Home » BY - Fleur Prins » Reisdagboek | Fleur Prins » De Nederlandse kust op een leuke manier verkennen.

De Nederlandse kust op een leuke manier verkennen.

Gepubliceerd op 9 augustus 2020 om 16:38

Zeeland en Noord-Holland zijn misschien wel de meest populaire plekken zomer 2020. Veel mensen blijven thuis en andere kiezen voor een vertrouwde Europese plek met de auto. Een enkeling stapt het vliegtuig in maar de grootste hoeveelheid blijft lekker in eigen land [ gelijk hebben ze]. Eindelijk waarderen de meeste Nederlanders het: Nederland je bent mooi. Ondanks dat ik een enorme liefhebber van de Nederlandse kust ga ik ook even richting het buitenland maar ben ook een midweek in Vlissingen om zeeland te bekennen. Daarom een blog met mijn top 4 favorieten aan de Nederlandse kust. Lees je mee?

1)Texel.

Een van de Waddeneilanden van Nederland en zeker populair op de toeristische kaart. Wel bekend om de vele strandtentjes, de leegte op het eiland en vooral de snelle bereikbaarheid [ via de pont vanuit Noord-Holland – Den Helder]. Zelf ben ik groot fan van de verschillende strandtentjes en het grote aanbod van campings/hostels die verspreid op het eiland gevestigd zijn.  

2)De Zeeuwse kust.

Toch wel mijn favoriet. Als kind was ik al dol op de Zeeuwse kust, de brede stranden en de vrijheid die ik er ervaar. Zeeland is mijn favoriet door het vakantiegevoel dat ik er altijd krijg en hiermee ook de gastvrijheid. Zoals vele mensen weten een echte trekpleister in zomer 2020. Zelf zal ik dus naar Vlissingen gaan. Een mooie plek voor fietsen, hardlopen, vele dorpjes en leuke haventjes. Mijn favorieten plekjes:

  1. Domburg
  2. Veere [ een klein haventje landinwaarts ]
  3. Renesse
  4. Vlissingen
  5. Goes [ een grotere stad ook meer land in ]

3)Noord-Holland.

Een zeer bekende plek op de kaart. Mede door steden als Den haag en het dichtstbijzijnde strandplekje: Scheveningen. Hiernaast is Egmond aan zee en Zandvoort ook niet onbekend. Twee heerlijke plekken om ontspannen te vertoeven in zomer 2020.

4)Friesland.

Ook een van de favorieten in zomer 2020. Veel mensen trekken richting het noorden om te varen, net wat rustiger te zitten of gewoon omdat ze er al jaren komen. Friesland staat bekend om zijn geschiedenis, de mooie jachtplekjes en de breedte. Veel natuur, veel geschiedenis en ook veel ruimte om lekker te varen. Maar ook de welbekende plek: Sneek.

 

Of het nu Noord, Oost, Zuid of West Nederland wordt deze zomer maakt niet uit. Zolang het weer maar mooi is. zelf ben ik te vinden in het Zeeuwse deel. en hoop ik ook hier weer een mooi hardlooprondje te mogen maken. Ben jij al fan van Nederland? Veel ontdekplezier.

 

Liefs, Fleur


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.