Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Review @dekoffiejongens.nl in een duurzaam, 100% biologisch afbreekbaar jasje | Fleur Prins

Review @dekoffiejongens.nl in een duurzaam, 100% biologisch afbreekbaar jasje | Fleur Prins

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 19:00

De koffie jongens, ben jij er bekend mee? Een bedrijf wat koffie maakt maar dan in een duurzaam jasje! In een vorige ‘koffieblog’ schreef ik over het product; Verum drinks. Waarbij ik deze week eens dieper in het ‘koffieglaasje’ kijk/proef van de koffiejongens.nl. Een blog over duurzame cups, het proces van boon tot koffie, lekkere koffie, maar vooral over de koffiejongens.nl ! Lees je mee?

Duurzame cups in opkomst

Veel mensen zijn overgestapt van filterkoffie naar een koffiecupmachine. Lekker gemakkelijk en snel in gebruik alleen niet perse ‘super’ voor dat milieu. Die ‘cups’ zijn dus het ‘probleem’. Welke leiden tot een grotere hoeveelheid aluminium en plastic afval op onze afvalberg. Deze aluminium en plastic cups vormen namelijk de verpakking van het product. Dat kan duurzamer! Toch? Daarom ontstond het idee van een ‘duurzame koffiecup’. Een van de oplossingen is dan bijvoorbeeld een ‘recyclebare’ cup, een ander voorstel is afbreekbare cup, al is het niet helemaal voordelig. Koffiecups, zijn namelijk gemaakt van composteer baar materiaal waardoor deze ‘alsnog’ tot deze grote restafval behoren. Wel is het natuurlijk een mooi alternatief en een stuk ‘milieuvriendelijker’, dan de welbekende aluminium cup. Daarom stroopte enkele bedrijven hen mouwen omhoog en kwamen tot een milieuvriendelijker alternatief. Een aantal van deze bedrijven zijn; ‘Wakuli, Peeze, Fairtrade maar ook de Koffiejongens’. Laat ik daar nu net iets meer over willen schrijven!

Wie zijn de koffiejongens en wat is hen missie

 Verantwoord koffie drinken, kan dat? Yes, en de koffiejongens helpen ons! Koffiejongens is een bedrijf dat zich richt op een aantal kernpunten, namelijk;

  • Betere leefomstandigheden van de koffieboeren
  • Koffie wordt geteeld met respect voor de natuur
  • De koffieboeren worden door het UTZ / de Rainforest Alliance ‘getraind’ in het gebruik van meer efficiënte landbouwmethodes.
  • De ‘teelt’ methode is gezonder, effectiever en leidt tot een hogere kwaliteit van hen land.

Goede arbeidsomstandigheden & 100% afbreekbaar | Naast al deze voordelen hebben de koffiejongens, dus een koffiecup ontwikkelt die 100% afbreekbaar is en daarnaast ook bijdraagt aan betere omstandigheden van de koffieboeren. Een plus plus situatie dus. Zo vallen de cups van de koffiejongens onder GFT afval waardoor ze direct ‘biologisch afbreekbaar’ zijn. Een van de kenmerken, is dat deze koffiecups oplossen in de aarde en dit wordt omgezet tot een voedzaam onderdeel (component) van de aarde. Of terwijl; nieuwe voedingsstoffen voor de ‘grond’. Hoe ideaal! Zo worden de producten veel ‘te voet’ verplaatst en dragen ze (de organisatie van de koffiejongens)  bij voor ruim 95% van gerecycled materiaal. Best een mooi alternatief dus en laat ik daar eens fan van zijn!

Welke machine bij welke cup? 

Naast een koffiecup is het dan natuurlijk ook de vraag; ‘welke koffiecups in welk apparaat?’. Zo zijn de meeste machines redelijk universeel (gelijk) en is het vooral van belang dat je let op een ‘cups’ apparaat. Zo kunnen enkele machines wel minder goed tegen ‘andere’ cups dan bijvoorbeeld de originele Nespresso. Uit eigen ervaring, heb ik de Nespresso Magimix Citiz, waarmee ik de koffiecups van Nespresso en de koffiejongens.nl gebruik. Persoonlijk ervaar ik er geen ‘probleem’ mee en vind ik de koffiejongens.nl erg fijn in gebruik.

De koffiecups en mijn mening

Ik ben fan, zo heb ik nu al verschillende koffiecups-merken mogen ‘proeven’ en kan ik toch wel zeggen dat ik overstap op de duurzame koffiecups. Waarom? Het is even gemakkelijk, lekker en ook nog eens voordelig. De koffie drinkt gemakkelijk weg en het aanbod is groot. Zo drink je nog steeds een Espresso, Cappuccino of zelf cafeïnevrije koffie maar dan in een duurzaam jasje! Net zo voordelig toch. Daarnaast mag ik jullie een korting geven van €6,- (op een abonnement of losse bestelling) met de kortingscode: FLEURRPRINS. Deze kortingscode is bruikbaar t/m 31 mei 2021.

Shoppen bij de koffiejongens, hoe werkt dit?

  • Kies je abonnement
  • Kies je koffie > selecteer het aantal cups dat je van elke smaak wilt.
  • Klaar! Je koffie zal bezorg worden door de brievenbus! Wel zo gemakkelijk.

 

Bij deze een kleine product review. Ben jij al bekend met de koffiejongens?

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.