The story of @mindgains

Gepubliceerd op 9 maart 2020 om 11:01

Een powerkoppel noem ik het! Ook wel @Mindgains. Mignon en Ruud vormen samen de onderneming: Mindgains. Gericht op mindset, sport, food en psychologie. Mignon is psycholoog en helpt voornamelijk mensen met een persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen, depressie en ADHD. Voorheen heeft zij gewerkt in een TBS-kliniek en sinds 2017 verbonden aan GZNDenzo! Best een prestatie al zeg ik het zelf. Ruud schrijft blogs over fitness, voeding en mindset. Ruud zijn passie ligt voornamelijk bij sport waarbij mindset een grote rol speelt. Daarom deze week Mindgains aan het woord! Ben je nu benieuwd naar deze energieke ondernemers? Neem dan een kijkje op: https://www.mindgains.nl/ !

Hoi allemaal! Wij zijn Mignon en Ruud en met Mindgains helpen we jou om de beste versie van jezelf te worden op zowel mentaal als fysiek gebied. Met Mignon’s werk als psycholoog en Ruud’s passie voor sport, food en mindset delen wij jou onze kennis, persoonlijke ervaringen en praktische tips & tricks. Van blogs over perfectionisme op onze website tot workout & yoga video’s op Instagram en veel inspiratie voor gezond en lekker eten; waar wij zo van houden!  Ons doel is om je te leren omgaan met thema’s waar we allemaal mee te maken hebben. En we willen je vooral inspireren en motiveren voor een gezonder en leuker leven. Niet in het extreme, maar met balans. Af en toe met een knipoog, en vooral lekker relativerend.

Boodschappen die wij graag delen

Boodschappen die wij vaak terug laten komen in onze blogs en op Instagram:

 • Blijf jezelf
 • Vier je fouten
 • Perfectly imperfect
 • Geniet van het proces
 • Gun jezelf de tijd
 • Blijf hard werken
 • Consistency is key
 • Small steps everyday
 • Ontwikkel gezonde gewoontes
 • 80/20 regel (gezond en ‘minder gezond’)
 • En natuurlijk, #Balance.

@Mindgains

Iets kort over ons en werk

Dit geldt voor zowel mind als body gebied. Het zijn echt onze leefregels! We schrijven makkelijk leesbare artikelen, met realistische en waardevolle tips om je mindset te switchen en het beste uit jezelf te kunnen halen. Hoewel we pas kort bezig zijn en allebei fulltime werken (Mignon als psycholoog i.o. GZ-psycholoog en Ruud in sales), hebben we toch al een trouwe community op kunnen bouwen. De vele leuke reacties die we krijgen van mensen (zowel online als offline), dát is waar wij het voor doen. Wanneer mensen ons vertellen dat ze écht iets aan onze tips hebben gehad of als ze onze protein oats voortaan als onbijt nemen, dan worden wij blij! 

Door Mindgains.... 

Door Mindgains hebben veel leuke mensen leren kennen en ons netwerk uit kunnen breiden. Zo hebben we samengewerkt met yogaschool en lunchroom Bhalu in Nijmegen, zijn we blogs gaan schrijven voor een fitness en lifestyle coach en verscheen Mignon in februari in de nieuwste Women’s Health waarbij ze als psycholoog werd geïnterviewd over het onderwerp ‘vaker nee zeggen’ en kiezen voor jezelf.

Weg met de alles of niets mentaliteit

Vandaag willen we jullie een stukje meegeven over de alles of niets mindset. Teveel mensen denken namelijk nog steeds ‘fuck it’, als ze even niet meer hebben gesport of slecht hebben gegeten. In plaats van de balans te houden zorgt dit ervoor dat je helemaal niet meer beweegt of gezond eet. Met deze mindset kan je niet tevreden zijn met een kleine stap en is het nooit goed genoeg in je hoofd. Besef je echter dat het onmogelijk is om alles in één keer perfect te doen en dat je niet van hoofdstuk 1 naar hoofdstuk 20 kan gaan. Maar hoe kan je hier dan mee omgaan?

'' Teveel mensen denken namelijk nog steeds ‘fuck it’, als ze even niet meer hebben gesport of slecht hebben gegeten. In plaats van de balans te houden zorgt dit ervoor dat je helemaal niet meer beweegt of gezond eet''. 

STOP met het zoeken naar de quick fix en snel succes. Je kan niet opeens alles perfect doen en de boel volledig omgooien werkt alleen maar averechts. Het is veel belangrijker om positieve en gezonde gewoontes te gaan ontwikkelen. Maak kleine stapjes, wees trots op jezelf en vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Ben niet te streng voor jezelf! Wanneer je tegen jezelf zegt dat je iets niet mag dan werkt ons brein helaas zo dan we het alleen maar liever willen.. Bijvoorbeeld: “ik ga niet meer snoepen.” Dan zal je het dus juist willen doen en belandt je vanzelf in een binge-eating modus. Je mag en je moét zelfs fouten maken, dit hoort erbij! Weg dus met de alles of niets mindset. Geniet van het proces en gun jezelf de tijd.

Het gevolg....

En als je wel even minder goed bezig bent geweest voor je gevoel dan is dit niet het einde van de wereld. ÉÉN dag gaat echt geen verschil maken! Het is belangrijk om hier niet te veel over na te denken en gewoon weer door te gaan met waar je gebleven was. Luister goed naar wat je nodig hebt en wat goed is voor jou en je lichaam!

Liefs,

Mignon en Ruud

 

 

 

website: www.mindgains.nl

Instagram: @Mindgains

Lees hier een van onze laatste blogs: https://www.mindgains.nl/post/zo-zet-jij-jezelf-op-nummer-1-4-tips


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.