Home » BY - Womenintouch » #breekdeweek » BDW #22 | Starten met een blog en durven schrijven – Fleur Prins

BDW #22 | Starten met een blog en durven schrijven – Fleur Prins

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 17:42

Ola, het is weer woensdag wat betekent een nieuwe breek de week. Deze week een blog wat betreft bloggen, durven schrijven en starten. Starten klinkt in sommige gevallen gemakkelijker dan gedaan, want hoe ‘stap’ jij over die schrijversdrempel? Toen ik zelf in 2019 ‘actie’ ondernam en eindelijk startte vond ik dit maar al te spannend. Wat zullen anderen van je denken, welke indruk krijgen mensen hierdoor van jou en vooral welk effect heeft dit? Voor mijzelf heeft bloggen  lekker positief uitgepakt en ben ik maar al te blij dat ik ben gestart. Maar voor die mensen (onder deze lezers) die dit best spannend vinden, begrijp ik dat die drempel nog best hoog kan zijn. Daarom een blog over durven en leren schrijven. Lees je mee?

De eerste stap.

Wanneer je wil beginnen met een blog-kanaal komt er meer bij kijken dan een blog zelf en de tekst. Zo wordt er als ‘blogger’ best wat van je verwacht. Waaronder; een Instagram-pagina (foto’s), een planning (als duidelijk overzicht voor lezers), netwerken, een publiek (wie leest/bekijkt het), mogelijke samenwerkingen om zo inkomsten te genereren en ga zo nog maar even door. Bloggen is een multifunctioneel ‘beroep’ om het zo even te noemen waarbij je door simpel weg te ‘schrijven’ geen inkomsten genereert. Persoonlijk blijf ik dit ook lastig vinden, gezien het ‘snelheidstempo’ waarmee Instagram, Google, Facebook, etc. continue veranderen heel snel is. Mocht je willen beginnen komt er dus meer bij kijken dan je vooraf zou denken. En dit is soms nog best complex. Zoek dus vooraf goed uit wat je ermee wilt bereiken en waarom. Doe het puur uit passie en doe het niet om andere redenen. Je moet het namelijk leuk vinden!

Een doelgroep ontwikkelen.

Ben je nu eenmaal begonnen, ben je eigenlijk al te ver. Je moet jezelf namelijk vooraf al af vragen welke doelgroep jij interessant vindt. Is deze doelgroep gericht op beauty? Sport of juist een heel ander thema? Een doelgroep is belangrijk om zo jouw ‘kijkers/publiek’ te vormen. Het is namelijk handig dat jouw volgers geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij over schrijft/deelt. Persoonlijk kies ik altijd voor iets wat het meest dicht bij mij ligt. Kijk ik naar mijzelf is dit sport, self-care, mensen en fashion. Vanuit daar kijk je naar sub-onderwerpen, die mogelijk binnen deze ‘koepel’ (jouw hoofdonderwerp) vallen. En vanuit daar creëer je jouw doelgroep. Wat ik vooral als ‘pluspunt’ zie aan een vaste doelgroep, is de positieve kant om gemakkelijker zichtbaar te worden waardoor jouw boodschap duidelijk overkomt. Zo ook voor  externe bedrijven die mogelijk willen samenwerken!

Netwerken.

Netwerken is denk ik wel de belangrijkste stap  is binnen het ‘social-media’ wereldje. Wat ik hierbij nogmaals aanraad is te kijken naar de doelgroep mensen die jij interessant vind. Zoek dus mensen die mogelijk een zelfde soort interesse hebben en kijk eens naar samenwerkingsmogelijkheden? Toen ik zelf begon met bloggen, werkte ik veel samen met andere bloggers. Zo schreef ik zelf verschillende series met bloggers die in een zelfde soort doelgroep hadden, maar ook weer heel divers. Zo was blogger één een fashionstudent, blogger twee een hardloop-blogger en blogger drie meer gefocust op mindset en self-care. De diversiteit die ik ook nu met womenintouch.nl probeer te creëren vind ik zelf heel tof, waardoor je wel een soort ‘hoofdonderwerp’ centraal stelt. Maar alsnog genoeg diversiteit biedt als platform voor je volgers, waardoor het niet ‘eentonig’ wordt.

Een website aanbieden.

Een website aanbieden is nog zo moeilijk nog niet. Nu is het vooral de vraag; welke functie moet deze website bieden? Wil je er een product op verkopen of is het juist bedoeld om er puur ‘tekstueel’ teksten/blogs op te delen. Voordat ik voor jouwwweb.nl  koos, heb ik vooraf verschillende websites doorgenomen. Jouwweb.nl had voor mij op dat moment de ‘beste’ recensies en meest gemakkelijke werkwijze. Vooral omdat ik zelf zo ‘onbekend’ was binnen deze wereld, leek mij dit de beste optie. Momenteel ben ik juist bezig met een nieuw platform om hier womenintouch.nl op aan te bieden.  Mijn tip voor een beginner is; neem je doel door en besluit vervolgens waar dit doel het meest bij aansluit. Daarnaast kun je enorm variëren in kosten, wat ik zelf meeneem als ‘plus’ of ‘min’ punt voor een website. Vooral als beginner, zou ik de kosten zo laag mogelijk houden. Wel is mijn tip om direct te kiezen voor een ‘premium’ account. Waardoor je echt een eigen website ontwikkelt met .nl op het einde. Dit vind ik persoonlijk, professioneler overkomen.

 

Bij deze een blog over beginnen, durven en leren schrijven. Maar voornamelijk alle bijzaken waar je mogelijk voorafgaand niet over nadenkt.

 

Liefs,

Fleur Prins


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.