Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Een kopje koffie zonder cafeïne? @Verumdrinks| Fleur Prins

Een kopje koffie zonder cafeïne? @Verumdrinks| Fleur Prins

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 17:00

Koffie het geen wat je wakker maakt in de ochtend, zorgt voor een heerlijke ‘energie-boost’ en kan leiden tot betere concentratie, een minder grote kans op een energiedip?! Of toch niet. De laatste tijd zie je het steeds meer om je heen; cafeïne vrije koffie. Terwijl juist KOFFIE bekent staat om de enorme hoeveelheid cafeïne? Dat antidiuretische hormoon wat ook nog eens tot een verbeterde of juist verminderde stoelgang zorgt, ons wakker houdt (maakt) en wij als Nederlanders massaal drinken. En dan het liefst, nog in de vorm van een cappuccino of soms een lekkere ‘shot’ bijvoorbeeld de Espresso. Maar VerumDrinks denkt daar anders over, daarom kreeg ik een aantal cups opgestuurd en schrijf er daarom een klein blog over dit onderwerp, lees je mee?

Wat doet Verum? 

Crispijn en Erik (ontwikkelaars Verum) ontwikkelde/lanceerde in juli 2020 Verum drinks, maar wat is Verum drinks en waarom verstaan zij zichzelf onder superfoods? VerumDrinks wordt gezien als een superfood boordevol vitamines en zonder cafeïne. Zoals zij zelf omschrijven zorgen de producten van Verum, voor een goede balans van je slaapmolecuul; adenosine en je stresshormoon; cortisol. Daardoor leidt een cafeïne vrije koffie tot een duurzame energieboost in ons menselijk lichaam. Zelf zeggen ze ook wel; ‘Drinks that empower’. De duurzame koffie is daarom ook gewoon beschikbaar in jouw en mijn supermarkt, waaronder bijvoorbeeld de webshop van Jumbo.nl.

Maar hoe is de vormgeving?

De koffie is een cafeïne vrije drank zoals de verpakking al verklapt, een koffie poedervorm in een sanchet met een smaak tussen koffie en cacao erin. Maar daar waren de jonge ondernemers niet mee akkoord, ze zochten een koffie cup die aansloot bij een koffiesmaak. Eigenlijk dus koffie maar dan zonder cafeïne, kan dat? Ja. Dit bewijzen Crispijn en Erik. Daarom introduceerde ze in voorjaar 2021 de koffiecups inplaats van een sanchet (zakje). Een koffiecup die meer de smaak kopieert van koffie en minder die van cacao.

Mijn mening over de VerumDrinks – koffiecups.

Persoonlijk heb ik al eerder cafeïne vrije koffie gedronken, waaronder ook de koffiecups van dekoffiejongens.nl. Bij beiden merken heb ik een zelfde soort conclusie; lekker, tof, duurzaam en vooral ‘gezonder’, maar ik mis toch wel die echte cafeïne smaak. Eigenlijk een soort zelfde vergelijking met een alcoholvrij biertje. Waarbij ik dan toch zeg; ‘dit is hem toch net niet’(vergeleken met een wel alcoholisch biertje). Dit zelfde ervaar ik dus bij de VerumDrinks, maar dit maakt mijn mening/ervaring niet minder goed. Ik ben namelijk zeker te spreken over de koffiecup en vind het vooral een toffe, duurzame oplossing die ik alleen maar toejuich. Aldus; ik juich dit product zeker toe omdat het een hoop pluspunten heeft t.o.v. koffie (met cafeïne).

Ga ik nu alleen nog maar cafeïne vrije koffie drinken?

Op bovenstaande vraag denk ik dat dit voor mij (als groot koffieliefhebber), niet helemaal haalbaar is en ik namelijk intens kan genieten van een goede bak koffie. Wat ik wel ga doen en mede door duurzame cafeïne vrij koffiecups heb leren inzien, is om s ’avonds niet meer voor een normale koffie te kiezen maar in plaats daarvan voor een cafeïne vrije cup (gericht op mijn slaappatroon). Een cafeïne vrije koffie is namelijk (bijna) net zo lekker als een koffie met cafeïne. En gezien op de toekomst; duurzamer, liever voor de aarde zijn etc. Is dit denk ik alleen maar goed initiatief! Daarom ben ik bij deze fan van deze cafeïne vrij cups. #VerumDrinks

 

Bij deze een kleine review en inleiding van VerumDrinks. Ben jij er al mee bekend?

 

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.