Home » BY - Womenintouch » Fridaymood » balans » De uitslag van mijn Omega-3 Index Test is binnen!

De uitslag van mijn Omega-3 Index Test is binnen!

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 20:11

Ik sport veel en deel hierover veel op mijn Instagram. Ik combineer dit met werk, school, sociaal leven en eet voor mijn gevoel ‘’normaal’’. Ik hou mij dus niet aan een bepaald voedingsschema. Eet ik buitenshuis, dan betekent dit gewoon genieten. En ga ik niet op sla kauwen. Een tijdje terug werd ik door Karin benaderd van www.carebynature.nl. Zij stelde voor dat ik mijn omega-3 index eens zou meten. En als hij aan de lage kant zou zijn, die op niveau te brengen met de krachtige en superzuivere visolie van WHC. De omega-3 index geeft aan hoeveel omega-3 vetzuren er zijn ingebouwd in mijn celwanden. Van daaruit doen die vetzuren namelijk goed werk. De index meten doe je eenvoudig via een thuistest. Je prikt je vinger met een handig apparaatje (je voelt het bijna niet) en drukt 2 druppels bloed op een stukje papier. Je gegevens opschrijven, op de post doen en binnen 1 tot 2 weken krijg je een uitgebreid rapport in je mail.

Streefwaardes

De gezonde streefwaarde is dat tussen de 8 en de 11% van de vetzuren in je celwanden omega-3 vetzuren zijn. De gemiddelde Nederlander zit tussen de 4 en de 5%. En fanatieke sporters zitten vaak nog een stuk lager, tussen de 3 en de 4%. Kort door de bocht betekent een waarde onder de 8% dat als jouw immuunsysteem een indringer aanpakt met een ontstekingsreactie deze reactie na gedane arbeid niet gemakkelijk weer wordt afgebouwd. Je blijf dan zitten met een ontsteking die in feite, zonder dat je het zelf merkt, door blijft woekeren. Dat wordt ook wel een laaggradige ontsteking genoemd. Gevolg is dat jouw immuunsysteem continue belast is en volgende indringers moeilijker kan aanpakken.

Het resultaat van deze test!

Het resultaat van mijn test is net binnen. Hieronder kunnen jullie het uitgebreide test rapport zien. Maar liefst 26 vetzuren werden gemeten en een aantal verhoudingen. Daarnaast geeft het concrete aanwijzingen over wat je kunt doen om je bloedwaarden te verbeteren.

Mijn omega-3 index is 4%. Ik zit duidelijk aan de lage kant.

Mijn omega-6 is juist hoog: 36%.

Omega-6 helpt mijn immuunsysteem juist ontstekingen te versnellen. Ze zetten ontstekingen als het ware ‘’aan”, terwijl omega-3 ze juist “uit” zet. De verhouding tussen mijn omega-6 en omega-3 is 9 staat tot 1. Er zijn 9 keer meer omega-6 vetzuren in mijn celwanden ingebouwd dan omega-3. Een gezonde verhouding is 3 staat tot 1.

Dat betekent werk aan de winkel! Mijn focus gaat liggen op het verhogen van mijn omega-3 index.

Het plan

Ik ga een poging wagen om het in 3 maanden te verhogen tot binnen de “gezonde” zone van 8 tot 11%. Daarvoor ga ik dagelijks 2 capsules UnoCardio 1000 van WHC slikken. Per softgel is dat 1.2 gram pure omega-3, dat betekent dus 2.4 gram per dag. Ik heb uitgerekend dat er in een schoongemaakte haring bij de visboer ongeveer 1.6 gram zit, dus dat betekent dat ik dagelijks 1.5 haring naar binnen werk in de vorm van de 2 UnoCardio 1000 capsules. Ik neem er 1 bij mijn ontbijt en 1 bij mijn avondeten dan spreid ik het mooi over de dag.

Voor nu

Ik hou jullie regelmatig op de hoogte van de voortgang van mijn UnoCardio 1000 Challenge. En over 3 maanden ga ik een 2e test doen om te meten waar ik dan sta! Ik ben heel erg benieuwd.

Als jij de test zelf wilt doen of gewoon UnoCardio 1000 wilt bestellen, dan kan dat goedkoop op de website: www.carebynature.nl met de kortingscode: fleurrprins ! Karin van Carebynature is namelijk 24/7 bereikbaar voor advies en begeleiding! En helpt jou graag. Zelf ervaar ik dit als heel prettig. 

Liefs,

Fleur

Mijn persoonlijke testgegevens! @Carebynature_nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.