Home » BY - Fleur Prins » Coaching | Hardlopen » Fleur en Jong talent » The story of @Evaaluna / Eva Glasbeek

The story of @Evaaluna / Eva Glasbeek

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 19:58

Eva Glasbeek, bekend via onder andere ‘’ Rianne Meijer ‘’ en voornamelijk door haar creatieve manier van editten. Ze vliegt van Milaan tot New York om te shooten van locatie tot locatie. Ze filmt sinds dit seizoen ook nog eens achter de schermen bij TVOH. Ze is 24-jaar, creatief, enthousiast en vooral een KEI harde werker. Ze is met haar 25.000 volgers ook nog eens een bekende op de gram en ze blijft groeien. Wat haar drijfveer is, wat haar doelen zijn en wie zij echt is vond ik interessant! Daarom vroeg ik Eva een stukje te schrijven. Daarom Eva aan het woord.

WHO IS EVA?

Mijn naam is Eva Glasbeek en ik ben 24 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Groningen waar ik Communicatie Multimedia & Design heb gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Ik wist altijd al dat ik iets creatiefs wilde doen, maar toen ik een studie moest kiezen durfde ik nog niet 100% voor de Film academie te gaan. Dit omdat, ik nog niet zo heel veel ervaring had en ook nog niet zeker wist of dat was wat ik wilde.

STUDY TIME

Tijdens mijn studie begon ik wat kleine klusjes te doen voor studentenverenigingen en festivals. Ik maakte met name Aftermovies en promotievideo’s. Hier en daar deed ik wat fotografie. Hierdoor bouwde ik tijdens mijn studie een flink portfolio en netwerk op te bouwen met veel eigen werk (dit was een stuk creatiever en meer fashion gerelateerd), kon ik klanten/merken benaderen met de vraag of ze interesse hadden in een samenwerking. Dit omdat ik wat werk had om te laten zien. Ik zocht naar een manier waar ik én creatief kon zijn én geld kon verdienen.

‘’ THE INFLUENCER GAME ‘’

Toen ik eenmaal was afgestudeerd heb ik de stap richting de “influencer game” in Amsterdam gemaakt, omdat ik heel erg benieuwd was naar hoe dit werkte en of ik hier voldoening uit zou halen. Ik ben nauw samen gaan werken met Rianne Meijer en dit heeft zoveel leuke dingen op mijn pad gebracht. Buiten het feit dat Rianne oprecht een van de leukste en meest '' down to earth''  personen is om mee te werken. Heb ik zoveel mensen en merken leren kennen waardoor ik vrijwel direct na het behalen van mijn diploma, full time als freelance Film maker werkte. Het afgelopen jaar was bizar. Zo vloog ik ineens voor LOAVIES naar Italië en Parijs en zat ik voor het Amerikaanse haarmerk: ''Bellami Hair'',  ineens te werken op een gigantische jacht langs de mediterrane kust voor 2 werken. Waarna ik met Rianne en haar management naar New York ging voor het schieten van een toffe campagne. Daarnaast heb ik net een klus afgerond voor iTV, the voice of Holland. Wat weer totaal iets anders was dan al het andere werk wat ik de afgelopen tijd heb geleverd.  Netwerken is alles, het is zo belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben, zowel persoonlijk als werk gerelateerd.

MIJN STIJL

Wat mij ooit aansprak in film en fotografie was het vereeuwigen van een bepaald moment en het manipuleren van beeld. Ik hou van rauwe en edgy video’s, tegen het slordige aan. Toen ik begon met het maken van video’s, wist ik simpelweg niet wat ik aan het doen was qua filmen dus moest ik altijd mijn slordigheid oplossen in de edit. Door snel te editen met veel effecten en gekke transities ontwikkelde ik als het ware een stijl die ik vandaag nog steeds gebruik. Doordat trends steeds veranderen en het nu bijvoorbeeld hip is om een beetje die nonchalante retro vibes te hebben in urban campagnes, kwam ik vrij snel aan werk. Doordat mijn eigen stijl hier goed op aansluit. Mijn stijl nu is wel veel commerciëler, dan het was omdat ik graag wilde kunnen leven van mijn hobby. Het is nou eenmaal zo dat je als je net begint, je keuzes moet maken tussen het ontwikkelen van je eigen stijl en doen wat je leuk vindt. En het verdienen van geld en het opbouwen van een goed portfolio (met betrekking tot klanten). Tussen die 3 dingen ben ik altijd aan het balanceren, omdat ik vind dat minimaal 2 van deze 3 punten in een klus verwerkt moeten zitten.

FILM GERICHT & DROMEN

Ik merk dat ik het maken van inhoudelijk en diepgaand werk mis, wat ik maak is met name oppervlakkig en visueel. Je verkoopt als het ware een product of een merk doormiddel van mooie plaatjes. Maar contextueel en inhoudelijk is het niet enorm uitdagend momenteel. Mijn droom is om op korte termijn een documentaire te maken over onze generatie. Die in mijn ogen op zoek is naar zowel vrijheid als bevestiging, wat op zichzelf al een contradictie is en de gevolgen van onder andere sociale media op onze mentale gezondheid. De filmstijl van deze docu wil ik volledige artistiek en bijna fictief benaderen. Om dicht bij mijn eigen smaak en kennis te blijven. Ik ben achter de schermen veel aan het schrijven en onderzoeken hiervoor. Maar ik heb nog niet echt de ballen gevonden om ook daadwerkelijk te starten.

DANKBAARHEID EN TOEKOMST

Doordat het afgelopen jaar zo snel is gegaan en ik toch wel kan zeggen dat mijn leven enorm is veranderd. Werkte ik absurd veel ( een maand geleden ongeveer). Hierdoor kwam ik aan een heleboel andere dingen niet toe. Ik had geen tijd meer om mijn eigen stijl te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te bedenken en maken. Ik moest echt even op de rem trappen en dat heb ik nu ook gedaan.

Mede dankzij de bizarre pandemic die gaande is. Ik hoop wat meer de rust en de creativiteit te vinden om weer nieuwe dingen te leren. En wat minder: “het bekende kunstje uit te gaan voeren”. Ik wil blijven groeien en uiteindelijk dingen maken. Dingen waar ik zelf écht heel erg trots op ben en een leven kan leiden vol avontuur, bevestiging en vrijheid. ;)

Eva Glasbeek

 

Instagram: Evaaluna

Youtube: EvaGlasbeek


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.