Home » BY - Fleur Prins » Coaching | Hardlopen » Fleur en Jong talent » The story of @Evalunalifestyle

The story of @Evalunalifestyle

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 19:34

Hi, Eva Luna hier! Laatst werd er mij toevallig gevraagd, Eva waar gaat jouw vuurtje van branden?

Poe die kwam binnen, want daar moest ik echt even over nadenken. Maar toen ik ging nadenken over de positieve energie en waar ik energie van krijg kwam ik op dat vuurtje.

 

Want mijn vuurtje gaat branden van het helpen van vrouwen die zich niet lekker in hun vel zitten en het lastig vinden om van hun zelf te houden. Dat vuurtje slaat pas echt over als ik de emotie van die vrouw zie omschakelen van angstig, verdrietig en argwanend naar zelfverzekerd, passievol, gelukkig en sterk.

 

Dat ze begrijpen hoe ze om kunnen gaan met tegenslagen, dat ze weten wat ze willen en waar ze energie vandaan halen. Maar ook hoe ze het volhouden en dat ze er echt mogen zijn!  Dat ze zichzelf kunnen zijn, zonder dat er mensen oordelen en ook echt van zichzelf kunnen houden.

Hoe kwam deze visie en passie tot stand?

Het begon allemaal toen ik rondom mijn eindexamen niet lekker in m’n vel zat, letterlijk en figuurlijk. Ik was gestrest en zocht mijn uitweg in eten. Uiteindelijk besloot ik dat het genoeg was. Ik ging veel sporten en minder eten, maar die combinatie werkt natuurlijk niet zo goed. Dan ging ik juist weer overeten. Daardoor ontwikkelde ik een nogal verstoorde relatie met eten en na verloop van tijd boekte ik ook geen vooruitgang meer.

 

Daar begon eigenlijk mijn zoektocht naar de juiste balans met voeding en mindset, maar ook vooral de zoektocht naar acceptatie en vanuit daar werken naar een positievere kijk.  Ik merkte dat er nog weinig wetenschappelijk onderbouwde kennis rondom coaching was en dat was juist waar ik naar op zoek was. Ik wilde naar een hoger level. Daarom volgde ik verschillende trainingen en opleidingen en ik nam zelf verschillende coaches in de arm, zowel Nederlandse als internationale. Iedere coach, iedere aanpak en iedere ontwikkeling die ik zelf doormaakte, brachten me weer een level verder.

Onderweg merkte ik dat er veel onzin verteld wordt, niet wetenschappelijk onderbouwd, alsook gewoon niet toepasbaar op het individu. Veel soortgelijke ‘lifestyle coaches’ hadden helemaal geen kennis en kunde van het vak en gebruikte een algemene aanpak voor de massa. Daar ontstond mijn weerstand want mijn normen en waarden liggen anders. Door alle cursussen en opleidingen die ik volgde over voeding, psychologie, beweging en de anatomie van het menselijke lichaam, ontwikkelde ik langzaam mijn eigen visie. Om die uit te kunnen dragen en om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen, besloot ik voor mezelf te beginnen. Dat is waar Eva Luna Lifestyle begon (2016).

 

Ik ben van mening dat er geen goed of fout is, dat er geen ‘’alles of niets’’ bestaat en er nog heel veel middenwegen zijn die je zelf kan bouwen. Je bent niet verloren of een onbegonnen zaak, je hebt wellicht gewoon nog niet gevonden wat voor jou werkt.

Eva Luna Lifestyle

Op mijn instagram deel ik eigenlijk alles rondom een bewuste leefstijl. Van recepten die makkelijk, simpel en voedzaam zijn, vrouwelijke mindset struggles alsook techniek tips voor je training. Dus op zoek naar een dagelijkse boost, dan weet je me te vinden! Voor nu geef ik je graag wat tips mee om je dipje te overwinnen en weer on track te komen:

  • Zorg dat jij je dagen gaat voorbereiden. Dit is tijdsefficiënt en zorgt ervoor dat je minder hoeft na te denken over dingen.
  • To do list maken. Zo bewaak je overzicht en kan je puntsgewijs werken.
  • Prioriteiten stellen. Je kan nog zoveel to do’s hebben, maar begin met de moeilijkste zodat je dat af hebt. Zo manage jij je energie en belastbaarheid over de dag! Fluitend de dag door wil toch iedereen?
  • Focus. Bewaak daarnaast je focus door te focussen op 1 ding en dit eerst af te maken. Alle afleiding zoals whatsapp, FB messenger, katten of Zalando weg dus! Je hebt er zelfs apps voor als je dat extra zetje nodig hebt. Heel toepasselijk heet deze app ‘’Focus’’.
  • Slaap. Zorg dat je goed focust op genoeg slaap, zodat je energie op orde is. Slaap is de meest bepalende factor voor jou succes, van goed herstellen, tot aan het maken van je voedingskeuzes.
  • Beweeg. Doe dit voldoende en haal zo nu en dan een frisse neus. Dit helpt je parasympatisch zenuwstelsel activeren en dus onder andere goed voor je ontspanning, stoelgang en vertering en nog veel meer! 
  • Deze tip is niet nodig, maar maakt mij enorm gelukkig. Omring je met een Urban Jungle, planten helpen je een stuk positiever te denken! I’m a plantgirl!
  • Denk niet in moeten, maar in mogen en waar jij energie uit haalt! Niks moet, alles MAG! Jij bepaalt en jij hebt controle over je eigen leven!

‘’Physically strong, mentally indestructible’

 

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de grip op je gezondheid te krijgen? Dan kan je altijd een gesprekje met mij inboeken om samen je situatie eens te bespreken!

https://evalunalifestyle.nl/afspraak/

 

Liefs,

Eva Luna

 

www.instagram.com/evalunalifestyle

www.evalunalifestyle.nl

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.