Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Een vrouw zijn en durven zijn. Mijn tweede ‘product-review’ van de Fré Skincare collectie. Ofwel; ‘feminisme, vrouwen en sport’ | Fleur Prins

Een vrouw zijn en durven zijn. Mijn tweede ‘product-review’ van de Fré Skincare collectie. Ofwel; ‘feminisme, vrouwen en sport’ | Fleur Prins

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 10:05

Feminisme, vrouwen, gelijkheid, verkrachting. Termen die je niet zomaar altijd in de ‘volksmond’ voorbij hoort komen. Feminisme staat afgelopen week volledig centraal en dit komt door twee factoren. Factor een is het verlies van Sarah (London) en factor twee is door de verkiezingen (vrouw, stem!). Zelf ben ik groot voorstander van deze ‘vrouwenstroming’ en support dit graag op alle manieren. Zo vind ik het net zo belangrijk dat elke vrouw kan werken, sporten en de gelijkheid één is. Afgelopen tijd werk ik samen met een pro-vrouwenbedrijf wat zich focust op de kracht en zekerheid van de vrouw. Dit merk heet Fré. Een merk wat ik graag promoot en daarom ook even nu naast dit belangrijke onderwerp, onder de aandacht breng. Daarom vandaag even een kleine ‘product-review’ van mijn tweede Fré pakket, meer inzicht over feminisme, mijn mening over Feminisme en more! Lees je even mee? Fijne woensdag #feelfree

De waarde die ik aan feminisme hecht | Wat niemand denk ik is ontgaan, is de verschrikkelijke moord op Sarah in London. Een tragedie waar elke vrouw bang voor is en ook de ‘ophef’ rondom het: ‘bericht me als je thuis bent’ zal herkennen en ook haar grootste angst is. Zelf ben ik dus groot fan van ‘feminisme’ en daarom is het ook niet gek dat ik een vrouwenplatform heb; aldus @womenintouch.nl . Een platform voor en door vrouwen geschreven. Mede omdat Fré gericht is op het vrouwelijke publiek raakte ik al direct enthousiast. Vrouwen moeten zich namelijk niet bang, onzeker of geïntimideerd voelen. Vrouwen moeten zich vrij, onbevangen en sterk voelen, ook tijdens het sporten maar ook zeker tijdens een mogelijke ‘avondwandeling’ op straat. Helaas is dit anno 2021 nog steeds niet ‘mogelijk’ op veel plekken om het even zo te stellen en voelen wij ‘ons vrouw’ vaak zat nog ‘bang’ of geïntimideerd door een paar ‘niet-nette’ opmerkingen van het (helaas vaak) mannelijk geslacht. Zelf hoop ik dat hier ooit nog verandering in komt, mede om deze reden juich ik bedrijven die toe zich focussen op de kracht van een vrouw!

Waarom is er nog meer aandacht nodig voor de ‘feministische-stroming’? | Feminisme staat voor het streven naar een gelijke (macht)verhouding tussen mannen en vrouwen zowel op economisch, polities en sociaal vlak. In moeilijke termen wordt dit de ‘emancipatie van de vrouw’ genoemd. Daarnaast wordt feminisme gezien als verzameling van maatschappelijke en politieke stromingen die op elkaar bouwen, maar ook tegengestelde visies hebben. Zo bestond een eerste golf (circa 1850 tot 1940) naar gelijke rechten voor vrouwen op het gebied van scholing, arbeid en kiesrecht (stemmen vrouwen!). De tweede golf (eind 1960 tot 1980) bestond meer uit het recht op betaald werk en een deelname aan het maatschappelijke werk/leven. De laatste jaren is de Me Too-beweging ook een ‘ophef’ die leidt tot veel ophef over misbruik, dit leidde uiteindelijk tot meer ‘benoeming’ en ‘strijd’ tegen deze problematieken. Hierdoor durven vrouwen bijvoorbeeld ‘misbruik’ eerder te vermelden en wordt het ook minder als ‘taboe’ gezien. Er is aandacht voor de vrouw!

Fleur en Fré? Waarom werk ik samen met Fré? | Zoals je in mijn vorige blog al kon lezen is Fré Skincare een product gericht op vrouwen #feminisme. Een product wat is gericht op energie, balans maar ook kracht, de kracht van de vrouw om te durven ‘leven’ om het even zo te stellen. Toen ik een maand terug ongeveer, in aanraking kwam met dit ‘krachtige’ merk besloot ik mij eens te gaan verdiepen in huid-producten en ook waarom dit zo belangrijk is. Om even terug te komen op mijn vorige verhaal ben ik zelf groot fan van gezichtsverontreiniging? Waarom? Omdat je huid je grootste orgaan is en je hier best lief voor mag zijn.

Wie was Fré ook alweer? | Fré is een bedrijf ontstaan door een bewonderingsvisie specifiek gericht op actieve vrouwen (laat ik dat zelf ook eens zijn), waarbij hen  hoofdmotivatie is: ‘Het promoten van authentieke schoonheid’ is. Fré richt zich op de huidverzorgingsindustrie (huidproducten) waardoor je jezelf ‘fris’ voelt en hierdoor een positieve sociale waarden ervaart van jezelf, wat zij ook willen uitdrukken naar de buitenwereld. Fré is een merk wat zich richt op een inspannende vrouw, een vrouw die actief is in haar leven en zich niet wil laten drukken door ‘zweetdruppels’. Ze houden dus rekening met zweet en inspanning en voornamelijk met de gevolgen hiervan, bijvoorbeeld een drogere huid (schrale huid) wat Fré wil voorkomen. Fré zorgt namelijk voor een ademende huid die voor, tijdens en na activiteit verzorging wil. Het motto van Fré: ‘Geen enkele vrouw wil tenslotte dat haar gezicht lijdt ter wille van haar lichaam’. Toen ik de visie en missie van Fré las raakte ik enthousiast van hen motto en besloot ik deze samenwerking aan te gaan, ik raakte nieuwgierig naar het product en besloot deze productlijn uit te testen.

Mijn tweede ‘product-review’ van de Fré gezichtslijn | Vorige week mocht ik een nieuwe lading producten ontvangen van Fré. Ditmaal eigenlijk een ‘groter’ pakket met dezelfde producten, dit waren de; Purify me, Fré Revive me en de Fré Protect me. Simpel gezegd een ‘cleaner’, een ‘creme’ en een zonnebrand. Toen ik een maand geleden ben begonnen met dit product was ik enthousiast over de ‘frisheid’, dit ben ik nog steeds. Mijn mening is daarom kort en kracht. Fré is een krachtig product, het laat de huid ademen en geeft je een schoon gevoel. Een gevoel dat je gezicht ‘clean’ is en je dus mogelijke mee-eters voor bent. Mede hierdoor ademt mijn huid meer en ben ik ook gek genoeg meer afgestapt van die (onnodige) foundation die ik gek genoeg bijna dagelijks droeg. Onnodig want waarom niet durven te ademen? Ook middels je huid? Zelf ben ik fan en om van dit product.

 

Conclusie | Bij deze een combinatie blog. Een blog waarbij ik aandacht wilde besteden aan feminisme, durven zijn wie je bent maar ook de collectie van Fré centraal wilde stellen. Hoe denk jij over ‘vrouwvriendelijke’ bedrijven? I like.

 

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.