Home » BY - Fleur Prins » Coaching | Hardlopen » Fleur en Jong talent » The story of @NikkiWillemse

The story of @NikkiWillemse

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 11:11

'' Doen waar JIJ gelukkig van wordt en je niks aantrekken van de negatieve mening van anderen. Dit is iets wat voor mij ongelofelijk belangrijk is'' 

Who am I?

Ik ben van  ‘échte Leidse student’ veranderd in een ambitieuze ondernemer, met grote doelen en dromen. Vier jaar lang heb ik in Leiden gewoond, hier leefde ik het echte studentenleven. Ik woonde in een groot, gezellig en ook erg vies studenten huis, zat bij een van de grootste studentenverenigingen in Leiden en ging regelmatig naar feestjes en festivals. Geen ouders die op je letten, veel feestjes, altijd mensen om je heen, vaak chillen met vrienden en vooral zo min mogelijk denken aan je toekomst en gezondheid. Id-e-aal als je het sommige mensen vraagt.

Mijn omgeving en ik

Maar ik had altijd al het idee dat er meer in het leven zat, dat ik veel meer kon bereiken dan ik voor mogelijk hield. De norm was ‘volg een studie, neem een 9-5 baan en dan huisje boompje beestje’. Dat was normaal. Maar ik hou niet van normaal, ík ben niet normaal. Uiteindelijk besloot ik te stoppen met mijn opleiding. Ik werd er alles behalve gelukkig van en zag er ook zeker geen toekomst in. Hoewel ik 100% achter mijn keuze stond, kreeg ik vanuit mijn directe omgeving te maken met ongelofelijk veel negativiteit. Dom, onvolwassen, die gaat nooit wat bereiken, ze kan echt niks. Wie stopt er nou na 3 jaar met haar 2e studie? Ze is 23 en dan heb je niet eens een studie afgerond, facking dom. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit was natuurlijk alles behalve leuk. Maar wanneer ik moet kiezen tussen 1,5 jaar ongelukkig óf de rest van mijn leven iets doen wat ik absoluut niet leuk vind, is voor mij de keuze snel gemaakt .

In het kort

Ik heb een vrij lang tussen jaar gehad, waarin ik full time ben gaan werken en vooral veel na ging denken over mijn volgende stap. Dit was absoluut niet de leukste periode in mijn leven. Het was een periode van veel twijfels, frustraties, negativiteit, onzekerheden, etc. Één ding wist ik altijd zeker, als ik zou gaan sporten dán zou alles goed komen. Ik wist niet waarom, maar dat voelde ik gewoon. Makkelijker gezegd dan gedaan, het heeft me uiteindelijk een half jaar gekost om ook echt te gaan sporten.

 

Opleidingen & cursussen

Om een lang verhaal even een stuk korter te maken! Ik ben de sportschool in gegaan. Geen idee waar ik mee bezig was en wat ik moest doen, maar ik ging. Vervolgens ben ik mij meer gaan verdiepen in voeding en training. Zo ben ik de cursus sportvoeding en de cursus Fitvak A via de LOI gaan volgen. Hierdoor ben ik beland bij Sportcity, waar ik nu nog steeds werk. De logische volgende stap was de opleiding voeding en diëtetiek in Den Haag welkeik  in  2018 ben begonnen. Naast die opleiding heb ik vervolgens ook de cursus Bayesian Bodybuilding afgerond. Omdat ik echt toe was aan een nieuwe start, ben ik maart 2019 verhuisd naar Den Haag. Dit was de beste keuze die ik in tijden gemaakt had. Hier heb ik mijn liefde voor powerliften ontwikkeld. Kracht training deed ik al, maar ik wilde sterker worden. Momenteel ben ik aan het trainen voor mijn derde powerlift wedstrijd.

Hoe sport mijn leven veranderde..

Toen ik begon met trainen, deed ik dit omdat ik totaal niet tevreden was met hoe ik er uit zag. Iets wat ik nu, na al die jaren dat ik niet tevreden was met mezelf, geleerd heb is dat die paar kilo meer of minder geen verschil maakt. Wanneer jij niet de dingen doet die je leuk vindt, waar je écht gelukkig van wordt, ga je ook nooit echt gelukkig zijn. Die paar kilo meer of minder, maakt je niet gelukkiger. Wat je doet, wie je bent en hoe jij je leven leidt, dat maakt dat je wel of niet gelukkig bent.

 

Zonder sporten en gezonde voeding, zou ik niet de persoon zijn die ik nu ben. Omdat het zo’n ongelofelijk positieve invloed op mijn leven heeft gehad, heb ik besloten nog een passie van mij te volgen. Namelijk: mijn eigen bedrijf. Dit is iets wat ik van kinds af aan al wilde. Zo gezegd zo gedaan en sinds 1 januari 2020 ben ik de trotse eigenaar van ‘Nikki Willemse Coaching’.  Ik help ambitieuze mensen hun maximale potentie te benutten, zodat zij kunnen groeien en hierdoor alles uit het leven kunnen halen wat er in zit. Hierbij ligt de focus op voeding, training en mindset, omdat ik van mening ben dat deze combinatie de basis vormt voor een gezond en gelukkig leven. Dit doe ik met mijn ‘no bullshit methode’, omdat ik van mening ben dat er téveel bullshit in de fitness- en gezondheidsindustrie is.

Andere helpen online

Omdat ik het super leuk vind om mensen te helpen, maar helaas niet iedereen kan helpen heb ik een gratis video serie gemaakt! Hierin geef ik je de tools en richtlijnen die je nodig hebt om ook resultaat te behalen! Klik hier als je ook vandaag wilt beginnen met het behalen van resultaten!  Bij deze een kort intro over mijzelf. Voor de toekomst lijkt het mij leuk jullie iets te vertellen over struggles bij het starten met sporten. Bijvoorbeeld waar ik tegen aan liep toen ik begon met sporten en voeding. Lijkt je dit leuk dan hoor ik dit graag.

 

Nikki Willemse

Instagram @Nikkiwillemse

website: https://www.nikkiwillemse.com/ 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.