Home » BY - Fleur Prins » Mijn sport-events » Mijn eigen record verbreken op de NN-7 Heuvelen loop | Fleur Prins

Mijn eigen record verbreken op de NN-7 Heuvelen loop | Fleur Prins

Gepubliceerd op 19 november 2019 om 17:53

19 november 2019. Een pr bij de Zevenheuvelenloop.

De 7heuvelenloop. In mijn vorige blog vertelde ik mijn verwachtingen, mijn voorbereidingen en wat mijn doelen waren. Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan de 7Heuvelenloop in Nijmegen. En wat was die top! Heb ik genoten? Enorm. Maar was die zwaarder dan ik had verwacht? Dat ook. In deze blog vertel ik jullie mijn ervaringen over de 7 heuvelenloop 2019!

AANVANG: Samen met mijn familie ging ik richting Nijmegen rond half 11. Rond 12 waren we in Nijmegen. Via het P+R punt , pakte we met honderden anderen vanuit hier de pendelbus die om de 10 minuten richting het centrum van Nijmegen reed. De sportieve sfeer begon eigenlijk al hier. Ten eerste: wat een top stad. De sfeer, gezelligheid, uiterlijk en de oude architectuur die overal terugkomt in combinatie met de herstkleuren… wow. Eenmaal op het station aangekomen werd de hoeveelheid mensen alleen maar meer. Eerst nog even rondgeneusd bij de NN Zevenheuvelenexpo. Ik liep langs the wall of deelnemers. Zocht mijn naam en liep vervolgens rustig naar mijn startvak. Honderden/duizenden mensen liepen er rond. Het was koud maar de zon scheen. Even de joggingbroek en mijn fleechevest uit en ik stond in mijn race outfit in het startvak om 13:00.

HET EVENT: Ik startte in vak rood welke uiteindelijk om 13:40 startte. Het was 4 graden, dit was best even koud. Wel stond ik helemaal vooraan. Om 13:00 stond er nog bijna helemaal niemand en gelijktijdig vulde het vak zich extreem snel. Een tijdsvak welke gericht was om tussen de 1:15.00 – 1:20.00 te finishen. Om 13:00 waren de wereldatleten begonnen waaronder de Ethiopische atlete Letesenbet Gidey , welke uiteindelijk het wereldrecord op de 15 kilometer verbeterde in 44.20 minuten… BIZAR! Maar natuurlijk ook de Nijmeegse Susan Krumins. Rond 13:40 mocht ik mij bewijzen. Ik was benieuwd, nieuwsgierig maar ook wat zenuwachtig. Er heerste gezonde wedstrijdspanning. Ik had er gewoon zin in, ondanks ik niet wist hoe een heuvelparcours voor mij zou zijn. 

READY SET GO. Het begin was fantastisch. Vanuit zijstraten begonnen om de 10 minuten ongeveer nieuwe groepen die uitliepen op de hoofdweg wat ook de finish was. Tig mensen stonden langs de kanten. Mijn doel was een mooie tijd neerzetten wat zou zijn binnen het uur en 10 minuten. Op het begin startte ik vrij vlot, ik liep 15km/u. terwijl ik dit tempo liep was ik bewust dat dit niet haalbaar zou zijn om vol te houden. Samen met honderd andere mensen was ik bezig waarbij de mensen voor mij omhoog begonnen. Allemaal kleurtjes die voor je uit lopen. De heuvels waren wennen, het hardlopen voelde anders maar tegelijkertijd dacht ik: wow, hoe gaaf. Tijdens de eerste heuvels liep ik nog vrij vlot, wel merkte ik al snel dat ik verzuring voelde.  Hier passte ik mijn tempo ook direct op aan. Mijn doel was langzaam klimmen bij omhoog gaan en op vlakke stukken meer snelheid maken. Dit lukte redelijk. Het begin vond ik zwaar, zwaarder dan ik had verwacht maar tegelijkertijd ook mega gaaf.

HET PARCOURS. Glooiende heuvels, herfstkleuren met de zon die doorkwam en alle mensen om je heen die het zelfde wilde bereiken: de finish en waarschijnlijk een leuke tijd neerzetten. Mijn gemiddelde tempo werd een tempo van 12.4 km/u. waarbij ik een pace had van 4.50. De tijd ging voor mij snel, ik probeerde tempo te houden maar voelde mijn hamstrings ook wel. Mijn doel wilde ik behalen dus ik gaf veel. De laatste 3 kilometers heb ik gerend, bij de ene laatste heuvel dacht ik al volledig aan de afdaling te zijn begonnen. Dit was niet, dus kwam er nog een heuvel. Mensen moedigde aan de zijkanten aan en iedereen om mij heen rende zijn/haar eigen tempo met een eigen doel. Mijn laatste 2 kilometers gingen snel. Ik liep ongeveer 4m30s per km, dit was voor mij een vrij vlot tempo maar het ging goed. Richting de finish kwam ik steeds meer tot het besef dat mijn doelstelling realistischer werd en misschien ook wel haalbaar.

UITSLAG. Uiteindelijk finishte ik binnen 1 uur, 12 minuten en 25 seconden…. What!? Dit was dus binnen mijn doel wat betekend nieuwe PR en doel behaald! Ik eindige op positie 314/2253 vrouwen die deelnamen. Ik was tevreden, wat een event! Ik vond de verzorging, omgeving, mensen en het event op zich zelf super. Vervolgens werd ik ontvangen door het thuisfront. Volgend jaar doe ik zeker weer mee, een doel binnen het uur en 10 minuten of zelfs binnen 1 uur… we shall see! Heb jij ook meegedaan of heb je ook ambities om een keer mee te doen? Let me know.

Tot bij de volgende. Liefs, Fleur

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.