Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Blogreview; ‘het Brabantia Linn Kledingrek in een duurzaam jasje’. Mijn mening. | Fleur Prins

Blogreview; ‘het Brabantia Linn Kledingrek in een duurzaam jasje’. Mijn mening. | Fleur Prins

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 09:16

Brabantia, wie kent dit toffe, vooral handige en duurzame merk nu niet? Een product wat goedgekeurd is door de ‘cradle-to-cradle’ certificatie (niveau brons). Dit is ook wel een ‘milieustempel’ die aangeeft dat het een gecertificeerd product is, waarbij geen levenscyclus is gebruikt. Maar na het eerste gebruik wordt het product opnieuw grondstof voor een volgend product. Dit begrip wordt ook wel gezien, als nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. Naast dat dit kledingrek lekker duurzaam is, is het ook nog een multifunctioneel. Namelijk als; droogrek, ophangrek, opbergrek en ga zo nog maar even door. Best handig als student, al zeg ik het zelf. Bij deze blog een kleine product review, met een boel info over dit fijne rek. Lees je mee?

Functieomschrijving, wat kun je er allemaal mee? 

Het Linn kledingrek is een opbergrek geproduceerd voor de student, een drukke huismoeder maar ook leuk als ‘mode-rek’. Want hoe leuk ziet dit rek uit? Het is een rek wat je kunt gebruiken om iets te laten luchten, drogen of juist om iets op te bergen (multifunctioneel). Een kledingrek met meerdere functies. Want puilt jouw kledingkast ook wel eens uit van de kledinghangers? Waarom zou je dan geen kledingrek aanschaffen om juist bewust te worden van jouw ‘mooiste’ items. Een rek wat makkelijk in elkaar staat, sterk is door het materiaal en ook nog een meegaat met de modetrend en tijd. Zoals Linn-makers, zelf omschrijven; ‘stijlvol én praktisch’. Bruikbaar als garderoberek, droogrek maar ook als opberging (ideaal, al zeg ik het zelf). De afmetingen van het rek zijn; (H) 190 cm, (L) 57cm en (B) 99.5 cm! Een redelijk flink rek maar niet minder handig.

Het verhaal achter de Linn-collectie  

Eline is trots eigenaresse van de Linn collectie. Een collectie waarbij de focus lag op elegantie maar ook op functionaliteit. Want wie kent een mooi ophangrek? En hoe past dit nu ‘elegant’ in die super mooie slaapkamer? Daarom zocht Eline een ‘reden’ om een functioneel meubelstuk te ontwerpen. Een stuk wat elegant en functioneel zou zijn. Een product wat ook een extra garderobe kan voorstellen, maar ook als ‘extra’ kledingkast maar ook als ophangrek? Een soort alles in een project? Klinkt onmogelijk maar is Eline gelukt. En zo ontstond het Linn-kledingrek. Beschikbaar in twee kleuren/ maten en tof in de slaap/woonkamer of in de gang.

De #Linnchallenge – Duurzaam produceren en consumeren 

Een tijdje terug bedacht Brabantia een leuke ‘challenge’. Een challenge voor minder consumeren, meer bewust zijn van je garderobe en voor een stukje groener-besef. Daarom bedacht Brabantia een toffe challenge, een challenge waardoor je meer bewust wordt en je dus langere tijd (20 dagen) met 20 kledingstukken leeft. En laat ik daar nu even fan van zijn. Na mijn deelname aan de #nobuychallenge, waaraan ik vier maanden heb meegedaan, ben ik steeds bewuster gaan nadenken over mijn bijdrage aan een groenere wereld. Zo is dat ‘bewust-kopen’, ‘bewust-genieten’ maar ook ‘bewust-weggooien’. Alles dus bewust. Waarmee je door je kleding op te hangen ook vaker naar je ‘garderobe’ kijkt. En daarmee onbewust meer tevreden wordt.

Multifunctioneel

Op de vraag; ‘Is Linn ook een beetje multifunctioneel?’. Is mijn antwoord zeker. Daarom even een opvolgend rijtje met voordelen en kenmerken van dit toffe rek;

  • Het rek is multifunctioneel gemaakt van stevig bamboe als opbergplek, luchtplek, droogrek.
  • Het is een mooie hangplek voor bijvoorbeeld; hoeden, tassen etc. (uiteindes van het rek).
  • Meer ruimte, voor meer hanger. Met plek voor ruim achtentwintig kleerhangers.
  • Door de meerdere ‘verdiepingen’ creëert het rek een dubbele functie van was drogen en bijvoorbeeld schoeisel plaatsen (schoenenrek).
  • Doordat het rek een flinke lengte heeft, kunnen mogelijke lange kledingstukken door de pijlen heen hangen.
  • Milieuvriendelijke met het ‘cradle-to-Cradle’ certificaat (niveau brons) – duurzame consumptie.

Mijn persoonlijke mening 

Naast dat het rek handig, fijn en gemakkelijk in gebruik is zijn er naast voordelen ook soms wat kleine ‘minpunten’. Persoonlijk kan ik begrijpen dat het een ‘prijzig’ rek is, van een kleine honderdvijftig euro. Maar, geef ik wel aan dat het een enorm slim, duurzaam, multifunctioneel en tof rek is. Is het daarmee dat geld waard? Ja. Je kunt het namelijk zien als meer dan een ‘kledingrek’. Maar ook als droogrek, opberging in een stijlvolle uitstraling. Het rek is dus meer dan iets ‘simpels’ en straalt klasse uit. Mocht je dus opzoek zijn, raad ik je dit rek zeker aan.

 

Bij deze mijn blogreview.

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.