Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Doen & beleven » De Limbourg Wine en Dine September’20. – Fleur Prins

De Limbourg Wine en Dine September’20. – Fleur Prins

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 09:00

Wijnen en dineren? Ken jij het principe al. Een principe wat steeds populairder aan het worden is en daarom ook steeds meer mensen trekt. Het is een idee, waarbij je in de middag wat uitgebreider gaat dineren en tafelen. En zo direct, kennis maakt met meerdere restaurants in de door jouw gekozen regio/stad! Hoe leuk. Eind september 2020 ( toen de horeca nog open was ) bezocht ik dit principe in Limburg in het plekje; Sittard ( wat tevens een hele leuke stad is ) en maakte zo kennis met dit leuke initiatief. Het ‘eet-thema’ wat wij hadden bestond uit Vis en zeevruchten met Midden-Europese culturen door de gerechten. Ik neem jou mee in mijn beleving van eind-september en wie weet maak ik jou enthousiast ook eens mee te doen met dit idee!

Wine en dine wat is het?

Wijn en dine (dineren) is een initiatief ontstaan door de Limbourg Sittard ( een hotel/restaurant) midden in het bruisende centrum van Sittard. Wine en Dine staat zoals zij zelf zeggen voor: ‘een goed gastheerschap en Bourgondisch genieten’. Dat was het zeker waarbij je ook nog eens op een ‘leuke’ manier kennis maakt met de stad. Dine houdt in een veelzijdige menukaart vol culinaire verwennerijen waarbij verschillende chefs vijf gangen maken en presenteren met een bijpassende ‘wine’, om aan te sluiten bij het alcoholische thema ( je moet dus niet vies zijn van een drankje). Zo sluit het aan met een lekkere wijnkaart van het wijnhuis Salentein. Het leuke vond ik dat ze bij elke maaltijd een nieuw (bijpassend) wijntje voorstellen welke weer aansluit bij het gekozen gerecht. De gerechtjes bestaan uit kleine hoeveelheden die wel voldoende zijn, waardoor je tussen de ‘gerechten’ door wandelt naar het volgende restaurant ( volgende bestemming ). Persoonlijk vond ik elk gerechtje ( in combinatie met een nieuw wijntje ) een nieuwe beleving met andere smaken. Waardoor je je echt ‘speciaal’ voelde en op chique wijze werd bediend en verwend. Heerlijk!

Welke gerechtjes en restaurants kwamen aan bod?

Wine en dine is een idee wat bestaat uit een vier uur durend diner waarbij je door verschillende ‘chef-koks’ wordt verrast door de meest bijzondere, culinaire en lekkere gerechtjes. Tijdens dit vijfgangen buffet werden ons verschillende hapjes voorgeschoteld waarbij Vis en zeevruchten centraal stonden en de Zuidoost Europese keuken de menu’s leidde. Het leuke vond ik de afwisseling en het ‘wandelen’ tussendoor waardoor ook de wijn niet te zwaar viel ( vijf glazen in vier uur tijd). We begonnen bij Hotel de Limbourg ( in de lunchboetiek) waar we een paella-soep kregen met risotto en zeevruchten met een witte wijn. Het tweede restaurant waar we aansloten was bij hotel/restaurant ( tevens onze overnachting) Merici waar we een bietentartaar kregen (speciaal maar enorm lekker) met een rode wijn. Ons derde restaurant was Silvesters waar we een goulash gerecht kregen meer uit de Oosterse hoek samengesteld met vleesproducten. Het vierde restaurant was bij restaurant Meds waar we een Italiaans (Meditteraanse keuken) gerechtje kregen bestaande uit zeevruchten en verse spinazie ingewikkeld door dunne bladerdeeg bladen met een topping van Parmezaanse kaas samengesteld met een witte wijn. Wat ik zelf heel tof vond, was dat elk restaurant weer een persoonlijke uitstraling had met een totaal ander thema (alhoewel het ook weer op een leuke manier aansloot). Het laatste restaurant was restaurant Ich&Dich waar we een speciaal stukje entrecôte met gepureerde zoete aardappelmoes in combinatie met een rode wijn kregen. Alle vijf heerlijk op zijn eigen manier. Ook de tijden tussen alle gerechten sloten perfect aan waardoor je niet een ‘vol’ gevoel ervaarde maar juist verzadigd.

De overnachting

Tijdens deze leuke ‘trip’ overnachte ik in het hotel Merici op de oude Markt. Een hartstikke pers vers nieuw gerenoveerd pand gecombineerd met klassieke componenten gemixed met de luxe, strakke uitstraling van anno 2021 ( destijds september ’21 toen ik daar verbleef). Het hotel bevind zich in hartje Sittard met een (groot voordeel) ondergrondse parkeerplaats waar je voor tien euro de auto kunt parkeren ( tijdens je gehele verblijf). Het hotel ligt dicht bij een uitrit waardoor je ook weer snel op de autoweg bent mits, je bijvoorbeeld naar Valkenburg of Maastricht wilt ( ook een aanrader en binnen 30 minuten reistijd). Het toffe vond ik dat het hotel je de luxe gaf die je zoekt. Dit hield dus ooo in; een uitgebreid ontbijt (verse pannekoekjes, grote cappuchino’s en verse broodjes), ruime kamers, bedden voorzien van dikke matrassen en een optie tot een fitness (waar je mogelijk gebruik van kunt maken). Zo waren er ook opties voor zakelijke afspraken in dit hotel waarbij ze ook vergaderruimtes aanboden. Het restaurant (wat ook onderdeel was van het wine&dine menu) bood ook uitgebreidde lunches en opties tot luxe dineren aan, voor ieder wat wils dus. Wij kozen deze avond voor een hapje buiten de deur (na al een vijfgangen tussen een en vijf op te hebben) om zo nog een ‘restaurant’ te verkennen.. haha.

Mijn persoonlijke mening

Tijdens deze ‘experience’ was ik continue in de wolken. Het hotel bood de rust en luxe die je nodig hebt tijdens een fijne overnachting, het diner bood je de mogelijkheid kennis te maken met de Zuidoost Europese keuken in combinatie met een boel nieuwe restaurants (en smaken). Zo hou ik persoonlijk wel van balans in het leven, daarom stond de volgende dag een zestig kilometer MTB-route op de planning van Valkenburg naar Aachen en terug (dit werkt prima voor mij zo.. haha). Als laatst zul je denken: ‘voor wat hoort wat’. Waarbij het wine & dine concept op een totaal van een kleine tachtig euro ( twee personen ) terecht kwam. Inclusief vijf-gangen ( + vijf mooie glazen wijn). Een mooi bedrag al zeg ik het zelf, waarbij je al voor minder dan tien euro per restaurant super aan het dineren was! Aldus, mijn persoonlijke mening van dit concept. Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt. Waarbij dit concept ook de mogelijkheid bied voor thuis dineren.

 

Veel liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.