Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Mijn 5 favoriete sportapps - Nannique

Mijn 5 favoriete sportapps - Nannique

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 08:28

Iedere sporter heeft er op z’n minst één of twee op zijn/haar telefoon staan: apps gerelateerd aan sport. Logisch, want hoe leuk is het om na je training je statistieken te bekijken, je vooruitgang bij te houden of met de instructies van een app een workout te volgen? Ook ik heb een aantal van dit soort applicaties op mijn telefoon en in deze blog deel ik graag wat mijn favoriete sportapps zijn.

Garmin Connect

Bovenaan in dit lijstje staat natuurlijk de Garmin Connect app. Zelf heb ik een Garmin sporthorloge (Garmin Vivoactive 4s) en om het meeste uit deze gadget te halen, is het van belang dat de Garmin Connect app op mijn telefoon gedownload is. Deze app geeft mij inzicht in alle statistieken van mijn trainingen en dagelijkse beweging. Bovendien houd ik via deze applicatie mijn vochtinname bij, iets wat ik erg belangrijk vind. Heb je geen Garmin horloge? Dan staat vast de app van jouw type sporthorloge ook tussen jouw favorieten.

Fietsknoop

Mijn Garmin sporthorloge heb ik voornamelijk om mijn fietsrondes bij te houden, maar die fietsrondes moeten natuurlijk wel van tevoren gepland en bedacht worden. Een app die ik hier graag voor gebruik is Fietsknoop. Vooral wanneer ik alleen fiets maak ik graag gebruik van deze applicatie. Met deze app kun je, zoals de naam al zegt, fietsen aan de hand van fietsknooppunten. Je telefoon roept op tijd om welk knooppunt je moet volgen en geeft ook direct aan wanneer je de verkeerde richting op gaat. Wat ik zelf erg leuk vind aan deze app, is het feit dat je fietsrondje iets weg krijgt van een speurtocht waarbij je telkens op de bordjes moet letten. Bovendien fiets je altijd op bekende fietspaden, waardoor je zelden alleen fiets en dus een gezellige, mooie route hebt.

Strava/ Runkeeper

In de tijd dat ik nog geen sporthorloge had, hield ik mijn trainingen bij met mijn telefoon. Hiervoor gebruikte ik altijd de app Runkeeper. Ook nu ik mijn Garmin heb, synchroniseer ik nog graag mijn training naar deze app om een snel overzicht te hebben van de gemaakte meters per week, maand en jaar. In april dit jaar heb ik ook een Strava account aangemaakt, een welbekende app in de sportwereld. Omdat alle workouts van de afgelopen drie jaar op Runkeeper staan, wil ik deze app nog niet van mijn telefoon verwijderen en gebruik ik ze beide.

Workout Women

Een andere app die niet in mijn lijstje met favorieten mag ontbreken, is Workout Women. Wanneer het regent en ik geen zin heb om buiten te sporten, kom ik vrijwel altijd uit op deze applicatie. Ook tijdens mijn stage in Tenerife maakte ik hier wekelijks gebruik van. De app bevat lange en korte workouts voor alle spiergroepen, op lage én hoge intensiviteit en is wat mijn betreft een echte musthave op mijn telefoon. Wil je aan het eind van de dag lekker tot rust komen maar heb je geen inspiratie? In de app vind je ook yoga- en stretchprogramma’s. Hiernaast blijft de app telkens vernieuwen en raak je nooit uitgekeken.

Tabata Timer

De laatste applicatie in dit rijtje favorieten is een app die ik niet per sé voor mezelf gebruik, maar wel voor het trainen van anderen. Op maandag en woensdag geef ik namelijk altijd een BBB-training (buik, benen, billen). Hiervoor heb ik vrijwel altijd een timer nodig die de tijd van de oefeningen bijhoudt. De app Tabata Timer helpt me hier een handje bij. In deze app kan ik aangeven uit hoeveel oefeningen een circuit bestaat, hoelang een oefening moet duren, wat de pauze hierbij is en hoevaak een circuit herhaald moet worden. Zo hoef ik tijdens het training geven alleen te luisteren naar hetgeen wat de app omroept en kan ik tussendoor goede ondersteuning geven.

 

Dit waren ze dan: mijn 5 (eigenlijk 6) favoriete sport gerelateerde applicaties. Uiteraard wordt de één vaker gebruikt dan de ander, maar ik zou stuk voor stuk niet zonder ze willen en kunnen. Ik ben nu natuurlijk wel benieuwd of jij als bekend was met bovenstaande apps en wat jouw favoriete sportapps zijn. Let me know!

 

Veel liefs en tot volgende maand!

Nannique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.