Home » BY - Fleur Prins » Mijn sport-events » Welke hardloopevents heb ik gelopen en welke wil ik nog doen? | Fleur Prins

Welke hardloopevents heb ik gelopen en welke wil ik nog doen? | Fleur Prins

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 17:44

OLAA! Welkom weer bij een nieuwe blog in deze gekke periode, ik probeer elke week genoeg kilometers te kunnen blijven maken en geniet daarom van elk rondje. Vandaag een blog over mijn hardloopevent geschiedenis vanaf 2017 om jullie hier iets meer over te vertellen. Want ook ik herken de spanning van een eerste event. Daarom vertel ik onder andere mijn eerste verwachtingen, mijn ervaringen en vertel ook nog een aantal ‘’ doelen ‘’ gericht op een aantal events die ik zeker nog eens wil lopen…! Gelukkig ben ik pas 20 en kan ik nog aan genoeg events deelnemen en hoop mijzelf daarin ook te verbeteren ( en sneller te worden). Ben je nu benieuwd aan welke events ik allemaal heb deelgenomen, lees dan lekker verder. Veel lees plezier.

Mijn eerste  ( echte ) loopevent – Warandaloop Tilburg 10 kilometer ( recreanten).

Toen ik in mijn tweede jaar van het sport en bewegen zat ( ROC Tilburg), nam ik deel aan het excellentie programma van deze opleiding. Ik haalde toen geld op voor Zuid-Afrika ( voor allerlei maatschappelijke projecten). En wilde nog iets extra’s doen om in actie te zijn. Daarom nam ik deel aan de Warandaloop. Ik deed mee in 2017 en in 2018. Mijn doel was 10 kilometer. Toen voor mij een verre afstand, ik was toen 17. En vond het best spannend deze afstand te lopen tijdens een ‘’ event ‘’. Het was mijn eerste ‘’ wedstrijd ervaring ‘’ en ik vond het super! Het jaar erop liep ik hem nogmaals en verbeterde mijzelf enorm. Vanaf toen startte hardlopen en ik officieel.

 • 2017 ( november): 10.7K - 52:40 – snelheid van 12.19 km/u.-.
 • 2018 ( november): 10K – 45:41 – Pace 4’34

Tilburg ten miles.

Als je mij al langere tijd volgt weet je dat ik woon in de omgeving Tilburg en geboren ben in Breda. Niet 100% Tilburger maar zeker mijn favoriete stad. De Tilburg ten miles was daarom ook niet over het hoofd te zien en gericht op een langere afstand leek het mij leuk, mijzelf uit te dagen op afstand. Daarom koos ik voor het lopen van een langere afstand, ik liep toen 16.1 kilometer ( 10 miles). Het event speelde zich af in het eerste weekend van september, het was warm, druk en er waren veel deelnemers. Een super tof event en vooral de sfeer in je eigen omgeving en het aantal bekende kennissen langs de kant. Ik vond het toen best ‘’ zwaar’’ maar genoot er enorm van.

 • 2018: ( september) 16.1K – 1:22:55 -Pace: 5’09

Ooievaarstrail. ( trail – hardlopen).

In maart 2019 besloot ik deel te nemen aan mijn eerste ‘’ trail ‘’. Een hardloopevent waarbij tijd eigenlijk geen hoofdfactor is, maar vooral het genieten van de omgeving, de mensen en het event. Dit is een hoofddoel voor veel events maar voor veel sporters is tijd ook een leuke factor. Want hoe sneller hoe leuker toch? Een trail betekend dus onverhard, veel takken en indirect obstakels. Je loopt dus niet rechtdoor. Best een uitdaging voor je gewrichten maar zeker een tof event. Ik liep deze in maart 2019 als ervaring. Ik vond het een mooi event waarbij je per groep startte, waardoor je minder het idee van een ‘’ grote ‘’ menigte had. Voor mij zeker een tof event.

 • 2019 ( maart) 16.3K – 1:26:19

Halve marathon van Eindhoven.

Een absolute topper voor mij als loper en zeker een aanrader. Gericht op de tijd was ik niet heel erg tevreden, maar voor een eerste halve marathon prima. Ik had dit event al langere tijd op het lijstje staan en besloot daarom in 2019 deel te nemen. Een maand hiervoor wandelde ik nog de 80 van Langstraat ( een wandelevent in Waalwijk waar ik 80K wandelde), maar besloot er voor te trainen en te kijken waar het schip strandde. Dit deed ik en wat was het gaaf.  Het was warm, het was een afstand maar wat genoot ik er van. De verzorging was uitgebreid en ook het aantal deelnemers was enorm. Ik besloot daarom ook met openbaar vervoer deze kant op te gaan. Het is een groot event waarbij de verzorging weer erg uitgebreid was. Een mooie toevoeging!

 • 2019 ( Oktober) 21.1K – 1:57:05 - Pace 5’33

Zeven Heuvelenloop Nijmegen.

Ten eerste WOW. Ik ervaar dit als mijn mooist gelopen event, de omgeving, de sfeer. Alles totaal voelde super. Het is een event in de omgeving van Nijmegen/Arnhem waarbij topsporters en recreanten samen deelnemen en dus ook ‘’ samen ‘’ lopen. Het leuke was dat toen mijn startvak begon ( door wisselende starttijden waarbij ik 40 minuten later startte), ik de topatleten al zag finishen dit vond ik best gaaf. Het event vond ik prachtig gericht op de omgeving maar ook best zwaar …. 7 Heuvelen. Ik heb tijdens deze loop enorm genoten en was best tevreden met mijn eindtijd. Een event welke ik zeker nog eens zal lopen en daarom ook achteraf een toffe poster kreeg in samenwerking met www.sprintshot.nl . Waarop mijn gelopen tijd/afstand mooi kon inlijsten. Leuk als herinnering!

 • 2019 ( november ) 15K – 1:12:25 – Pace 4’33

Verwachtingen vs. Realiteit.

Het deelnemen aan een event vind ik gaaf. Het geeft je een bepaalde spanning, je hebt een mentaal doel en je weet waarvoor je traint. Nu ben ik niet minder gemotiveerd wanneer ik geen event heb, maar het helpt wel. vanaf 2018 ben ik serieuzer gaan lopen en daarvoor liep ik soms. Ik zie mijzelf als recreatieve loper maar probeer wel veel te trainen om sterker, sneller en weerbaarder te worden. Dit betekend ook core-training, stabiliteit en coördinatie. Want ook ik heb wel eens een knie of heup die even irriteert…. Oppassen dus! Mijn verwachting van een event is meestal afhankelijk van de organisatie. Zelf ben ik enorm tevreden over de NN organisatie welke hele strakke/georganiseerde events neerzet voor elke loper. Je krijgt hierbij echt waardering en hebt het gevoel er toe te doen, dit vind ik het leukste. Het gevoel hebben dat je ‘’ meedoet’’. Een event geeft mij een motivatie, ik word er blij van en vind het tof om te zien hoeveel mensen er allemaal lopen. Hardlopen uit liefde – www.runnersworld.nl

Hardloopdoelen.

Gericht op hardloopdoelen heb ik er veel. Ik loop omdat ik het leuk vind, maar een marathon lopen staat als 1 op mijn doelenlijst. Dit betekend opbouwen van belastbaarheid, vooral veel kilometers lopen en ook luisteren naar je lichaam. Dit probeer ik. Een aantal specifieke events waar ik zeker nog eens aan mee wil doen zijn:

 • Marathon van Rotterdam
 • Marathon van New York
 • Halve marathon van Valencia
 • Halve marathon van Parijs
 • NN Egmond aan zee

En vooral een heleboel leuke andere events als training. Mijn doel is sneller lopen en ooit nog eens binnen de 3,5 uur een marathon mogen lopen. Dit zou voor mij echt een enorme prestatie zijn als loper. Daarnaast wil ik dit jaar mijn hardlooptechniek dus verbeteren door stabieler, vaster en sneller te lopen. Waarbij ik ook meer kilometers wil maken. Hardlopen is bij mij gegroeid tot passie, waarbij het vooral als ontspanning werkt. Ik loop omdat ik het leuk vind. Bij deze een blog over mijn hardloopdoelen, mijn event geschiedenis en weer een kijkje in mijn leven. Heb jij nog bepaalde events op jouw lijstje staan? Of een persoonlijk sportdoel? Let me know.

Liefs,

Fleur


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.