Home » BY - Womenintouch » #breekdeweek » #BDW25: Vijf originele dingen te doen deze zomer - Nannique Spiek

#BDW25: Vijf originele dingen te doen deze zomer - Nannique Spiek

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 21:57

We gaan langzaam richting de zomervakantie. Misschien heb je dit jaar examens gedaan en heb je al (bijna) vakantie, misschien ben je bezig met je laatste loodjes of heb je gewoon een heerlijke vroege vakantie deze zomer. Ondanks de wereld steeds meer open gaat voor reizen, hoor ik nog veel mensen om mij heen die het spannend vinden om al naar het buitenland te gaan deze zomer. Begrijpelijk, want het is nog allemaal vrij onzeker. Gelukkig zijn er in Nederland ook een hele boel leuke dingen te doen, te bezoeken of te bezichtigen. In deze blog geef ik je 5 originele tips om in ons eigen land te doen deze zomer.

Het water op

Nederland staat bekend om de manier waarop het land de strijd tegen water aangaat. Gelukkig is water niet altijd een strijd en kun je er veel leuke dingen op doen. Zoek deze zomer de verkoeling op het water op en huur een waterfiets of kano op een plas. Vorig jaar heb ik zelf voor het eerst een bezoekje gebracht aan het Venetië van Nederland: Giethoorn. Hier is het hartstikke leuk om cultuur te snuiven én te genieten op het water. Zoek je een echte uitdaging? In verschillende steden in Nederland kun je door de grachten van de stad suppen of vertrek richting de Noordzee voor een surfles.

  Fietsend op vakantie

  Klinkt suppen of surfen je interessant in de oren en houd je van actieve uitjes? Dan vinden de fietsende lezeressen van Womenintouch.nl het idee van een fietsvakantie vast tof. Zelf ga ik dit jaar op fietsvakantie met mijn vader. Naja, hij gaat op de scooter, ik op de racefiets 😉We gaan zo’n 400 kilometer afleggen in 5 dagen. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wil. Zoek een leuke B&B of hotelletje op een goede fietsafstand en ga vanuit daar weer verder naar een volgende plek. Sportief, leuk én je leer Nederland een stuk beter kennen.

  Leer iets leuks

  Ik weet dat de vakantie is om te ontspannen, maar het kan het ideale moment zijn om iets nieuws te leren. Volg bijvoorbeeld een workshop. Deze zijn er voor ieder interesse gebied en voor iedere gelegenheid. Tip: kies een workshop die je met je vriendinnen kunt volgen en vervolgens thuis toe kunt blijven passen, zoals een cocktailworkshop, latte-art workshop of een kookworkshop. Je kunt ook een kleine cursus volgen in de zomer, zoals een taalcursus of een cursus rondom voeding en sport.

  Bezoek WONDR Experience

  De volgende tip heb je vast al eens voorbij zien komen op sociale media: WONDR Experience. Dit is een museum in Amsterdam. Museum? Nee, een beter woord is een indoor belevingsspeeltuin. Hier krijg je een belevenis vol kleur en sensatie. In iedere kamer kun je geweldige plaatjes schieten voor je socials of voor je zomer plakboek (nog een tip om te maken deze zomer). Bovendien is pas de Pink Beach geopend, een roze ‘beach’ bar die onderdeel is van dezelfde eigenaar.

  Unieke overnachting

  De laatste tip die ik jullie wil geven voor deze zomer, vind ik zelf als Hotel Management student erg leuk. Wist je dat er in Nederland veel unieke hotels en andere plekken om te verblijven. Toffe hotels in Nederland zijn het Inntel hotel in Zaandam, het Lloyd hotel in Amsterdam, Mother Goose in Utrecht of de Vliegtuigsuite in Teuge. Zelf wil ik heel graag eens in een Tiny House overnachten, zoals Fleur eerder dit jaar deed. Daarnaast heb je voor de campingliefhebbers onder ons ook veel Glampings in Nederland. Dit is kamperen, maar dan op een luxer niveau.

   

  Zie je wel? Je hoeft je echt niet te vervelen deze zomer als je in Nederland besluit te blijven. Er is veel leuks te beleven! Ik ben heel benieuwd naar jouw plannen en mocht je nog tips hebben, let us know!

   

  Liefs,

   

  Nannique

   


  « 

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.