Home » BY - Fleur Prins » Coaching | Hardlopen » Fleur en Jong talent » The story of @Sanne_Hardloopfysio

The story of @Sanne_Hardloopfysio

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 11:28

Lieve lezers van Fleur haar ontzettend leuke nieuwe 10 weken project!  Mijn naam is Sanne Caelers, maar zoals de meeste volgers mij kennen @Sanne_hardloopfysio. Want dat is in principe datgene wat ik ben en doe. Fysiotherapeute met specialisatie op (hard)lopers, voormalig atletiek trainster en een zwak voor data en wetenschappelijke onderbouwing. Ondertussen 27 jaar jong en nog lang niet uitgeleerd. In mijn weg richting fysiotherapeute ben ik in groep 8 geprikkeld geraakt in een ziekenhuis waar heel typisch een loop bad zich bevond destijds. Hier vond revalidatie plaats maar werd er tevens heel correct gelet op het gangbeeld. Datgene waar nu ook volledig mijn passie binnen het vak ligt. Daarbij ben ik gestart na het VMBO-t richting Sport en Bewegen in Eindhoven daarna pas aan het HBO+ begonnen. Precies zoals Fleur, wat ik echt iedereen aan zou raden!

Mijn visie

Mijn visie is heel erg helder. Ik wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met mijn manier van onderzoeken en achterhalen van de oorzaak achter de uitende klacht. Second opinions zien en samenwerkingen optimaal houden zodat elke patiënt de aller beste specialisten en adviezen om zich heen verzameld, daar waar nodig. Daarbij is de volgende stap om een geaccrediteerde cursus te ontwikkelen en uit te dragen richting fysiotherapeuten en alle bijbehorende specialisten. Het ondernemerschap vind ik tevens ontzettend leuk en ben ik altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen, kansen en mogelijkheden.

FYSIO X HARDLOOPKLACHTEN

Een lijf is niet instaat zichzelf te overbelasten tot dat er intern of extern een disbalans ontstaat. Het oplossen van de overbelasting klacht op zich is vaak een terugkomend verhaal waarbij mensen gedemotiveerd raken of het idee hebben dat hardlopen niet voor hen weg gelegd is. Ik ga letterlijk opzoek naar de achterliggende oorzaak van de klacht. Door alleen een onderzoek van het aangedane gewricht op de behandelbank kom ik er niet. Daarvoor maak ik gebruik van slowmotion camera analyse in combinatie met druksensoren onder de voetzool. Dit schept een compleet beeld waarbij er uitgebreid samen gekeken wordt naar het maken van behandeldoelen en mogelijkheden. Ook schoen advies is een onderdeel van het optimale beweegpatroon voor hardlopers, daarom werk ik samen en heb ik een inloopspreekuur in ‘Het Loopcentrum’ te Venlo.

En nee, we voeren absoluut geen analysen uit op een loopband! Dit is de meest gemaakte fout in de analyse wereld en hier ben ik zeer stellig in al krijg ik hier vaker, door de loopband analyse gebruikers, commentaar op. De landingsfase en pushfase is variabel hierin en geeft in een loopanalyse een andere uitkomst. Vandaar dat wij ervoor kiezen om zowel camera strategieën toe te passen als druksensoren onder de voetzool om het plaatje compleet te maken al hebben we hiervoor meer ruimte nodig.

Ervaring & ontwikkelingen

Het leuke aan onze praktijk setting is dat FysioStofberg 11 jaar geleden is opgericht en ondertussen ook 11 praktijken en 2 zusterbedrijven verder is waarbij gezondheid en de mens achter de klacht hoog in het vaandel staat. Met de kanttekening dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. De volledige visie, motivatie en het 200% aangrijpen van kansen past bij me. Waardoor ik me binnen dit bedrijf ook heb kunnen ontplooien tot de persoonlijkheid en fysiotherapeut die ik nu ben.  Daardoor ben ik in januari dit jaar begonnen met het openen van een nieuwe locatie van FysioStofberg in mijn eigen dorp. Deze is gelegen binnen de Anytime Fitness, waar mijn vriend dan weer manager is. #couplegoals haha. Clubs benaderen, bedrijven betrekken en de sporters binnen Anytime fitness informeren en adviseren. Dat is waar ik momenteel mijn kracht en energie uithaal om elke dag fris op te staan.

Mijn energiebron

Een andere energiebron voor mij is het feit dat sinds 2019 is onze praktijk mega trotse partner is van ‘Run for Kika Marathon’. Dit betekent dat ik mijn specialisatie nog meer vorm en draagvlak kan geven binnen de Nederlandse marathonlopers. Maar ook dat wij onze fysiotherapeuten binnen FysioStofberg de kans geven om internationale marathon reizen te begeleiden als fysiotherapeut! Hoe tof is het dat je als fysiotherapeut onderdeel kunt zijn voor Kika en alle toppers die zich volledig inzetten voor een bekend maar z’n belangrijk goed doel. Locaties als New York en Tokyo zijn de plekken waar ik naar toe mag gaan. Waarbij het vertrek naar Tokyo al over 11 dagen is! Aaahh! Ook in dit hele verhaal en belevingen probeer ik mijn volgers zo actief mogelijk mee te nemen. Om de hele sfeer te laten proeven maar ook te laten zien hoe tof en blij ik ben met mijn “hobby” als fysiotherapeute.

 

Blogger van de week: Sanne Caelers

Beroep: Fysiotherapeute hardloop gerelateerd

Instagram: @sanne_hardloopfysio


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.