Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Mijn review van de Nike Epic react fly knit 2 @byfleurrprins

Mijn review van de Nike Epic react fly knit 2 @byfleurrprins

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 10:59

Hallo! Welkom bij weer een nieuwe review. Ongeveer twee weekjes terug bestelde ik de Nike Epic react flyknit 2. Een hardloopschoen gemaakt van het foam type hardloopzool, wat betekend een lichte schoen waardoor je duurzamer aan het lopen bent. Al lange tijd ben ik groot Asics fan en was ik op zoek naar nieuwe stappers. Mijn afweging was: ‘zal ik oud en vertrouwd gaan of eens de overstap maken ?’. Ik besloot voor dat tweede te gaan, ging op onderzoek en kwam uit op de Nike Epic react flyknit 2. Mijn mening, wat informatie en mijn eerste kilometers met deze schoenen lees je in deze blog. Veel lees plezier.

Nike Epic React Flyknit 2. Wat is er nu zo bijzonder aan?

De Nike schoen is gefocust op de foamtype zool. Een foam waardoor zacht, veerkracht en langdurig gebruik mogelijk is. Samengevat: duurzamer en lichter hardlopen. Het is een lichte schoen met een binnen en buiten zool. Waarbij de binnenzool een veerkrachtige zool is welke een soort extra power geeft ( de veerkracht ) en is de buitenzool foamachtig welke helpt als goeie demper ( bounch effect ).

Een sok in de vorm van een schoen.

De bovenkant van de schoen is gemaakt van Flyknit. Het flyknit materiaal heeft een passende vorm waardoor het als een sok voelt in plaats van een schoen. Persoonlijk vond ik dit even wennen, maar was al snel gewend. Waardoor ( voor vrouwen met smalle voeten, die ik ook heb ) het een fijn, aansluitend gevoel geeft.

Goeie stabiliteit.

Naast de zool en de pasvorm ( flyknit ) is het ook een stabiele schoen. Toen ik de schoen binnen kreeg, dacht ik even: is dit wel stevig genoeg. Maar mijn antwoord is ja. Door de speciaal ontworpen hak van de schoen, welke is gericht op feedback zorgt het voor veel stabiliteit en heb je juist het idee steviger te lopen. Dit vond ik zelf heel fijn. Dit komt mede door de aansluiting bij de achillespees/hiel waardoor je continue een gevoel van aansluiting/aansturing ervaart. In hoeverre de schoen daarmee blessure preventief is ga ik merken.

Energie geven en energie terug krijgen.

De Nike Epic React Flyknit is een schoen met een terug gevende bounch. Of terwijl: een mechanische werking. De schoen zorgt voor een terugwerking waardoor je eigenlijk makkelijk loopt. Dit is bijvoorbeeld gericht op het landen en uitstrekken tijdens het lopen waardoor je meer comfortabel loopt en het hardlopen meer dynamisch wordt maar wel natuurlijk blijft.

Afstand lopen of korte loopjes.

De schoen is ontworpen voor afstanden vanaf 5km. Dit betekend dus alle afstanden waardoor je eigenlijk gemakkelijker gaat lopen des te langer je afstand is. Hoe de schoen loopt bij bv. een afstand van 20km hoop ik te gaan ervaren. Mijn eerste loopje was een 5km afstand waarbij ik met een uptempo heb gelopen en zelf ook al direct positief was verrast van de demping en mechanische werking.

Mijn mening nog even kort.

Bovenstaand even wat informatie over de schoen. Gericht op het uiterlijk was ik direct verliefd, het is een strakke, moderne en modieuze hardloopschoen. Nu komt wel de vraag: hoe lang hou ik deze schoenen wit… haha. Dat gaan we van zelf zien. Het is een schoen in de prijsklasse 100euro +. Daarmee kostte de schoen in mijn geval €150,- maar vind ik het tot zoverre zeker waart. De schoen heeft een heleboel technische ontwikkelingen in zich en loopt daarmee heel licht. Het is een schoen welke begin 2019 op de markt kwam ( waardoor ik dus ‘achter’ loop 😊 ). Maar ik de schoen zeker aan raad. Nu ben ik wel benieuwd met welke schoenen jij het liefst loopt! Bij deze een blog over de Nike Epic React flyknit 2. Fijn weekend!

 

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.