Home » BY - Fleur Prins » Persoonlijk | Fleur » Lachend terug kijken op tweeduizend twintig - Fleur Prins

Lachend terug kijken op tweeduizend twintig - Fleur Prins

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 17:24

Ola. Het is eenendertig december tweeduizendtwintig. Wat een jaar. Dat kunnen we denk ik wel stellen met zijn allen. Een jaar waarin iedereen zichzelf op zijn eigen manier is gekomen of juist heeft ontwikkelt. Ook ik. Afgelopen jaar zag ik voornamelijk als leermoment. Ik begon in september 2019 met een nieuwe studie fysiotherapie, begon met een nieuwe baan binnen de sportwereld, schreef mij in bij de KVK, ontmoette heel veel toffe mensen, kreeg nieuwe kansen, liep meer rondjes hard dan gemiddeld, kocht mijn eerste wielrenfiets en ga zo nog maar even door. In aankomende blog neem ik jou mee in mijn top vijf hoogtepunten van tweeduizendtwintig en hoe dit mijn jaar vooral TOF heeft gemaakt. Lees je even mee?

Mijn top 5

Ontwikkelingen als zelfstandig ondernemer

Afgelopen augustus 2020 schreef ik byfleurrprins in bij de kamer van Koophandel onder de term: ‘Blogger’. Zo bijzonder, gaaf, cool, nieuw en tof. Voor mij zelf best een hoogtepunt. Toen ik mijn website www.byfleurrprins.nl in augustus 2019 lanceerde, had ik nooit verwacht dat dit zo groot zou worden. Het heeft mij dan ook zeker veranderd als persoon. Dankzij mijn blog is mijn schrijfvaardigheid verbeterd, is mijn zelfbeeld toegenomen en is mijn netwerk optimaal vergroot. Deze ontwikkelingslijn trok ik bovendien door naar dit jaar. Tweeduizendtwintig was ook het jaar waarin ik mijn eerste ‘cliënten’ coachte rondom hardlopen. Ook hierdoor werden  mijn doelen als ‘ondernemer’ steeds groter/serieuzer. Zodoende durf ik met 99% stellen dat ik in 2021 meer als ‘ondernemer’ te werk wil gaan en dus ook hoop hier een parttime baan van te kunnen vormen. ‘Hoe’ ik dat ga doen, is voor mijzelf soms nog even de vraag, maar het doel is er!

Het vormen van een team bij womenintouch.nl 

Afgelopen maart ’20 is mijn blog uitgegroeid tot een echt platform, die een paar weken geleden bovendien een nieuwe naam kreeg: womenintouch.nl. In dit voorjaar begon ik met diverse samenwerkingen, waaronder de serie Fleur X Bloggers. Hierbij schreven verschillende ‘bekende’ mensen (met een groot bereik via social media) een blogartikel over hun ontwikkelingen en doelen. Ook lanceerde ik in samenwerking met Kiki (studente voeding & diëtetiek) de serie ‘Fit with Kiki’, waarvoor zij zes verschillende blogs schreef rondom dit thema. Naast verschillende samenwerkingen, breidde ik mijn blogpagina bovendien uit met een aantal vaste teamleden. Inmiddels is het team zodanig gegroeid, dat het nu bestaat uit zeven enthousiaste, jong getalenteerde en sportieve meiden. Ieder speciaal op zijn/haar eigen manier. Gezamenlijk vormen wij de drijvende kracht achter womenintouch.nl, waarbij één onderwerp continu centraal staat: persoonlijke groei.

Nieuwe connecties gelegd 

Mede door de groei van mijn blogpagina, is mijn netwerk enorm uitgebreid. Zo heb ik veel nieuwe mensen leren kennen via mijn werk, mijn studie, maar ook via social-media. Www.womenintouch.nl heeft mij geleerd vooruit te durven denken, stappen te durven nemen, op mensen te vertrouwen en ook vertrouwen aan anderen terug te geven. Dit jaar heb ik onder andere interview af mogen nemen bij de getalenteerde Francien Regelink en de makers van de bijzondere podcast ‘Stoorzender’. Ook heb ik andere unieke personen de kans mogen en kunnen geven om hun verhaal te doen op www.womenintouch.nl. Ik vind dit onwijs gaaf en ben heel dankbaar dat dit op mijn bad komt. Eigenlijk lijken deze mensen/ondernemers vaak best veel op wie ik zelf ben en wat ik zelf wil bereiken. Super grappig! Connecties maken vind ik echt het tofste wat er geeft mij, zelfs in de gekke tijd waarin we nu leven, een gevoel van verbondenheid. In 2021 hoop ik dan ook zeker met nog meer ondernemers en bedrijven samen te mogen werken. Het belangrijkste wat ik afgelopen jaar geleerd heb, is namelijk dat je anderen nodig hebt om te groeien.

Mijn langste fietsafstand gefietst en meer dan negenhonderdvijftig kilometer hardgelopen

Doordat thuiswerken het nieuwe ‘normaal’ werd en het hele leven zich meer vanuit huis afspeelde, was ik ook met betrekking tot sport meer dan ooit gebonden aan huis. Dit ‘dwong’ mij op een positieve manier om meer buitensport te doen, waardoor ik zelfs bijna van krachttraining ben afgestapt. Met dank aan het wegvallen van reistijd en verschillende verplichtingen, kreeg ik meer tijd in het dagelijks leven. Deze kans pakte ik natuurlijk met beide handen aan om veel sportmomentjes in te plannen. Dit leidde dan ook tot meer hardlooprondjes, fietsritjes en thuis work-outs dan gemiddeld. In juni 2020 kochten ik mijn eerste wielrenfiets, waardoor ik een heleboel nieuwe tochten maakten en plekken ontdekten. Deze sport wil ik in het voorjaar van 2021 zeker herpakken, hopelijk met een beetje minder wind (zoals in het najaar… logisch!). Desondanks heb ik ook in het najaar van 2020 genoeg tochtjes kunnen maken, waaronder mijn langste fietstocht van 130 kilometer. Best een tochtje, al zeg ik het zelf. Naast al dat fietsen ‘sloeg’ ik letterlijk een beetje door met het hardlopen rondom maart/april. Ik rende per week gemakkelijk meer dan veertig kilometer, maar mijn lichaam was hier niet genoeg voor getraind. Door te weinig hersteltijd en (in verhouding) te weinig voeding, begon mijn lichaam wat te zeuren. Blessurevrij 2020 doorkomen, is dus niet gelukt helaas. Gelukkig ontdekte ik rond dezelfde tijd het wielrennen, waardoor ik het hardlopen op een lager pitje zette en mijn lichaam kon herstellen van de ‘overbelasting’. Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer helemaal terug ben op mijn oude niveau (yay!). Zo liep ik in oktober nog een persoonlijk record op de 10K, met een tijd van 44 minuten. Komend jaar hoop ik mijn tijden op de 5K, 10K én op de halve marathon nog verder te verbeteren.  

Oostenrijk meer leren ‘zien’.

Afgelopen zomer trokken ik en mijn familie de mooie Oostenrijkse kant op. En wat was dat genieten! Drie weken volop wandelen, hardlopen en zwemmen rondom een gebergte waar je ‘u’ tegen zegt. Mede doordat we vrijwel alleen op de natuur gewezen waren (aangezien we de grote steden vermeden), ben ik Oostenrijk alleen meer en meer gaan waarderen. Het heeft mij de schoonheid van eenvoud leren zien, waardoor ik enorm fan ben geworden van de wandelsport (terwijl ik dit voorheen alleen maar ‘duf’ vond). Doordat we drie weken op drie verschillende plekken verbleven, hebben we een heleboel verschillende plekken kunnen zien. Mijn twee absolute top-ervaringen waren toch wel de wandeling rondom Schlegeis Stausee (1700m hoogte) en de wandelrondtocht bij de Coburger Hutte (Noord-Tirol- Zugspitze gebergte). Twee fantastische tochten waar ik continu ‘wauw’ zei. Echt een aanrader als je wandelen, bergen en mooie plaatjes schieten tof vindt! Naast deze twee tochten liepen ik en mijn familie nog een boel andere mooie routes en zagen we verschillende meren, waaronder de Plan See in Noord-Oostenrijk en de Presseger See (een klein meertje in Oost-Tirol). Daar hebben we bovendien meerdere keren gesupt. Ook een aanrader als je een sportieveling 😊. Samenvatting: genoeg ontdekt, gezien, gewandeld en hardgelopen ondanks de hele ‘corrie-situatie’.

Positief afsluiten

Ondanks het feit dat het een bizar jaar was, kijk ik zeker positief terug op 2020 en ben ik dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen. Hoewel we het nieuwe jaar ingaan met een ‘karige’ jaarwisseling, kijk ik uit naar 2021 en ben ik benieuwd naar alles wat komen gaat! Lieve mensen, blijf veilig, kijk naar wat wel kan en blijf positief. Fijne jaarwisseling en een spetterend, gezond, sportief, innovatief en knallend (zonder vuurwerk) nieuwjaar gewenst!

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.