Home » BY - Womenintouch » #breekdeweek » #BDW5: 4 redenen waarom jij niet gelukkig bent of hoe jij je geluk kunt zoeken - Margreet Luimstra

#BDW5: 4 redenen waarom jij niet gelukkig bent of hoe jij je geluk kunt zoeken - Margreet Luimstra

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 17:24

Je bent ernaar opzoek, maar misschien ben je het daardoor wel voorbijgelopen

Iedereen wil gelukkig zijn of gelukkiger worden dan dat je al bent. Het kan zo zijn dat je er te druk mee bezig bent, dat je het geluk niet ziet staan. Je bent als een kip zonder kop aan het rond lopen (want wat moet je anders!). Maar dat is natuurlijk niet wat je wil horen of laat merken. Je kunt nog zo gestructureerd zijn in het leven en alles op een rijtje hebben, maar geluk is niet gestructureerd en volgens planning.  

 

Het geluk van een ander is wat jij precies zo wil

Jij bent die andere persoon niet en andersom. Wat voor jou ‘het geluk’ lijkt te zijn is wat jij ziet, de buitenkant. Iedereen is uniek en zo het geluk ook. Niemands zijn of haar geluk lijkt op elkaar. Jezelf vergelijken met een ander is niet nodig. Naast alle social-media is er ook nog een leven. Veel mensen tonen zich aan de buitenwereld gelukkiger dan dat ze zijn. Misschien bestaat het geluk wel niet wat jij bij iemand anders ziet en zelf graag wil. Ik heb dit al super vaak gehoord in mijn leven, maar toch trap je er misschien wel elke keer weer in. Het is moeilijk om te geloven, maar wel de waarheid. 

 

Je weerhoudt jezelf ervan om te mogen groeien

Het is eng om te groeien. Om de stap in het diepe te durven zetten. Toch is het soms goed om achter het muurtje vandaan te stappen en ja te zeggen. Het bied nieuwe kansen en kan een gelukje zijn. Groeien is positief, je staat open voor nieuwe dingen, je doet wat je leuk vindt. Hoe vaker je naar deze stem luistert en je hart volgt, des te gelukkiger je wordt. De onzekerheid die groeien met zich meebrengt is enorm. Je weet namelijk niet of je er goed aan doet, of zelfs nog ongelukkiger wordt dan je al bent. Toch zou je in ieder geval de kans kunnen bekijken en onderzoeken. Misschien denk je aan het begin wel dat je er niets van moet hebben, maar brengt het je uiteindelijk ergens waar je nooit van had durven dromen.

'Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd'

Kijk eens eerlijk naar jezelf. Denk jij wel eens na over de kleine positieve dingen in het leven? Wanneer je deze meer gaat waarderen kun je al een gelukkiger mens zijn. Zoals het spreekwoord eigenlijk ook echt keihard in ons gezicht zegt. Wanneer je het kleine niet accepteert dan zal het grote geluk minder snel of helemaal niet komen. Misschien zijn alle kleine dingen bij elkaar weg genoeg om jou te doen overlopen van geluk! Om daarachter te komen moet je er wel over nadenken. Het is geen 1 seconde denkwerk waar ik het nu over heb. Het kunnen soms dagen, weken of maanden zijn. Je moet dit namelijk leren, net als lopen of lezen, het kost tijd. Vervolgens steek je tijd in de positieve dingen in het leven, je zult zien dat je al heel wat geluk bij je hebt.

 

Welke stappen je nu kunt zetten

Dat je dit artikel hebt aangeklikt zegt niet dat je niet gelukkig bent. Maar iedereen zou wel een extra portie geluk willen en kunnen gebruiken. Je kunt voor nu al een aantal kleine stappen zetten. De stappen kun je zetten door een velletje papier erbij te pakken. Een paar stiften en een pen. Je schrijft in het midden van het papier jouw naam op. Omcirkel dit met de mooiste kleur, dit ben jij in een mooi jasje. Elke bovengenoemde reden mag je uitwerken rondom jezelf op het papier, je creëert een woordspin. Ben jij opzoek naar geluk? Ben je het misschien ergens voorbijgelopen, waar dan? Wie zou jij voor 1 dag wel willen zijn (iemand die jij ziet als een gelukkig mens), waarom wil je deze persoon zijn? Zijn er activiteiten die jij niet gedaan hebt, maar toch spijt van hebt? Hoe kun je die activiteiten nu alsnog doen? Wat zijn de kleine dingen in het leven die er voor jou toe doen? Zijn er dingen in het leven die je meer zou moeten waarderen?

 

Wanneer je deze vragen beantwoord heb je een stappenplan voor jezelf gemaakt om aan te werken. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn!

 

Liefs,

Margreet Luimstra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.