Home » BY - Fleur Prins » Weekdagboek | Fleur » #12 Positief terug kijken op februari en nieuwe doelen voor maart – Fleur Prins

#12 Positief terug kijken op februari en nieuwe doelen voor maart – Fleur Prins

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 16:00

Afgelopen maand was een maand van sneeuw, regen maar ook veel zonneschijn en dan bedoel ik ook een boel gezelligheid. Daarnaast was februari ook de maand waarin ik honderdveertig kilometer hardliep, begon met mijn nieuwe baan, mijn eerste wielrenrondje(s) maakte en voor de tweede maand al in Breda woon (nog steeds helemaal happy!). Februari had voor mij veel positiefs ‘in-petto’ ondanks de avondklok die er nog steeds is en andere ‘corona-maatregelen’ die ik en heel Nederland ervaren tijdens het dagelijks leven. MAAR dit mag de pret niet bederven, in deze maandblog geef ik jou een kleine samenvatting van mijn top-momenten, doelen voor maart 2021 en meer. Lees je eventjes mee?  

Honderdveertig kilometer hardlopen.

Afgelopen februari (en januari) ligt mijn weekdoel hardlopen tussen de dertig en vijfendertig kilometer per week. Waarom? Omdat ik mijn belastbaarheid wil verhogen en mijn trainingen frequent wil indelen om zo progressie te boeken als sporter(loper). Afgelopen maand lukte mij dit wel heel goed en had ik zelfs een ‘piekweek’ van vijfenveertig kilometer in een week tijd. Sommige sporters vinden het ‘weinig’ andere ‘giga-veel’. Voor mij voelde het als TOP prestatie, sinds dat ik na april tweeduizendtwintig niet meer liep, dan dertig kilometer per week door enkele blessures. In maart 2021 hoop ik deze positieve lijn door te pakken met mogelijk wel vijfendertig K per week. Wel blijft mijn persoonlijke ervaring: ‘Luister naar je lichaam en dwing jezelf niks af’. Trainen doe ik namelijk puur uit plezier/ontspanning en niet om mezelf iets dwangmatigs op te leggen, maar om terug te komen bij mijn ‘reden’. Helpt plannen mij wel om gemotiveerd te blijven en frequent te blijven trainen, zolang ik mij daar ‘happy’ bij voel.

Een Valentijns weekendje Maastricht.

Februari was ook de maand van de ‘liefde’, waarin ik samen met mijn vriend een weekendje Maastricht boekte via www.weekendjeweg.nl. Wij kozen hierbij voor de optie: ‘Mystery-hotel Maastricht’. Waardoor wij naast de Universiteit van Maastricht een kleine vier kilometer van ‘hartje’ Maastricht werden ‘gedropt’. Best grappig, al boeken we de volgende keer liever IN het centrum. Maar des al niet te min hebben wij ons goed vermaakt bij NH-Hotels Maastricht. Waar ons de volgende morgen een heerlijk ontbijtje stond te wachten met een blauwe lucht (plus zon). ‘Maastricht wat ben je mooi’. Zo bezochten wij het Vrijthof, wandelde door de kleinste straatjes, bezochten wij de Basiliek van Lieve vrouwen en bezochten het ‘uber-hippe’ fiets café ‘Fixed Gear Coffee’ (aanrader voor de fietsliefhebbers). Super tof en leuk! Op de terugweg reden wij langs Nationaal Park de Groote Peel (waar toen wel sneeuw lag t.o.v. Maastricht) waar wij nog een winterse wandeling meepakte. I love it.

Schaatsen door Noord-Brabant.

Afgelopen maand sneeuwde het ‘flink’ en dit is denk ik niemand ontgaan. Februari was toch wel echt die ‘winter-wonderland’ maand. Een maand waar we het oudhollandse gevoel (opnieuw) ervaarde, massaal op schaatsen stonden, massaal sneeuwpoppen maakte en onder de hardlopers: ‘massaal hardliepen door sneeuw en more’. Het was een cadeautje waardoor we met ons allen ons ‘vrij’ voelden en het even weer als voorheen voelde. Zo stond ikzelf in Tilburg en in Eindhoven omgeving op de schaatsen, waarbij mijn topmoment wel schaatsen op de Flaes was bij Park de Utrecht. Een top dag, met een strak blauwe lucht, een fel zonnetje met achteraf een warme chocomel met slagroom. Heerlijk.

Mijn eerste werkmaand binnen de zorg.

Naast een hoop ‘vrijetijdsvermaak’ moet er natuurlijk ook wel eens gewerkt worden en dat deed ik. Ik werkte een ruime dertig uur binnen de zorg afgelopen maand waar binnen ik een hoop ‘ervaring’ heb opgedaan en mijn kennis/ervaring heb verbreed. Best even spannend, een totaal nieuwe plek, nieuwe collega’s en vooral een nieuw werkveld. Maar dit beviel mij goed. Positief kijk ik daarom terug op mijn eerste maand binnen de zorg en ervaar hierdoor maar al te goed, hoe ‘gezegend’ we ons moeten voelen met een ‘gezond’ lichaam.

Mijn tweede maand op rij ‘niks kopen’.

Zoals ik al eens op mijn social-media liet weten mag ik van mijzelf van één januari tot één april 2021 niks kopen. En met niks kopen bedoel ik geen kleding, schoenen etc. Zo heb ik afgelopen maand al flink wat pakketjes op de post mogen doen, die ik via Vinted (aanrader) verkoop en hiermee een ‘spaarpotje’ spaar met mijn verkochte kleding. Ik doe deze challenge met de ‘#NoBuyChallenge’. Tot nu toe gaat dit mij redelijk goed af en ervaar ik ook nog geen echte ‘koopdrang’. Zo wil ik mij in dit jaar en zo ook komende maand (maart) nog meer richten op minder ‘kopen’. Waarbij ik mij wil richten op ‘vintage-producten’ die nog gemakkelijk een tweede leven kunnen hebben. Zo werd ik deze maand ook éxtra beïnvloed door schrijfster: Evie Ramaekers - @beiconic.official ( met haar Instaplatform over duurzamer/bewuster leven) die een blog schreef over fast-fashion. Dit maakt mij nog meer bewust van koopgedrag en de ‘fout’ die veel mensen hierin maken (; voor de duidelijkheid, wil ik niemand hiermee iets verwijten.. doe lekker waar JIJ je goed bij voelt). Voor mijzelf hoop ik deze ’gedragsverandering’ ook weer door te pakken in maart.   


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.