Home » BY - Fleur Prins » Reviews | Leefstijlproducten » Review Mizuno Wave Rider 25 - Fleur Prins

Review Mizuno Wave Rider 25 - Fleur Prins

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 17:02

Hey jij daar! Ben jij al bekend met de Mizuno Wave Rider 25? Een neutrale hardloopschoen voor zowel dames als heren. Toen ik deze schoen ongeveer drie weken gelegen opgestuurd kreeg raakte ik al direct enthousiast. Wat een gave schoen, wat zit die lekker en vooral lekker compact. Een schoen die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen, verend is tijdens een loop (zowel voor de korte als langere afstanden) en daarnaast ook vertrouwd binnen het assortiment van Mizuno (niet gek dat die bij de best verkochte Mizuno schoen behoord.. haha). In aankomende blog neem ik jou mee, en deel ik mijn ervaring, wat technische snufjes over de schoen en more! Lees je even mee?

Feestelijke hardloopmaand

Op 9 juni, werd de gloednieuwe Wave Rider 25 gelanceerd. Een speciaal jubileumjaar en daar hoort een feestje bij! Daarom daagt Runningdirectshop.nl in de maand Juni (die bijna afgelopen is) lopers uit, om in Nederland hen meest feestelijke hardlooproute uit te zoeken. Want loop je nu graag door een kleurrijk park dat volop in bloei is, door (volgens jou) de mooiste straat van het land of langs de prachtige kustlijn? Deel dan je foto, gebruik de #25jaarmizuno hasgtag en tag @runningdirectshop en @mizunorunningeurope. Aankomende donderdag 1 juli maken we de gelukkige winnaar bekend!

Technische snufjes van de schoen.

Zelf ben ik erg te spreken over deze schoenen, ten eerste over de bekende wave-constructie welke ook terug is te zien bij de Mizuno Wave Rider 25. Deze golvende kunststof plaat zorgt voor meer stabiliteit en een verstevigde binnenzijde. Hierdoor zul je ook bij een langere loop (wanneer vermoeidheid kan komen opspelen), minder snel die vermoeidheid ervaren, waardoor je meer stabiliteit zult ervaren. Daarnaast bestaat de tussenzool uit volledig Enerzy-dempingsmateriaal, wat leidt tot meer veerkracht (15% meer) en meer dempend gevoel. De zool van de schoen is gemaakt van een slijtzool, waardoor je meer grondcontact zal ervaren en dus ook meer grip (ook fijn op de regenachtige dagen). De hak van de schoen bevat de X10 Carbon Rubber, waardoor de schoen minder snel zal slijten en je dus langer kunt lopen met de Rider 25. Ik ben fan.

Prijs / kwaliteit

De schoen kost 149,95. En dit vind ik de schoen dubbel en dwars waard. Een schoen die veel steun biedt, zekerheid, stabiliteit en daarmee voldoende demping waardoor de schoen zowel voor een korte/snelle afstand is geschikt, maar ook voor een langere/rustige duurloop. De schoen is compact, stevig en hierdoor voelt de schoen als vertrouwd en ben je minder snel bang, door de enkel te zakken. De schoen is onder andere verkrijgbaar op Runningdirectshop.nl en natuurlijk bij Mizuno.

 

Bij deze mijn mening over deze schoen. Ik heb er geen nadelige opmerkingen, aan toe te voegen gezien ik mega enthousiast ben over deze schoen. Fijn weekend.

 

Liefs,

Fleur Prins

 

Bron foto's: Rob Sportfotografie. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.