Home » BY - Fleur Prins » Persoonlijk | Fleur » Favorieten van Maart | Fleur Prins

Favorieten van Maart | Fleur Prins

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 14:42

Maart is voorbij gevlogen en dan lieg ik niet. Wat ging deze maand ontiegelijk snel! Het was een derde maand ‘zelfstandig’ wonen in Breda, een maand waarin ik voor de tweede maand op rij in de zorg werkte maar ook de maand waarin mijn andere werk (sportschool) de deuren opende, voor buitensport. Binnensporten zal nog eventjes duren maar de sportfaciliteiten worden in ieder geval weer aangeboden! I like. Daarnaast liep ik afgelopen maand weer genoeg rondjes hard, fietste een mooie tachtig kilometer en deed zo nog meer leuke dingen. Lees je mee met mijn favorieten? Liefs

Langere afstanden rennen op lagere tempo’s 

Elke hardloper zal zich hierin herkennen en zal het gevoel ook toejuichen en andersom. Hardlopen is in veel gevallen een sport van goede en mindere momenten. Trots ben ik op mijn doorzettingsvermogen, nu ik vanaf januari 2021 mijn belastbaarheid aan het optrainen ben. Hoe? Door rust te nemen, duurloopjes in te plannen en mijzelf ook herstelloopjes aan te leren! Voorheen liep ik elke kilometer het liefst onder de 5’0 per kilometer, terwijl ik nu focus op langere afstanden met wat minder snelheid. Zo liep ik halverwege maart voor het eerst weer eens zestien kilometer (na april 2020)! Betekent dit opbouwen naar een halve marathon voor in April, waarbij ik mij richt op ‘uitlopen’ en de nog even links laat liggen? Voor mij klinkt dit als een plan! Het hardlopen gaat goed en mijn lichaam vindt dit trainingspatroon ‘fijn’. Een patroon die ik graag doorpak in april!

Langste fietsafstand van 2021.. tot nu toe

Winter 2020 was niet mijn beste ‘fiets’ periode. Ik fietste tussendoor een paar routes op de mountainbike maar heb minder gefietst dan ik stiekem had gehoopt. Hardlopen heb ik gelukkig continue wekelijks volgehouden, al vond ik dit wel lastig met minder weer, koude temperaturen, korte dagen (SMOESJES). Maarja, so be it! Nu het wielrenseizoen weer is gestart ben ik ook weer gestart met het wielrennen, al moet ik wel mijn Fiets nog naar Breda brengen en reis ik nu nog op en neer voor een rondje! Wel fietste ik afgelopen maart een mooie ‘langere’ afstand van tachtig kilometer. In april hoop ik weer eens de honderd+ aan te tikken!

Een eye-opener tot meer ontspanning en meer balans

Sinds mijn ‘stap’ terug op studie gebied ervaar ik meer rust, gun ik mijzelf meer ontspanning en heeft dit ‘gek’ genoeg (voor mij dan) een positief effect. Door de rust die ik mijzelf gun, ben ik meer ontspannen, kom juist beter tot mijn ‘taken’ toe en voel mij minder in een ‘versnelde’ rollercoaster. Ik heb meer rust, waardoor het mij ook lukt meer te ontspannen. Ik geniet meer. Zo ook gericht op mijn ‘sportleven’ ben ik niet meer 5-6 dagen in de week fysiek druk bezig maar heb ik mijn minimum naar driemaal wekelijks verplaatst (waarbij meer trainingen leuk zijn mits dit past in mijn planning en niet andersom 😉). Hoe ik dit heb bereikt zal ik nog eens delen in een persoonlijke blog.

Mijn ‘doorzettingsvermogen’ gericht op de #nobuychallenge 

Sinds een januari ben ik deelnemer van de ‘niet-kopen’ challenge. Een Challenge waar ik al eens eerder een blog over schreef, en je kunt lezen via de link;  https://www.womenintouch.nl/de-blog/duurzaamheid/618366_drie-maanden-lang-geen-kleding-kopen-en-mogelijk-met-verlenging-tot-zes-zo-doe-ik-het-fleur-prins . Nu drie maanden verder heb ik eenmalig (bij de Decathlon) vier verschillende sportbasics gehaald en meer niet! Drie maanden geen kleren kopen klinkt voor sommige mensen al, als een enorme uitdaging, en zo ervaar ik dit ook soms. Maar vooralsnog ben ik trots op mijn deelname en hou ik het nog even vol. Zoals ze oprichters zelf zeggen: ‘bepaal je zelf de spelregels van jouw deelname en ben je dus eigen baas’. Wat deze challenge mij vooral bied is veel inzicht, bewustwording en juist een stop op die continue koopdrang.

Mijn favoriete series

Na drukke, volle dagen is ontspanning natuurlijk ook belangrijk. Soms vind ik het dan heerlijk even een serie op te zetten en lekker te ‘niksen’. Een aantal toppers die ik afgelopen periode (niet alleen maart) heb bekeken waren op een rij:

  • FireflyLane (Netflix)
  • Ginny & Georgia (Netflix)
  • MocroMaffia (Videoland)
  • Lupin (Franstalig)

Bij deze mijn ‘maart’ favorites. Heb jij een fijne maand gehad? Make April a good one!

 

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.