

De afdaling.

Na onze ‘pauze’ begonnen wij met de terugroute. Die in eerste instantie het zelfde terug ging. Op het kruispunt tijdens de afdaling kon je een brug over het wilde water richting een meer breder landschap, minder kiezelig en daardoor een bredere route. Deze route begon zoals het leek wat breder waardoor de zwaarte laag was. Alleen verliep deze route al sneller door als steile afdaling. Tussen kiezelstenen, steile takken omlaag en gladde stukken van de modder. Waardoor de zwaarte juist redelijk pittig was. Uiteindelijk kwamen we uit bij de uitgang van: National park hohe tauern. Waardoor een stukje omhoog eindigde bij het begin. Een rondroute van 14 hele kilometers inclusief veel steiging/daling plekken. Heel tof, intensief en toch enorm genieten.

Bij deze mijn eerste review van de Krimmler watervallen. Een park waar goeie parkeergelegenheid is, veel natuur, mooie paden en genoeg uitdaging voor een toeristische bergklimmer. Een echte aanrader, mits je goeie bergschoenen hebt. Zelf nemen wij altijd voldoende water mee, waardoor je deze tussendoor ook weer kunt vullen met bergwater. Net zo handig. Ik hoop je via deze blog geinspiteerd te hebben om ook deze route eens te lopen ( mocht je in de buurt zijn… haha ).

Tot bij een volgende.

Liefs,

fleur

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.