Home » BY - Fleur Prins » Weekdagboek | Fleur » #1 Mijn nieuwe shimano wielrenschoenen testen & mijn Nike hardloopschoenen inlopen - Fleur Prins

#1 Mijn nieuwe shimano wielrenschoenen testen & mijn Nike hardloopschoenen inlopen - Fleur Prins

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 16:34

Olaa! Welkom bij mijn allereerste weekdagboek. Iets wat ik minimaal 1X in de maand wil gaan doen, ondanks alle drukte, bezigheden & toffe projecten waar ik mee bezig ben. Waardoor jullie ( nog meer) een kijkje krijgen in mijn leven. Maar ook omdat ik het zelf leuk vind natuurlijk! Maar Fleur, een weekdagboek? Daarom een korte intro wat jullie kunnen verwachten, wat ik erop wil delen en mijn hoogtepuntjes van afgelopen week kort door de bocht.  

Een weekdagboek?

Geen dagboek waarin ik mijn hele leven vertel, maar wel wat hoogtepuntjes meeneem. Een tijdje terug zag ik de 30 DAYS OF GRATITUDE: 30 dagen elke dag een paar hoogtepunten opschrijven. Dit leek mij leuk. Maar is een verhaaltje schrijven niet leuker dan een paar steekwoorden? Toen ik dit idee bij andere Bloggers voorbij zag komen, dacht ik: dat ga ik ook doen. Met als doel: mijn hoogtepuntjes een keer in zoveel tijd uitlichten aan de hand van een weekdagboek. Inclusief mijn sportieve, studerende en 20-jarige blog leven. Met vandaag mijn eerste weekdagboek!

Deze week.  

Afgelopen week was me een weekje. Black lives matter, veel corona nieuws, terrassen die open gingen en more! Belangrijke onderwerpen die ons allen bezighouden, druk houden en aan het denken zetten. Wat ik dan heel lekker vind is sporten, mijn uitlaatklep. Afgelopen week liep ik daarom ook weer voor het eerst 19 ( bijna 20 ) hele hardloopkilometers. Dit was alweer even geleden en voelde daarom ook als hoogtepunt. Na een aantal weken niet echt ( door pijntjes ) te hebben gelopen en veel onzekerheid ( door overbelasting ) van mijn knie liep ik afgelopen 4 weken met een 0-5 kilometer hardloopschema. Wat inhoudt veel interval trainingen, veel wandelen tussen het rennen door en weinig : écht lopen.

Na een goed verloop, liep ik vorige week alweer voor het eerst (32) minuten en ronde zo mijn 0-5 kilometer schemaatje ‘af’. Nu denk je misschien, wat een snel schema. Dat klopt. Omdat ik van mijn fysiotherapeut er ook snel doorheen mocht ( wanneer ik geen pijntjes zou ervaren ). Afgelopen week begon ik daarom aan een volgend schema van 5 naar 10km. Waarbij ik woensdag voor het eerst weer 7 hele kilometers aan een stuk door liep! Ik was blij. En hoop dit ook zo vol te houden. Dit betekend wel strenge rustdagen, niet teveel willen belasten en ook niet tientallen andere lichamelijke activiteiten willen uitvoeren: rust. Dat moet ik echt leren.

Overstappen van Asics naar Nike? 

Gezien de raadgevingen rondom hardloopschoenen om na circa. 600-1000 kilometer nieuwe schoenen te kopen ( en ik vanaf januari nu op de 430 kilometer zit ), vond ik het tijd voor een extra paar hardloopschoenen. Daarom koos ik na veel onderzoek, dit keer voor Nike in plaats voor Asics ( zoals gewend ) ….. YES. Hoe dit gaat bevallen zal ik gaan ervaren met mijn nieuwe stappers, namelijk de: Nike Epic React Flyknit 2. Zelf ben ik heel benieuwd naar de schoen, de demping en vooral de technologieën die voor deze schoen zijn gebruikt. Waardoor hardlopen nog comfortabeler zal voelen, ik ben benieuwd!

Nieuwe fietsschoentjes. 

Naast hardlopen fietste ik afgelopen week ook weer mijn favoriete rondje. Een rondje van 45Km die ik fijn vind in de avond, met een vriendin of soms gewoon even alleen! Afgelopen week fietste ik dit rondje met een snelheid van gemiddeld 30km/uur, waar ik best tevreden mee was. Al enige tijd fiets ik nu ‘serieuzer’ ( zonder klikschoenen ) en vond het daarom ook eens tijd voor mijn eerste SPD-SL wielrenschoenen. Deze zal ik volgende week uittesten. Met een uitgebreide review over de racefietsschoen: Shimano RP301.

MORE.

Naast al mijn sport activiteiten was ik veel bezig met mijn studie. Door een gekke corona periode, lopen planningen bij mijn studie ( zoals vele opleidingen ) anders. Dit betekend komende tijd volle bak toetsen maken en voor nu veel studeren. Wat is dan lekkerder dan dit af wisselen met sport? Als een soort ‘break’ en zo ook even een frisse gedachtegang te hebben! Dit vind ik zelf wel. Naast sport en studie werkte ik nog een paar uurtjes en had nog wat leuke afspraakjes met vriendinnen staan. Balans noem ik het dan maar. Bij deze mijn eerste weekdagboek. Hoe geslaagd was jouw week? Tot bij de volgende.

Liefs,

Fleur

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.