Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Review Mizuno Wave Inspire 17 – Fleur Prins

Review Mizuno Wave Inspire 17 – Fleur Prins

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 14:45

Ongeveer rond de vijf tot en met zevenhonderd dient een hardloper nieuwe hardloopschoenen te kopen (gezien de demping). Belangrijk is hierbij dat de schoen goed past, een juiste maat, is afgesteld op de wensen van de loper en ook nog eens comfortabel zit in pasvorm. Want ben je nu een bosloper of een loper meer gericht op baantrainingen, vormt dit wel de soort schoen die jij nodig hebt als beginnend of ervaren loper. Ongeveer twee weken terug (begin mei 2021) ontving ik de Mizuno Wave Inspire 17, een anti-pronatie schoen gericht op alle soorten van hardlopen, zowel kortere duur als langere duur. In aankomende blog neem ik jou mee in mijn ‘beleving’ van de Mizuno wave Inspire 17. Lees je mee?

Een hardloopschoen met uitstraling 

De Mizuno Wave Inspire 17 is naar mijn beleving een schoen waar je wow tegen zegt. Al direct toen de schoen op mijn deurmat belande, dacht ik; wow. Een schoen met een vrolijk kleurtje, stevig, flexibel en ook nog eens opgebouwd uit allerlei technische snufjes en technieken. De schoen is gemaakt door het Japanse merk Mizuno en bestaat uit diverse technieken waaronder de new-foam techniek, een middenzool met een ‘wave’ constructie, anti-pronatie werking en tussenzool gebouwd met de U4ic techniek. Onderstaand praat ik je meer bij over deze snufjes.

Schoen technisch | Hoe is deze Mizuno Wave Inspire 17 opgebouwd?

  • De nieuw foam-techniek van Mizuno | Mizuno staat bekend als solide en degelijk en is ontwikkeld in Japan. Het merk is gericht op een nieuw foam-materiaal, ontwikkelde; ‘Enerzy’. Deze ‘Enerzy’ vorm staat bekend als lichter en veerkrachtiger materiaal wat je ook merkt bij de Mizuno Wave Inspire 17 (met extra ondersteuning).
  • De middenzool | De Mizuno Wave-constructie leidt tot een hielgedeelte van de middenzool welke leidt tot meer ondersteuning en stabiliteit. De aangepaste buitenzool leidt ook toe tot meer ondersteuning en stabiliteit. Samen vormen de drie groeven in de schoen voor de nodige flexibiliteit.
  • Anti-pronatie werking | Wat ik zelf prettig vind, is dat de antipronatie correctie niet overheersend aanwezig is tijdens het lopen, waardoor je alsnog soepel blijft lopen.
  • De U4ic-tussenzool | De tussenzool van de schoen bestaat uit lichtgewicht dempingsmateriaal wat een fijne balans biedt tussen een goede dempende schoen en comfortabel lopen. Zoals bovenstaand beschreven is de hak opgebouwd middels de ENERZY-dempingsmateriaal wat leidt tot een zachtere landing.

Mijn mening | Een flexibele schoen voor korte en langere afstanden.

De Mizuno Wave Inspire vind ik een hele fijne schoen. Voorheen was ik groot fan van de Asics cumulus schoen (waar ik al meerdere jaren op loop), maar nu ook van Mizuno (wave inspire). Wat ik belangrijk vind is een compacte, stevige, lichte hardloopschoen die ondersteuning biedt (vertrouwen). Ook wel ondersteuning om te kunnen en durven lopen, waarbij het gevoel van ‘door je enkel gaan’ wordt tegen gehouden en je zelfverzekerd kilometers durft te maken. Zelf ervaar ik deze ‘comfort’ en steun zeker bij de Mizuno Wave Inspire 17. Zo ben ik zelf hypermobiel en kenmerkt zich dit ook in het overproneren gericht op mijn enkelgewrichten, door soepelere enkelbanden. Vandaar mijn keus voor de schoen met anti-pronatie. Natuurlijk kun je ook een neutrale schoen kopen en daarin sportzooltjes leggen. Dit vind ik zelf onprettig en daarom kies ik liever voor een anti-pronerende schoen. Het fijne aan de Mizuno Wave Inspire, vind ik dat het ‘pronatie’ effect niet enorm waarneembaar is. Dit vind ik zelf belangrijk omdat je anders een gevoel van ‘tegenhouden’ kan ervaren, waardoor je mogelijk anders gaat lopen.

Tijdens het lopen.

De schoen is flexibel tijdens het lopen. Nu zie ik steun ook als prioriteit, maar maakt de Mizuno Wave inspire beide functies waar. Tijdens een bosloop vind ik extra grip belangrijk, bijvoorbeeld bij een minder stabiele ondergrond. Door de lichte pasvorm en sok-gevoel (middels de uitneembare Premium Insockliner) zorgt dit voor een zacht instap gevoel. Dit ervaar ik als heel prettig. De Mizuno wave Inspire zal ik dus meer gaan gebruiken tijdens mijn bosloopjes en mogelijk langere duurlopen (met de dikkere zool en nodige ondersteuning) en zal ik voor mijn intervalloopjes kiezen voor mijn Nikes (die wat lichter in gewicht zijn en sneller lopen naar mijn idee).

 

Bij deze mijn mening over deze toffe hardloopschoen. Ben jij al bekend met Mizuno? Neem anders een kijkje op de website van hardloopshop.nl met de producten van Mizuno! Met de code FLEUR10 ontvangen je volgers 10% korting op alle producten van Mizuno uit de collectie. Reden om een nieuw paar hardloopschoenen te kopen lijkt mij.. haha! 

 

Liefs,

Fleur


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.