Home » BY - Fleur Prins » Persoonlijk | Fleur » Soms even een stapje terug nemen om vervolgens weer te vlammen.

Soms even een stapje terug nemen om vervolgens weer te vlammen.

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 15:45

Hi! Welkom bij weer een persoonlijke blog van mij ( Fleur ). Afgelopen week was ik een weekje minder actief omtrent het delen van posts op mijn Social media kanaal @byfleurrprins maar dit betekend niet dat ik stil zat. De twijfel voor het schrijven van een weekdagboek ( met een opstapeling van momenten ) of een klein verhaaltje was voor mij een afweging. Dit maal koos ik daarom voor een wat persoonlijkere blog met een paar kleine updates rondom mijn leventje als Blogger/student en gewoon voor jullie :  mijn lieve/ leuke lezers.

Nu. De huidige corona-regels staan weer op scherp ( nog verder sinds gisteravond ), het echte leven is nu weer enkele weken begonnen, studie staat weer in vol tempo op de rails, mijn blog wil ik wekelijks actief houden, mijn privéleven vergt ook enige ( sociale ) aandacht waarbij het hoog houden van al deze ‘ballen’ best een uitdaging is in mijn geval. Iets wat ik, jij en je omgeving ook vast eens ervaart. Bij jezelf blijven, prioriteiten stellen, lief zijn voor jezelf en positief blijven is dan een belangrijke to-do. Klinkt alleen wat gemakkelijker dan het daadwerkelijk is.  

 

Studie en bloggen. Zoals ook andere studenten ( maar ook ik ) loopt afgelopen half jaar allemaal wat gek. Een afweging tussen fysiek lessen kunnen/mogen volgen, veel thuis studeren en veel onduidelijkheid rondom toetsing. Dit maakt ook bij mij enige spanning los en onzekerheid. Mijn motivatie probeer ik hoog te houden maar zorgt ook voor veel twijfelmomenten. Iets waar ik niet zo van hou als persoon. Persoonlijk ga ik het best op structuur, weten waar ik aan toe ben en een duidelijk plan. Valt die duidelijkheid weg, dan moet jezelf die duidelijkheid vormen. Afgelopen september ben ik begonnen in mijn tweede studiejaar van de opleiding fysiotherapie wat enige tijd kost. Een combinatie van bloggen, samenwerkingen ( actief uitvoeren ) en goed studeren geeft daarom best een hoge druk. Een druk die ik prettig vind als persoon, goed op ga maar ook energie kost ( soms heel veel ). Daarom mijn keus: een week niet posten op mijn social media kanaal en meer hierover nadenken. Nadenken over wat ik wil uitstralen op mijn social media, waar IK gelukkig van word & over NU. Om even te relativeren tussen alle drukte door.

Sporten tussen de hectiek door. Sport is voor mij een uitlaatklep, een uitlaatklep die ik in weinig hobby’s kan uiten en mij een rustiger, meer ontspannen en blijer persoon maakt. Het plannen van sport is in mijn leven nodig, om ook dit als prioriteit te zien. Afgelopen week ( 21 september ) schreef @runwithcriss een blog over ‘’ lief zijn voor jezelf ‘’. Iets wat ik enorm herken en soms ook als moeilijke afweging zie. Aan de ene kant weet ik dat sport mij dus blij, gelukkig en rustiger maakt ( waardoor ik effectiever ben in het leven ) maar aan de andere kant ‘’ hoofd ‘’ prioriteiten ook uitgevoerd moeten worden. Vaak probeer ik hierin een ‘’ gezonde ‘’ afweging te maken. Laatste liet ik via een post zien dat ik 3 a 4 keer probeer te trainen. Voor mij een aantal wat ik ook 5 x zou willen kunnen doen. Maar soms moet je prioriteiten stellen en realistisch blijven. Dit doe ik daarom ook en ben ik meer dankbaar als ik even een me-time momentje heb.

Drukke weekenden combineren met drukke weken. Druk zijn is in mijn beleving iets positiefs. Maar wel een positief iets wat makkelijk kan omslaan tot iets negatiefs. Waardoor je gemakkelijk teveel van jezelf vraagt en ook gemakkelijker oververmoeid raakt. Iets wat ik zelf ook herken, waardoor het emmertje soms even overvol loopt, waarna die daarna weer in balans is ( de druk daalt). het creëren van die balans creëer ik door rust, ritme en plannen. waardoor ik zelf de regie heb en mijzelf niet voorbij loop.

Doelen momenteel. Momenteel ben ik druk bezig met het uitbreiden van mijn blog ( hier krijg ik een hoop energie van ), ben ik wat meer uurtjes doordeweeks gaan werken als personal trainer, ben ik opstartende met PT trainingen buiten de deur ( gericht op hardlooptrainingen ) en staat school onder het motto ‘’ high-priority ‘’. Afgelopen weekenden stond ‘’ privéleven ‘’ ook even in het prioriteit vakje. Een prioriteit die veel mensen soms onderschatten maar een enorme meerwaarde heeft, gericht op bijtanken, meer energie krijgen en gelukkig zijn. Waardoor je daarna scherper bent dan wanneer je maar door en door gaat.

 

 

Afgelopen week was voor mij een fijne week om even na te denken. Het bloggen, samenwerkingen doen en een groter en groter bereik creëren geeft mij veel energie alleen is een juiste balans vinden soms best een opgave. Iets wat ik zelf zie als leerproces voor mijzelf als ‘jong-ondernemer’. Soms zijn twijfels/onzekerheid goed om vervolgens verder te groeien in je doelen en passies.

 

Herken jij jezelf hier ook in?

 

Bij deze weer een kleine update.

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.