Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Doen & beleven » Overnachten in een tiny-house (TH-4) Beekbergen (wauw!) – Fleur Prins

Overnachten in een tiny-house (TH-4) Beekbergen (wauw!) – Fleur Prins

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 16:39

Hallo! Welkom bij mijn eerste ‘overnacht-review’. Afgelopen december (2020) sliep ik wel op een heel bijzonder plekje, namelijk in een tiny-house in Beekbergen voor twee mooie nachten. Mijn eerste reactie: ‘wauw’! Ik ben namelijk helemaal om gericht op deze #tinyhousemovement. Wat vind ik dit een leuk initiatief. Ik zou er bijna zelf een tiny-house voor aanschaffen en kopen.. haha, zo leuk! Ten eerste gezegd is dit geen advertentie blog maar een zelf-betaalde ervaring die ik graag met mijn volger(s) deel inclusief mijn persoonlijke review. In deze review zal ik namelijk mijn persoonlijke mening geven, waarom ik zo fan ben van dit principe en een kleine tip ( bijvoorbeeld bij het zelf aanmaken van de hot-tub). Lees je even mee? Veel plezier!

Wat is een tiny-house?

Een tiny-house, de naam verklapt de inhoud eigenlijk al; een klein huis. Maar zo'n klein is het eigenlijk niet, best ruim zelfs voor een ‘klein-huis’ omschrijving. De officiële benaming is een nieuwe (ecologische) woonvorm met een duidelijke filosofische beredenering erachter. Namelijk een kleine, volwaardige, vrijstaande woning van maximaal 50m2 vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Je hebt Tiny-Houses met wielen, op een (tijdelijke) fundering maar ook Tiny-houses om ergens langere tijd te staan (zoals de huisjes in Beekbergen). De Tiny House movement is een trend die steeds populairder aan het worden en steeds meer mensen trekt. Waarom? Omdat ze een enorm hoge ‘schattigheidsfactor’ hebben en daarmee ook direct gezelligheid en sfeer uitstralen. Zeker iets wat mensen graag opzoeken ( al helemaal) in de donkere wintermaanden! Zo ik ook.

Welke Tiny-House bezocht ik?

Eind december bezocht ik het vakantiepark Beekbergen ( van droomparken.nl ) gelegen in de hoek van Arnhem / Nationaal Park de Veluwe. Een hele gave locatie als je van natuur, sportiviteit, leuke plekjes en gezelligheid houdt. Ondanks dat alles toen ook gesloten was, is mij niks ontbroken gericht op ‘aanbod’ of materialen. Het Tiny-House wat ik boekte was: Type TH4 (Tiny-House 4) geschikt voor vier personen (eigenlijk twee personen teveel, gezien wij maar met zijn tweetjes dit leuke verblijf bezochten). De Tiny-house die wij bezochten beschikt over een eigen terras, een overkapping, een ruime leefhoek (inclusief flatscreen), een keuken (inclusief vaatwasser, vriezer en koelkast), losse slaapruimtes, een ruime badkamer en een héél hoog ‘schattigheidsfactor’. Ik was óm bij de eerste stap in dit park.. haha. Daarnaast ontbrak ons helemaal niets en kreeg je zelfs een persoonlijk welkom van een van de werknemers, waardoor je direct gastvrij werd ontvangen. Niks te klagen dus.

De hottub ( + een kleine tip )

De huisjes deelde ongeveer per acht ‘houses’ een gezamenlijke hot-tub ( met het principe; wie als eerst er is mag er als eerst erin ) die je zelf kon aanmaken met een hout-aanmaakpakket. Dit pakket kon je zelf bij de receptie ( ongeveer twee kilometer wandelen/rijden vanaf het tiny-house resort )  verkrijgen voor vijfentwintig euro ( inhoudelijk was dit:  hout, aanmaakblokjes, stro, een setje luciferaanstekers en een 100% geniet-factor.. haha). Wel was de aanmaak tijd eer dat de hot-tub goed warm was ongeveer 5-6 uurtjes. Best een tijdje dus ( begin dus niet zoals wij pas om zes uur s ’avonds.. haha).

Mijn persoonlijke mening.

Zelf ben ik helemaal fan van huisjes en zou ik eigenlijk niet meer anders willen overnachten. Zo heb je in Nederland heel veel verschillende bedrijven die tiny-houses ontwerpen met het doel; ‘een kleinere ecologische voetprint’. Zo vind ik zelf de sfeer een dikke tien, het aanbod ( gericht op materialen en services ) ruim voldoende en zo ook de omgeving van de huisjes heerlijk. Zelf ben ik een natuurmens dus sloot dit perfect aan bij mijn persoonlijke behoefte. Voor de mensen die ook van ‘luxe’ houden, ontbrak er helemaal niets en ervaarde je toch de ‘mogelijke’ luxe. Gericht op het doel; ‘een kleine footprint’, staan de huisjes vaak midden in de natuur en ook ‘ruim’ opgezet uit elkaar. Zo stond er midden in ons ‘parkje’ een kampvuur met bankjes omgeven met ‘lampjes’ om de sfeer nog een éxtra boost te geven. En werd je wakker omgeven door planten, bomen en veel groen ( en met goed geluk een blauwe lucht + zonnetje ). Eigenlijk weinig minpunten dus. Mijn enige ‘nadeel’ is dat de huisjes aardig wat kosten voor een mooi verblijf. Zo betaalde wij een kleine vierhonderd euro voor twee nachten. Best een bedrag, maar dit was het dubbel en dwars waard (nu was onze overnachtingsperiode wel tussen kerst en oud en nieuw, wat ook niet meewerkt).

Hopelijk vond je dit een leuke blog en heb ik jou ook een beetje enthousiast gemaakt.

 

 

Liefs, Fleur @byfleurrprins


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.