Home » BY - Womenintouch » #breekdeweek » BDW #23: Mijn vijf favoriete podcasts - Nannique Spiek

BDW #23: Mijn vijf favoriete podcasts - Nannique Spiek

Gepubliceerd op 19 mei 2021 om 08:31

In deze nieuwe #breekdeweek wil ik het met jullie hebben over podcasts. Podcasts worden steeds populairder en dat begrijp ik volledig. Daarom vind ik het zelf ook ideaal als ik nieuwe podcast inspiratie krijg en dat is dan ook de reden dat ik vandaag mijn vijf favoriete podcasts met jullie deel.

Podcasts zijn een soort tv-uitzendingen die bestaan uit een audiobestand. Er zijn verschillende platformen waarop je podcasts kunt beluisteren, maar ik denk dat de meeste van ons gebruik maken van Spotify. De lengte van podcasts is erg verschillend. Zo kun je een podcast luisteren van vijftien minuten, maar heb je ook veel ‘shows’ die afleveringen hebben van langer dan een uur. En net zoals tv-programma’s, zijn ze er over veel verschillende onderwerpen te vinden. Het luisteren naar een podcast vind ik persoonlijk een heerlijke manier om te ontspannen. Graag luister ik naar een aflevering tijdens het maken van een lange wandeling, zodat ik mezelf even van de buitenwereld kan afzonderen, maar toch frisse lucht kan halen. Iedere wandeling kies een ik show of aflevering waar ik behoefte aan heb. Heb ik zin in een luchtig onderwerp, wil ik mezelf ergens in herkennen of wil ik iets leren? Na de podcasts is het in ieder geval net alsof ik met andere mensen heb gesocialized en kan ik er weer tegenaan. Ideaal! Luister jij ook graag naar podcasts en ben je opzoek naar nieuwe shows? Of ben je nieuw in de wereld van podcasts en weet je niet waar te beginnen? Hieronder deel ik mijn favorieten, zodat jij direct kunt luisteren.

De Foodie-ness Podcast

Mijn favoriete podcast is zonder twijfel de Foodie-ness podcast. Voor alle non-foodies: nee deze podcast gaat niet alleen over voeding. Carolina (van Foodie-ness) en Nina nemen je mee in je zoektocht naar geluk en je beste gezondheid. Er worden taboes besproken, geheimen onthuld en wekelijkse gastsprekers geven je antwoorden waar je naar opzoek bent. Maar wat ik het allerleukst van de podcast vind, is het vele plezier en de humor die Carolina en Nina hebben. Tijdens het luisteren van de podcast heb ik standaard een lach op mijn gezicht en is het een en al gezelligheid dat door mijn oortjes komt.

De Avocado Generatie

Een andere podcast die ik ook heel gezellig vind om te luisteren, is De Avocado Generatie. Deze podcast, met Lotte, Sarah en Laura, bespreekt alles dat Millenials bezighoudt. Zo praten ze over lekker in je vel zitten, duurzaamheid of het kopen van je eigen huis/studentenkamer. Het zijn drie verschillende meiden, waardoor je je in iedere podcast in iemand kan herkennen. Een aanrader!

 

De FullCharge Podcast

Dan een podcast die ik vooral luister als ik iets wil leren: De FullCharge Podcast. Hierin nemen Jordy en Estrella van Toor je mee in de wereld van mindset, gedrag en verandering. Zelf ben ik vorig jaar een halfjaar bezig geweest met het volgen van FullCharge challenges en inmiddels ben ik daar weer opnieuw mee begonnen. Mindset en persoonlijke ontwikkeling zijn thema’s die ik steeds interessanter vind worden en ik leer er dan ook graag over. Met deze podcast proberen Jordy en Estrella, samen met coaches, experts en neurowetenschappers, jou te voorzien van alle informatie en tips die je nodig hebt om dagelijks te werken naar een betere, gelukkigere versie van jezelf. En soms zijn de woorden die in de podcast gezegd worden alles wat je nodig hebt om er weer tegenaan te kunnen.

Man man man, de podcast

Mijn vierde favoriet is Man, man, man de Podcast. Hierin bespreken Bas, Chris en Domien verschillende onderwerpen om erachter te komen hoe mannelijk ze nou echt zijn. Het klinkt wellicht niet alsof het iets is voor vrouwen, maar dat is het wel degelijk. Tenminste, ik vind het heel erg leuk om af en toe een nuchtere mannenblik op bepaalde onderwerpen te horen. Daarnaast geldt ook voor deze podcast dat je lekker mee kan lachen en jezelf kunt herkennen in dagelijkse dingen. Het is lekker dom wegluisteren.

Self Love Talk

De laatst podcast in dit rijtje met favorieten is de podcast Self Love Talk. Hierin spreek Merel Teunis over zelfliefde, mindset en persoonlijke groei. Qua onderwerpen lijkt het erg op de Fullcharge Podcast, maar wat ik bij deze podcast zo fijn vind is dat er heel veel persoonlijke inzichten en tips worden gegeven. Merel neemt je mee in haar eigen reis en dat is heel leuk. Ook vind ik het heel fijn dat de afleveringen erg verschillen in de duur. Zo kan ik een passende podcast vinden voor de tijd waarin ik de podcast wil luisteren.

 

Dit waren ze dan, de vijf podcasts die ik vrijwel altijd luister als ik voor een podcast kies. Zelf ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe, leuke podcasts en daarom lijkt het me tof als we elkaar kunnen inspireren. Deel jouw favoriete podcast(s) in de reacties onder deze blog!

 

Liefs,

 

Nannique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.