Home » BY - Fleur Prins » Weekdagboek | Fleur » #13 Vaccineren met het Astrazenaca-vaccin en tachtig kilometer fietsen | Fleur Prins

#13 Vaccineren met het Astrazenaca-vaccin en tachtig kilometer fietsen | Fleur Prins

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 14:10

Het was afgelopen week, weer een week vol afwisseling, een week waarbij ik het ‘Astrazenaca’ vaccin kreeg, sinds een hele lange tijd weer tachtig kilometer fietste, zeventien kilometer hardliep en tussendoor ook nog zestien uur werkte naast het studeren. In aankomende blog neem ik jou mee in mijn werkweek. Lees je even mee?

Maandag | Maandag begon ik de ochtend zoals ik elke maandag begin, namelijk met mijn to-do lijst om te kijken naar primaire vs. secundaire taken, ordening (de sleutel tot mijn productiviteit) en studie (tentamens staan weer binnenkort op het ‘menu’). In de middag werkte ik een paar uurtjes in de zorg en na het werken deed ik mijn ‘wekelijkse’ boodschappen en liep nog 7,5 kilometer hard. Sávonds kookte ik een nieuw gerecht namelijk; ‘gezonde chili con carne’. De rest van de avond lag ik met mijn benen languit gestrekt.

Dinsdag | De dinsdag begon ik wat zenuwachtig, ik kreeg namelijk HET vaccin. Voor mij welgeteld Astrazenaca welke ik vanuit mijn werk (revalidatiecentrum) mocht bemachtigen… toen heel blij en vereerd, maar nu weet ik niet meer hoe blij ik moet zijn. Ik liet mij vaccineren bij het Willem II stadion in Tilburg. In de middag werkte ik wat voor studie en s ’avonds at ik met wat huisgenootjes tortilla-wraps. Helaas kreeg ik na het eten, wel last van wat bijwerkingen door het vaccin, waaronder;  rillingen, koorts, spierpijn, hoofdpijn ( zowat alle bijwerkingen dus), waardoor ik mij heel de avond/nacht enorm ‘ziek’ voelde. Niet bepaalt fijn, maar ik herstelde snel (keep it positive).

Woensdag | De volgende ochtend was wat hoofdpijn en na-vermoeidheid het enige ‘rest-klachtje’ wat ik nog had. Ik voelde mij weer ‘fitter’. Wel besloot ik deze dag nog rustig aan te doen en mijn lichaam nog ‘rust’ te geven. Ik wandelde een rondje door Breda, probeerde wat schoolwerk te doen en deed verder niet al te veel. In de avond bestelde ik en mijn vriend sushi bij Geisha Lounge Breda, waarmee wij ons zelf verwende. Een rustige woensdag waarbij ik nog even ‘lief’ was voor mijn lichaam.

Donderdag | Donderdagochtend was ik weer helemaal fit. Ik had een kleine kamer-switch (omdat ik graag met interieur verschuif #interieurgekkie), bestudeerde twee colleges en deed wat schoonmaaktaken. Daarnaast kookte ik een grote pan pasta Bolognese, waarna ik de rest van de middag/avond (16-20:00) buiten werkte, voor de buiten-sport. In de avond sliep ik bij mijn vriend in Tilburg, waar wij de serie ‘Mocro-maffia’ startte.

 

Vrijdag | In de ochtend pakte ik om negen uur de trein weer terug naar Breda, eenmaal thuis aangekomen bestond mijn dag uit studie, blog en samenwerkingen. Zo stuurde ik een lading mailtjes de deur uit, deed mijn pakketjes op de post en had zo al met al een hele productieve dag had. Aan het eind van de dag liep ik weer tien kilometer hard. En na mij een ‘halve-week’ energieloos te hebben gevoeld, had ik zelfs nog een beetje energie over, dus besloot mijn laatste kilometer even te ‘versnellen’ waarmee ik de 4’30 per kilometer weer aantikte. ‘Hallo Endorfines’! S ‘avonds bestelde wij pizza (slecht gedrag… maar wel lekker).

 

Zaterdag | Zaterdagochtend begon ik weer met een paar uurtjes werk in de buitensport. In de middag kon ik ‘eindelijk’ weer naar de Decathlon (In Tilburg) op afspraak, waar wij twintig minuutjes konden ‘shoppen’. Nu zal je denken: ‘Fleur jij deed toch mee aan de #nobuychallenge ‘. Ja, alleen heb ik zelf enkele ‘uitzonderingen’ voor mijzelf om dit haalbaar te maken. Zelf kocht ik dus wel beenstukken (voor het wielrennen), een thermoshirt voor het sporten en een set ‘wielrenhandschoenen’. Allemaal sportkleding dus en geen ‘normale’ kleding. Sávonds at ik bij mijn ouders en rond acht trok ik weer richting Breda, we deden nog een biertje en sloten zo de zaterdag alsnog, als een echte ‘zaterdag’ af.

Zondag | De zondag startte ik rustig op waarna we weer richting Tilburg trokken. Ik ging namelijk een dagje wielrennen met mijn lieve zusje Roos (@trackingrose). Het weer was ‘goed’, maar er stond wel een wind waar je gewoon u tegen zei. We begonnen de route vanuit Tilburg richting Spranc-Kappele, naar het pittoreske ‘Heusden’, langs Wijk en Aalburg en doken vervolgens weer zuidelijk via Vaal, Kaatsheuvel en de Moer terug naar Tilburg. Een afwisselende route, langs dijk-weggetjes, platteland en vooral weinig stad. Maar wel heel leuk. In de avond deed ik rustig aan, na een tocht van ‘tachtig’ kilometer. Daarom s’ avonds wel de welbekende zelfgemaakte frietjes met een stukje vlees (sorry.. weekvangeenvlees). Een lekker weekend waar ik positief op terug kijk. Klaar voor een nieuwe week.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.