Home » BY - Fleur Prins » Mijn sport-events » Welk hardloopevent loop ik als volgende? | Fleur Prins

Welk hardloopevent loop ik als volgende? | Fleur Prins

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 16:22

Mijn volgende hardloopevent: Hoe ben ik voorbereid en waarom dit event?

Eind 2019 staat dit jaar bij mij bekend om de events. In september liep ik de 80 van Langstraat, in oktober de halve marathon van Eindhoven en aankomende zondag is het zover: de 7Heuvelenloop in Nijmegen ( voor de eerste keer)! Als je mij al langere tijd volgt weet je dat hardlopen wel mijn ding is en ik van uitdaging hou. Daarom een nieuwe uitdaging namelijk dit event. Het startnummer is binnen, de laatste trainingsweek is ingegaan en het startnummer en de hardloopschoenen staan al klaar. ZEVEN heuvels, dat zijn er een aantal. In deze blog vertel ik jullie waarom dit event en wat mijn verwachtingen zijn.

WHY

De 7 Heuvelenloop? Al langere tijd ken ik het event de 7 heuvelenloop. Natuurlijk door de bekendste hardloopster die deelneemt aan dit event: Susan Krumins die vorig jaar met gemak de zevenheuvelen liep. Daarnaast is de 7 heuvelenloop het bekendste ( en mooiste) hardloopevent in Nederland. Dit mede door de prachtige ( heuvelachtige) omgeving maar ook door het aantal duizenden deelnemers die elkaar jaar weer mee doen vol sportiviteit. Na alle verhalen, foto’s en nog meer begon het bij mij ook dit jaar te kriebelen en besloot ik mijzelf drie weken geleden in te schrijven voor deze prachtige 15 kilometers.

EXPECTIONS.

De omgeving. Welbekend is de omgeving rondom dit parcours. Het is om een heuvelachtige bosrijke omgeving waar je over de 7 bekende heuvels rent. Ik ben heel benieuwd naar deze route, maar ook naar hoe zwaar het conditioneel gaat worden. Normaal heb ik als loper nooit last conditioneel en hoop dit aankomende zondag te ervaren door het nieuwe obstakel: heuvels. Een grotere vraag voor mij is: hoe reageert mijn lichaam hierop. Voorheen heb ik wel eens een trail gelopen van 16 kilometer, natuurlijk is een trail niet vergelijkbaar met een verharde ondergrond. Maar wel de schokbelasting van je knieën/heupen van het op en af rennen van de heuvel. Hier ben ik heel benieuwd naar!

 

De deelnemers.

Elk jaar komen er duizenden lopers uit het binnen en buitenland naar Nijmegen om de zevenheuvels te lopen. Daarnaast vind ik het heel gaaf om gewoon samen met de grote lopers te lopen. Hiermee bedoel ik gewoon de wereldlopers die ook meedoen aan dit event. Waarbij er gestart zal worden om 13.00.

TIME.

Een echte heuvelrenner ben ik over het algemeen niet. Ik loop vooral verhard en gewoon platte stukken. Wel loop ik vaak een route in mijn buurt waarbij ik een zware op en afdaling heb maar uitdagend zullen de 7 heuvels wel zijn. Daarom is mijn hoofddoel om de 15 kilometer  in het uur en 15 minuten te lopen met een tempo van 12km/u. Natuurlijk is dit wel een strenge inschatting. Dus bij een resultaat van 1 u 20 min zou ik ook al heel erg tevreden zijn! Sneller vind ik altijd leuker, maar mijn hoofddoel is vooral genieten van de omgeving, sfeer en deelnemers.

Voor nu de voorbereidingen, nu nog een laatste training en dan zondag de hardloopschoenen aan en gaan! Doe jij ook mee aan de 7 heuvelenloop of heb je hem al vaker gelopen? Dan hoor ik dat graag.

Tot bij de volgende.

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.