Home » BY - Fleur Prins » Weekdagboek | Fleur » #9 Een nieuw plekje in Breda, trainingen herpakken & omgaan met een ‘Lock down’. – Fleur Prins

#9 Een nieuw plekje in Breda, trainingen herpakken & omgaan met een ‘Lock down’. – Fleur Prins

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 12:55

Hallo! Wat leuk dat jullie weer een weekdagboek van mij lezen. Vandaag een terugblik op afgelopen week, even een 'update' over mijn nieuwe plekje in Breda en meer tofs! Daarnaast had ik een aantal weken terug de heuse ‘Corrie’ te pakken wat best een effect had op mijn conditie( en nog steeds ). Maar ook over mijn trainingen die ik afgelopen week weer vol goeie moed probeerde te herop-pakken. En staat kerst ook weer voor de deur ( wat jullie vast allemaal heel goed weten), praat ik al een beetje over het 'nieuwe' jaar & zitten we momenteel / komende weekjes nog in een heuse ‘Lock down’, waarbij ik afgelopen week met mijn studie fysiotherapie nog wel fysiek les mocht volgen ( gelukkig ). Een terugblik tweeduizend twintig is dit niet als blog, die komt volgende week. Maar ik klets jullie wel eventjes gezellig bij. Lees je mee? LIEFS

Wonen in Breda

Afgelopen week tekende ik mijn ( EERSTE) huurcontract voor mijn twee gezellige, kleine, knusse kamertjes van samen 13,5M2 midden in het centrum van Breda! Is dit te klein, NOPE! Ik maak er gewoon mijn eigen gezellige plekje van samen met vier nieuwe toffe huisgenootjes… ZIN IN! Daarnaast stond afgelopen week ook al in het teken van inpakken, verhuizen ( in mijn ouderlijk huis ) en opruimen. Een zak kleding voor het Leger Des Heils, spulletjes doorverkopen ( duurzaam bezig zijn :P) en schoonmaken. Het is me wat ‘verhuizen’. Ook al gaat het alleen om ‘mijn’ spulletjes, wil ik het wel weer allemaal ‘goed’ regelen en mooi krijgen ( beetje perfectionistisch noem ik het maar ). Brengt dit een hoop stress mee? Niet echt. Want ik doe het lekker stapsgewijs waardoor ik de ‘stress’ voor ben / tegen ga… ! ( TIP VAN FLEUR ). Vanaf één januari betekent dat lekker schilderen, inrichten en echt weer wonen in mijn favoriete stadje: Breda ( waar ik tevens ook geboren ben en gewoond heb mijn eerste zeven levensjaren ).

Omgaan met corrie ( #COVID19) en trainingen herpakken

Zelf had ik het corona virus ongeveer vier weekjes terug te pakken wat zorgde voor een dosis vermoeidheid en een verminderde conditie. Nu dacht ik zelf: ‘Corona pakt mij niet, maar dat deed het virus helaas wel’. Ondanks mijn toch wel ‘gezonde en actieve’ leefstijl. Tevens was afgelopen week het ‘half’ trainen zat en begon daarom weer met mijn ‘oude’ trainingsschema. Dit betekent minimaal drie a vier keer per week weer trainen en mezelf ‘train-momentjes’ laten inplannen. En dit ook dus bestempelen als ‘prioriteit’ want zo is het ( vind ik ). Niks moet alles mag maar voor mij is  training gewoon een en al ontspanning en word ik er juist een leuker, meer ontspanner en liever persoon van. Waardoor ik minder mezelf in de ‘weg’ zit en meer rust krijg in mijn koppie ( herken je dit?). Voor de een is het iets verschrikkelijks ( trainen ) en de ander kan niet zonder ( AKA… Ik). Afgelopen week liep ik daarom weer een kleine 30K waarmee ik ook direct mijn negenhonderdste hardloopkilometer aantikte van tweeduizend twintig. Mijn doel was duizend  K aantikken gericht op trainingskilometers. Maar dat doel schuif ik lekker door naar tweeduizend eenentwintig ( heb ik al meteen een nieuw #voornemen.. haha!). Gericht op trainen was mijn hartslag afgelopen weken nog erg snel hoog ( mede door corrie gok ik) waardoor ik me al snel ‘vermoeid’ voelde, nu probeer ik daarom mijn hartslag ( altijd die stomme hartslag… ) weer op peil te krijgen en lekker mijn kilometers te maken. Dit betekent nog niet heel snel maar dat komt wel weer.. zoals ze in Brabant zeggen: ‘Ge kunt nie alles tegelijkertijd’.

Omgaan met de Lock down

Zoals heel Nederland bivakkeren we ons ‘weer’ in een Lock down of nouja, dit keer de meest ‘heftige’ Lock down van heel tweeduizend twintig. Nu wil ik niet teveel aandacht besteden aan dit onderwerp ( want we praten er stiekem verdomd veel over ), maar heeft dit net als bij de rest van Nederland ( en wereld ) effect ook op mij. Persoonlijk probeer ik mij lekker bezig te houden en alsnog ( zover dat lukt) verantwoorde keuzes te blijven maken. Nu maakt persoon A ten opzichte van persoon D weer andere keuzes maar ben ik ervan overtuigd dat we zelf onze ‘keuzes’ moeten doordenken en af moeten blijven vragen bij alles ( helaas ) ‘is dit verantwoord’? Gericht op kerst en oud/nieuw vier ik dit jaar met een klein groepje beide ‘feestdag-momenten’. En hoop zo op deze manier dit bijzondere, opmerkelijke, uitzonderlijke, bizarre-jaar af te sluiten met TOCH een positieve terugblik.

 

Meer hier lees je de 31e meer over op mijn persoonlijke blog: ‘terug kijken op 2020’. Inclusief mijn komende doelen voor komend jaar + MIJN hoogtepunten ( en mogelijk mini dieptepunten )… iedereen heeft ups/downs. En zo ook ik. Alleen tonen we vaak alleen de positieve puntjes.. in life. Maar dan zeggen we gewoon: ‘Ieder huisje heeft zijn kruisje’. JUST SAYING.

 

 

Ik hoop dat je dit weer een leuk blog vonden & wens jou een ontspannen zondag…

LIEFS, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.