Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Doen & beleven » Overnachten op camping de Lakens in Bloemendaal! | Fleur Prins

Overnachten op camping de Lakens in Bloemendaal! | Fleur Prins

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 09:09

Camping de lakens, klinkt toch al best ontspannen? Liggende in Overeen dichtbij Bloemendaal in het mooie Noord-Holland tussen de duinen naast duingebied Nationaalpark Kennemerland en 500m van het strand Bloemendaal af. Een camping met alle ‘musthaves’, nieuwste accommodaties (anno 2021) en helemaal corona-proof georganiseerd voor het kamperen/overnachten. Zelf ging ik in het weekend van 23 t/m 27 april 2021 naar deze mooie plek en deel bij deze mijn ‘review’ van mijn kampeerverblijf. Lees je even mee?

Aankomst

Op vrijdagavond 23 april kwam ik aan op camping de Lakens. Waarbij de rit erheen al een feestje was langs de duinen, richting de zee en dit alles met een mooie blauwe lucht. Een mooi welkom al zeg ik het zelf. Doordat ik en mijn vriend heel de dag moesten werken/studeren konden we pas op het eind van de dag vertrekken. Helemaal bepakt en wel kwamen we rond half acht aan op de camping (avond) en werden vriendelijk ontvangen. We kregen een ‘parkeerkaart’ waarmee we in en uit het park konden en reden zo de camping op. Een camping gelegen aan het strand tussen de duinen. Wij hadden plek 721 ( een ‘dunespot’, een wat luxere plek dan ‘standaard’ gekoppeld met eigen stroom, dichtbij sanitaire voorzieningen) en stonden recht tegenover het toiletgebouw (eerste gedacht; ‘minder, maar tijdens perfect’). Veel ‘relaxtijd’ hadden we niet want gezien de tijd moesten we al direct ons ‘verblijf’ opzetten. Zo gezegd zo gedaan en om tien uur s ’avonds stonden we helemaal gereed, inclusief opgeblazen luchtbed, slaapzak, campingtafel met stoelen, stroom en heel weinig licht (een kaars… oeps.. vergeten). Gelukkig bestaan er zoiets als winkels, dus dat  ‘regelde’ we de volgende ochtend! We bestelde nog even een pizza via thuisbezorgd en begonnen zo onze eerst avond op camping de lakens. Een beetje koud was het alleen wel.

Tijdens ons verblijf

Sanitair en stroom | Tijdens ons verblijf hadden we genoeg ‘luxe’ voor een kampeerbezoek. We stonden rechtover de sanitaire voorziening, waar wij konden douchen, toiletteren, afwassen, watertappen etc. en hadden op onze plek een energievoorziening (wel met een benodigde campingkabel, die we mee hadden). Het enige ‘nadeel’ was dat we de eerste dagen ‘lauw’ water hadden onder de douche, al was dit na twee dagen warm water wat heerlijk was. Zo waren de nachten (gezien we in April kampeerde), wat frisjes en was een dikke ‘pyjama’ wel essentieel.  

De plek | Zoals ik al eerder aangaf hadden wij een dunespot. Deze ‘kampeerplek’ wordt op de website omschreven als volgt; ‘lekker centraal gelegen op de camping, dus dichtbij de faciliteiten. De Dunespot tentplaatsen zijn omringd door begroeiing en zijn daardoor lekker beschut. Geniet naast kamperen van alle saunafaciliteiten op de camping’. Door corona waren helaas de saunafaciliteiten gesloten (logisch), maar was de rest perfect. We zaten dichtbij alle faciliteiten en zaten in een ‘groene’ omgeving. Waardoor we uitkeken op duinen en je genoeg persoonlijke privacy rondom je plek had.

Te doen op de camping | Op de camping was voldoende te doen ook ondanks de corona-situatie. Zo had je geen gevoel van de ‘avondklok’ (die tijdens ons verblijf nog gelde) en kon je lekker rondwandelen zonder mondkapje. Dit ervaarde ik als heel prettig. Zo was de camping ingericht voor meerdere doelgroepen; jong en oud. En werd er ook een soort ‘surfkamp’ mogelijk gemaakt (mocht je hier interesse hebben, vooral leuk in de zomermaanden lijkt mij). Daarnaast bood de camping genoeg ‘afhaalmogelijkheden’ en kon je op veel plekken sporten waaronder het voetbalveldje. Een andere topper vond ik de ‘zeeweg’ richting het strand, waardoor je middels een route in de duinen binnen ‘no-time’ op het prachtige Bloemendaals strand stond. Geen verveling dus op en rondom de camping.

Omgeving

De omgeving raad ik eigenlijk aan iedereen aan. Zo was ik (Fleur) nog niet ‘mega’ bekend met Noord-Holland dus was het een en al ‘ontdekken’ tijdens onze mini vakantie. Een aantal dingen die ik aanraad zijn;

  • Fietsroute vanaf Bloemendaal naar Katwijk aan zee (24 kilometer) tussen de duinen door!
  • Haarlem centrum (ongeveer 15 minuten met de bus vanaf de camping af)
  • Nationaalpark Kennemerland (een duinachtige landschap wat zeker de moeite waard is)
  • Racecircuit van Zandvoort (hier zit je pal naast, maar geen overlast van).
  • De strandtenten (die bij ons nog gesloten waren), waaronder Para Nui (Indonesische invloeden)
  • Amsterdam centrum (binnen 40 minuten met OV vanaf de camping) – Grachtjes en het Vondelpark
  • Het strand van Bloemendaal, Zandvoort en Noordwijk (inclusief een lekkere kibbeling)!
  • Wandelen over de boulevard of hardlopen langs de kust (Camping – Zandvoort is 3,5km – heen/terug 7k)

 

De accommodaties

De camping bied verschillende accommodaties aan, waaronder; Amerikaanse bussen, luxe tenthuisjes, tenten en nog meer. Mijn reactie toen ik hier langs liep was; ‘wow, zo gaaf!’. Een mooie ligging, goed beschut en daarnaast enorm ‘luxe’ voor campingbegrippen (als je kampeerder bent, zoals ik). Wel waren al deze huisjes al volgeboekt toen wij gingen kijken voor een overnachting/vakantie en daarnaast redelijk prijzig. Dit is natuurlijk wel logisch wat betreft de ligging (Haarlem/Amsterdam), periode en soort accommodatie. Ook de campingplekken waren wat duurder dan ‘gemiddeld’, waarin ook variatie zat (met verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld een eettafel of hangmat). Al met al dus een wat ‘luxere’ camping met hogere prijzen, vind ik het hierdoor deze prijs niet waard? Jawel, want het was een feestje van het begin tot het eind (ook in eind April). Een dikke aanrader dus!

Ben jij al bekend met deze camping? Fijne donderdag.

Liefs,

Fleur


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.