Home » BY - Fleur Prins » Reisdagboek | Fleur Prins » Mijn ervaring in Zuid-Afrika

Mijn ervaring in Zuid-Afrika

Gepubliceerd op 12 maart 2020 om 16:50

Terug op Nederlandse bodem na een TOP ervaring 

Achteraf. Wat een ervaring! Nieuwe mensen, een nieuwe cultuur, nieuwe organisaties en projecten, mensen helpen, mensen emotioneren, mensen stimuleren en mensen gelukkig maken! Emotioneel worden omdat iemand zijn reactie zo bijzonder en zo geweldig of ter wel puur echt voelt! Dit is toch echt de beschrijving die denk ik voor ons alle deze afgelopen drie weken voelt. Daarom om deze blog te beginnen: Bedankt voor alle mensen die ik heb mogen ontmoeten op deze geweldige plek! 

Woensdag eenendertig Januari, 2018. 

We waren om 3:45 in Istanbul. Na een lange vlucht van ongeveer 11 uur. Om 6:45 vlogen we terug naar A’dam. We konden alweer gaan boarden voor de vlucht van 8:45 ( 6:45) naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig de ogen nogmaals dicht en op naar Nederland. Hier voelde het als een einde van deze ervaring. Ik was bewust dat wanneer ik uitstapte ik weer in Nederland was. Zo onwerkelijk na deze ervaringen. Het was fijn om weer terug te zien maar voelde ook als het einde van iets moois , waarvan jij onderdeel hebt mogen zijn.  We namen afscheid van elkaar. Dit was intiem en bijzonder. We liepen naar de uitgang waar familie stond. Na een heleboel knuffels zongen we voor het laatst samen. Het einde was daar en wat was het mooi. Als einde van mijn avontuur heb ik een top 5 gemaakt. Dit waren vanuit mij de meest geweldige ervaringen. Dit vond ik wel moeilijk. Maar dit is puur gebaseerd op de acties waaruit ik de meeste energie haalde.

Mijn top 5 - Cape Town

1. Het verblijf in de gastgezinnen & het kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur ( mede in de krottenwijken langsgaan). 

Ten eerste deze. We verbleven in het plekje Graceland in Khaleylisha. Een wijk midden in Kaapstad met verschillende woon lagen. Wij verbleven zoals bovenstaand in Graceland, een klein woonwijkje met middenklasse woningen. Samen met Minke verbleef ik bij Ziggy. Onze gastmama uit Zuid-Afrika. Het mee eten met het Zuid-Afrikaanse, beleven hoe iemand anders leeft in een geheel ander continent en een andere cultuur leren kennen vond ik toch wel heel gaaf. Daarnaast zijn we ook langsgegaan in de townships wat ook in Khaleylisha lag. Zien hoe iemand op zo een andere wijze leeft dan jij met bijna niks vond ik toch wel extreem bijzonder en heeft veel indrukken achtergelaten. 

2. Langs gaan bij Beth Uriel home boys en drieduizend euro sponsorgeld achterlaten. 

Zoals ik misschien al in mijn andere blog heb verteld zijn we ook langs gegaan bij Beth Uriel boys home. Een soort wees huis voor jongens van 18 tot en met 25 jaar. Deze organisatie en middag heeft zo veel indrukken bij mij opgedaan waardoor die op twee staat. Ook de reactie na ons sponsorbedrag voelde zo geweldig. Een gevoel dat je niet zomaar terug krijgt. 

3. Sporten met de gevangenen van Pollsmoor Prison & met kinderen uit een krottenwijk. 

Door wat slimme praatjes was het ons dan eindelijk gelukt. Onder andere sporten met gevangenen. Eerst met normale gevangenen en later met de maximum security boys! Wat een vette ervaring, want kan jij zeggen dat je met gang members hebt gevoetbald.. dat was toch wel heel gaaf! Hiernaast hebben wij ook gesport midden in de krottenwijk met kinderen. Sporten met kinderen die niets hebben en ze dan kennis laten maken met iets moois was ook wel heel gaaf. 

4. Het beklimmen van Lions Head & de Tafelberg. 

Naast alle maatschappelijke activiteiten zijn de laatste twee toppers meer toeristische toppers maar ook zekere aanraders. Naast dit hebben we de eerste dinsdag eerst Lions head beklommen. Een berg aan de Zuid-Afrikaanse kust naast de Tafelberg waarmee je met ladders etc. naar boven klautert en boven op 669,9 M hoogte komt. Een geweldig uitzicht dat zeker de moeite waard was. Daarnaast hebben we de laatste maandag de Tafelberg dan EINDELIJK beklommen. Iets wat zeker op mijn lijstje stond en heel gaaf was. Een route in veertig graden lopen met een groep die allemaal het zelfde wil met zo een positieve vibe voelde wel heel tof. Elkaar motiveren om zo snel mogelijk bovenop te zijn en dan beloond worden met een top uitzicht was toch wel het zweten waard. 

5. Surfen op Muizenberg Beach. 

Zoals bovenstaand was er ook ruimte voor ontspanning. Zo hebben we twee keer gesurft op Muizenberg Beach. Een strand ook aan de Zuid-Afrikaanse kust waar ook witte haaien zwemmen. Na de eerste keer te moeten stoppen na 15 min door een schelp wat mijn voet raakte waardoor ik op de eerste hulp belandde.. was de tweede keer deze te vetter. Surfen op de Afrikaanse golven was dan ook wel een van mijn hoogtepunten met een uitzicht waar je U tegen zegt. 

Dit was dan mijn top vijf. En daarmee ook het einde van mijn Afrika avontuur. Ik hoop dat je het leuk vond om mijn avontuur samen met mijn Nederlandse vijftiental te volgen in onze lekker opvallende shirtjes en hoop dat je mogelijk zelf geïnspireerd bent om ook deze geweldige plek en organisaties te bezoeken. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.