Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Omarmen wie JIJ bent !

Omarmen wie JIJ bent !

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 20:35

Vandaag en dit weekend is het Hemelvaart. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Zoek ik het even op houdt het: ‘ De 40e dag van de paascyclus’. Gelovig of niet. Geloven in jezelf is misschien wel het belangrijkste van alles. En vooral het omarmen van jezelf, wie jij bent, wat jij kan en wat je tot nu toe hebt bereikt. Al is dit een HBO-studie op je 21, een MBO op je 24, je droombaan op je 25ste of 49e of die super gave 5KM die je kan lopen. Of gewoon dat jij jezelf bent. Jezelf zijn en hier trots op zijn is misschien wel het kostbaarste wat er is. Zoals ze soms wel eens zeggen: ‘Je moet eerst van jezelf houden, voordat je van een ander kan houden’, kan dit nog best wel eens kloppend zijn. Een tijdje terug kwam ik in contact met Invi. Een merk opgericht voor sterke mensen ‘strong people’ met als doel: seksueel geweld in het verleden laten. Invi nodige mij uit een armband te testen, te kijken wat dit met mij doet & zelf schreef ik een blog over dit belangrijke onderwerp! Embrace yourself.

Embracing yourself & Invi.

Een wereld zonder seksueel geweld. Seksueel geweld is helaas iets wat ook anno 2020 nog steeds aanwezig is. Waarbij 1 op de 3 vrouwen wereldwijd in aanraking komt met seksueel geweld. Dit betekend niet alleen vrouwen maar ook mannen. Wat kan leiden tot een beschadigde persoonlijkheid, vertrouwen en minder het gevoel van veilig zijn. Invi besloot daarom de term: ‘Strong people’ waarbij deze groep mensen zich begaan met dit onderwerp en seksueel geweld begaan ten alle tijden. Diversiteit is hierbij een belangrijk begrip. Waarbij gender, leeftijd, seksuele voorkeur en religie niet uitmaakt. Invi omschrijft het als volgt: ‘Love is Love!’.

Het bespreken van seksueel geweld, transgender zijn of vallen op hetzelfde geslacht is helaas nog vaak een taboe in veel huishouden. Want durf jij dit onderwerp zo aan te kaarten? Zonder cliché te zeggen: ‘Mij maakt het niet uit met wie iemand gaat, maar hand in hand vind ik niks bij een gay-koppel’. Een zin die ik persoonlijk veel hoor. Waar dus eigenlijk een oordeel in hangt. Zijn wie je bent en trots zijn. Strong People zijn de mensen die zich open opstellen, luisteren zonder oordeel en zich ook durven te uiten als dat nodig is. Ook wel: opstaan voor je rechten en dit durven zeggen/zijn. Een ander doel van Invi is gender gelijkheid. Dit betekend een wereld zonder seksueel geweld, waarbij gelijkheid nummer 1 is en deze mensen helpen met mindset verandering en het sturen van maatschappelijk gedrag.

 

De armband en een speciale toevoeging.

Invi bedacht dus het ontwerp van de invi Bracelet. Met als doel: zelfverdedigingsarmband. Waarmee je je veilig, sterk en uniek voelt. Gewoon puur JIJ. Toen ik de vraag kreeg voor deze samenwerking, werd ik direct enthousiast. En vooral vereerd, dat ik openheid, zelfvertrouwen en positiviteit uit. Iets wat weinig mensen weten is dat de armband een speciale geur meedraagt door het breken van de armband. Door wetenschappelijk onderzoek, is een stankgeur handig voor zelfverdediging. De geur kan binnen enkele seconden waarneembaar zijn en een walgingsreactie opwekken. Dit is een onderschatte maar hele krachtige emotie die mensen moet ‘behoeden’ voor gevaar. En heeft het een negatief effect op seksueel geweld. Uiteindelijk heeft de geur een alarmerende werking, waardoor mensen actiever en alerter zijn. Persoonlijk als loper vind ik dit heel bijzonder, waardoor je veiliger en sterker mentaal loopt! ( niet uitmakende waar). 

Persoonlijk.

Zelf vond ik het een hele bijzondere ervaring. Een armband met een speciaal, alarmerend effect welke je te allen tijde kan dragen. Het motto van de armband vond ik  bijzonder. Omdat weinig mensen beseffen hoe krachtig zelfvertrouwen, openheid en positiviteit mee kunnen brengen. Be proud of who you are. Bij deze een blog over Invi, zelfvertrouwen & trots zijn op wie jij bent. Tot bij de volgende.

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.