Home » BY - Fleur Prins » Reisdagboek | Fleur Prins » Wat neem ik allemaal mee op vakantie? + een aantal tips.

Wat neem ik allemaal mee op vakantie? + een aantal tips.

Gepubliceerd op 19 juli 2020 om 10:16

Het is vakantie en dit ga ik dubbel en dwars vieren. Voor mij betekent dit een kleine 3 weken door bergen trekken en vooral veel actief zijn maar ook wat ontspanning. Wat ik dus ga doen is wandelen, hardlopen, misschien wat fietsen, zwemmen en verder zal het nog een vraag zijn. Maar wat neem je nu mee als je op ‘sport’ vakantie gaat. En wat moet je vooral niet vergeten? Bij reizen/ vakantie vieren hoort dus ook inpakken. En of dat nu een koffer of een flinke rugzak is maakt dus niet uit. Wat bij mij de voorkeur geeft is groeperen en kleine tasjes in een grote tas. Voor mij zorgt dit voor structuur, orde en toch rust in een grote/volle koffer/tas. Ben jij nu benieuwd hoe ik dit doe, mijn hoofdtip om minder mee te nemen ? In aankomende blog zal ik mijn inpaklijst met jullie doornemen en ook direct mijn favorieten doornemen. Lees je mee?

De tas/koffer.

Vaak ga ik met de auto op vakantie i.p.v. vliegen. Nu zal je denken: dan kan je zoveel mogelijk meenemen? Maar zelf probeer ik het toch te beperken [minimaliseren]. Want herken jij het: thuis komen van vakantie waarbij je erachter komt maar de helft van je kleding te hebben gedragen? Ik wel. Daarom probeer ik afgelopen jaren wat bewuster mijn tas in te pakken en extra kleding te skippen. Een lijstje helpt mij daarbij vaak, wat ik wel/niet moet meenemen. Wat ik dus gebruik is een grote weekendtas. Waar ik kleding/ondergoed/schoenen en overige dingen in doe. Een andere [handtas] tas gebruik ik voor mijn onderweg spulletjes. De tas die ik momenteel gebruik is een grote Adidas [sport/weekend] tas. Met meerdere vakken. Net zo handig om al je spullen in kwijt te kunnen.

Kleding.

Omdat ik veel verschillende sportactiviteiten zal ondernemen kies ik voor meerdere sportoutfits. Maar neem ik ook vaak een paar basics mee. Denk hierbij aan wat sportshirtjes, sportbroekjes, een goeie regenjas en een goed paar hardloop/wandelschoenen. Naast deze sportkleding neem ik dan nog een vest mee wat ik vooral lekker vind zitten en wat ‘leuke’ kleding voor een avondje uiteten of een dagje op stap.

Mijn favorieten op een rij:

1) Een goed paar sneakers. In dit geval zijn dit mijn witte All stars. Lekker voor onderweg, handig om even aan te trekken en makkelijk te matchen onder meerdere outfits. Zelf vind ik dit heel handig en echt een aankoop voor eeuwen [tot ze oud en versleten zijn natuurlijk].

2) Mijn Dr. Martens. Een andere musthave betreft festivals, leuk onder een jurkje en stevig genoeg om een afstand mee te wandelen. Zelf ben ik groot fan van deze laarsjes en draag maat 38. Voor mij een goeie aanwinst en fijn in combinatie met andere outfits.

 

3) Een wandelrugzak. Ondanks dat ik graag met zo min mogelijk onderweg ben neem ik wel een rugzak mee. Ik gebruik deze voor mijn wandelingen waardoor ik gemakkelijk drinken/eten, mijn telefoon etc. meeneem. Met als dit jaar: een mondkapje als toevoeging.

4) Een goed paar hardloopschoenen. Voor mij als hardloper/sporter niet geheel onbelangrijk. Zelf neem ik mijn Asics en Nikes mee dit jaar en hoop ik zo verschillende rondjes te mogen hardlopen.

5) Mijn Garmin Vivoactive 4S. Wat is er nu niet leuker dan je activiteiten tracken? Met mijn Garmin horloge kan ik wandelingen, hardlooprondes, zwemactiviteiten etc. gemakkelijk volgen door de GPS functie. Zelf vind ik het vooral leuk achteraf om precies te zien waar je nu gelopen hebt.

6) Een mooi setje kleding voor een avondje uit. Ondanks dat het lijkt dat ik alleen maar in sportkleding loop, vind ik normale/fashion kleding ook wel heel leuk. En ben zeker niet flauw van een mooi rokje/jurkje. Daarom ben ik ook afgelopen weken een paar keer in de stad geweest voor een paar toffe setjes. Welke ik zeker mee neem.

7) Geen favoriet maar wel nodig. Een mondkapje. Het is een gek jaar waarbij vakantie in Europa gelukkig kan/mag. Wel betekent dit dus aanpassen en hier mee akkoord gaan. Zelf kreeg ik daarom een super ‘fleurig’ mondkapje een paar dagen terug. Voor het gemakkelijk afwisselen hebben ik en mijn familie een 50-pack met wegwerpmondkapjes.

Elektronica.

Zoals vele van jullie weten is fotografie mijn hobby. Ik vind dit heel leuk en heb hiervoor daarom ook de nodige gadgets. Denk aan een GoPro [in mijn geval de: Denver variant], een handig filmcameraatje: Samsung ST72 en mijn IPhone om mooie foto’s mee te maken. Gericht op scherpe/hoge kwaliteit foto’s had ik voorheen de Nikon D3200. Momenteel is deze ingeruild voor de Sony spiegelreflex camera, voor de nog scherpere vakantie plaatjes.

Leesvoer.

Alledaags ben ik geen extreme lezer [ al zou ik dit wel meer willen doen ] maar tijdens de vakantie neem ik hier gek genoeg wel mijn tijd voor. Daarom ben ik een paar dagen voor de vakantie nog de bibliotheek ingedoken voor wat leesvoer. Persoonlijk ben ik nogal een luchtigere lezer en hou ik niet van al te veel drama. Dit betekend vaak een Roman of een waargebeurd verhaal. Daarom heb ik een paar topboeken kunnen scoren en ben zelf benieuwt in hoeverre ik deze ga lezen.

Mijn persoonlijke tip voor het minder meenemen.

Wanneer ik naar mijzelf kijk betekent dit echt prioriteiten stellen. heb je iets daadwerkelijk nodig of neem je al 3 paar leuke sneakers mee en is dat vierde paar overbodig? Echt iets vergeten kunnen we dus niet in Europa. Waarbij onze identiteitskaart, pinpas en zorgpas het belangrijkste zijn. En in dit geval een goed mondkapje. De rest kun je overal kopen. Mijn hoofdtip: zeg nee tegen overbodige zaken die je mee wil.

 

Bij deze een blog over inpakken, mijn favorieten en mijn hoofdtip voor het inpakken. Ga jij nog op vakantie? Fijne zomer.

Liefs,

Fleur


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.