Home » BY - Womenintouch » #breekdeweek » #BDW11: Zeven dingen te doen wanneer de avond klok ingaat - Nannique Spiek

#BDW11: Zeven dingen te doen wanneer de avond klok ingaat - Nannique Spiek

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 11:29

Drieëntwintig januari was de dag dat de avondklok in Nederland in ging en deze week kregen we te horen dat de avondklok verlengd is tot in maart. Voor iedereen heeft dit andere gevolgen en de een vind het omgaan met deze avondklok lastiger dan de ander. Begrijpelijk, want iedereen lijdt een ander leven en heeft te maken met andere roosters. Hoe jij ook denkt over de avondklok, het is altijd fijn om te weten wat je deze dagen ná negen uur kunt doen om niks van deze avondklok te hoeven merken. Lees je mee?

Spelletjes spelen

Sinds de coronaperiode is het aantal verkochte (bord)spelletjes flink gestegen in Nederland. Begrijpelijk, want wat is het eigenlijk leuk en gezellig om spelletjes te spelen met je gezin of huisgenoten. Mijn persoonlijke favorieten zijn Scrabble, Rummikub, Beverbende, Thirty Seconds en het maken van legpuzzels. En als ik er écht goed voor wil gaan, speel ik het liefst Monopoly. Dus trommel je gezin of huisgenoten op, trek de oude spelletjes uit de kast en geniet van je avond!

Move that body

Voorheen was de avond vaak een moment waarop we naar de gym of onze training gingen. Helaas is ook dit in veel gevallen niet meer mogelijk en moeten we onszelf fit proberen te houden. Gelukkig kun je thuis een heleboel doen en hoef je hier niet per sé materialen voor te hebben. Maak gebruik van je lichaamsgewicht, ga voor een high intensity workout of voor een rustige, maar zeker krachtige, pilates. Ben je op zoek naar workout inspiratie voor thuis? Op mijn eigen blog kun je verschillende workouts, succes!

Maskertjes

Geen zin om je in de avond in het zweet te werken? Geen probleem! Laat jezelf lekker uitrusten en verzorg je huid. Maak tijd voor een heerlijk gezichtsmaskertje. Deze kun je voor een klein bedrag kopen bij de Etos, Kruidvat of Holland & Barret. De volgende ochtend is je huid net zo zacht als die van een baby.

Lees een boek 

Een andere rustgevende activiteit om je avond mee door te brengen, is door te lezen. Er vallen zo veel verschillende dingen te lezen, dat er voor iedereen wel wat bij zit. Lees een biografie van jouw ‘voorbeeld’, ga voor een fictie boek waar je je in kunt verliezen of lees een roman ter ere van de maand van de liefde. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om magazines te lezen (vind ik persoonlijk ideaal) of blader door kookboeken om inspiratie te krijgen voor je maaltijden.

Laat je creativiteit los 

Ook kan het heel fijn en leuk zijn om creatief bezig te zijn. Denk hierbij aan tekenen, knutselen of schilderen. Je hebt vast een vorm van handwerk wat je vroeger leuk vond om te doen. Pak het weer op en kijk wat het met je doet. Het is ook erg leuk om je kamer een make-over te geven met zelfgemaakte decoritems. Er staan zó veel diy-projecten op internet, dat er voor iedere kamer wat leuks te vinden is.

Interessante programma's kijken 

Heb je meer zin om je avond op de bank door te brengen en rustig naar de tv te kijken? Kijk dan eens programma’s waar je weer motivatie en inspiratie van krijgt. Momenteel ben ik Reizen Waes aan het kijken. Door dit programma leer ik zo veel over mooie en speciale plekken in de wereld en de culturen van verschillende landen, iets wat ik erg interessant vind. Voor iedere interesse is er een programma of documentaire, dus ook voor jou! Zo maak je nuttig gebruik van je schermtijd.

Een mens kan nooit 'uitgeleerd' zijn 

Duolingo is dé ideale app om een nieuwe taal te leren (bijvoorbeeld). De laatste tip die ik je wil meegeven om je avond te besteden, is door iets te leren. Volgens mij kun je je tijd niet beter besteden dan in jezelf en je eigen groei te investeren. Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat je direct een dure cursus moet aanschaffen (mag wel als je dat leuk vindt natuurlijk 😉 ), maar begin eens klein. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal (ik gebruik de app Duolingo om Spaans te leren), lees een boek over een onderwerp dat je interesseert of woon online Webinars bij. 

 

Conclusie. Zo, met deze zeven tips kom jij de avonden in lockdown goed en op een leuke manier door. Probeer het van een andere kant te zien: deze tijd kun je ideaal in zelf steken om iets te doen waar je blij van wordt. Wat doe jij graag in lockdown?

 

Veel Liefs,

Nannique @its.about.health


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.