Home » BY - Womenintouch » Fridaymood » balans » Update. Carebynature.nl X www.byfleurrprins.nl

Update. Carebynature.nl X www.byfleurrprins.nl

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 11:42

Hi! Welkom bij een nieuwe blog. Dit keer een vervolg op mijn laatste blog over UnoCardio 1000, de superzuivere omega-3 van www.carebynature.nl . In mijn vorige blog vertelde ik over mijn ‘ omega-3 index challenge ‘: binnen 3 maanden probeer ik mijn omega-3 index op een gezonde 8-11% te krijgen. Nu vertel ik je in een korte blog hoe dat nu is en voelt voor mij. In mijn vorige blog legde ik dus de nadruk op mijn tekort aan omega-3 en mijn te hoge omega-6. En dit keer kijk ik hoe het met mij gaat, ik kijk naar voedingsproducten en probeer natuurlijk netjes mijn capsules dagelijks in te nemen. Zoals ze wel eens zeggen: ‘’ an apple a day keeps the doctor away ‘’. Nu maar is kijken welk effect omega-3 op mijn herstel na sporten heeft en mijn bloedwaardes. Maar ook of ik mij hierdoor indirect fitter voel? Daarom een update. Veel lees plezier.

In het kort. Wat is UnoCardio1000?

UnoCardio 1000 is hoogzuivere en bijzonder krachtige omega-3 gecombineerd met vitamine D3. De softgels zijn ongeveer 1.3 gram en dus redelijk groot maar ik vind ze erg makkelijk te slikken. Per softgel krijg je 1.2 gram pure omega-3 binnen en 1000iu vitamine D3. Een echte shot ter ondersteuning van je immuunsysteem en je weerstand.  De softgels zitten verpakt in een blisterverpakking met 10 stuks per blister, 60 stuks in totaal per doosje. Het ziet er daarmee “pharma-achtig” uit. Elke softgel is dus individueel verpakt om ze optimaal te beschermen. Ik vind die verpakking fijn want dat betekent dat ik eenvoudig een blister bij me kan hebben, geen gedoe met ronde flessen of met vloeibare producten die ik eigenlijk in de koelkast moet bewaren.  En als je een softgel uit de blister drukt komt je al gelijk een heerlijke natuurlijke sinaasappel aroma tegemoet. Geen vissige geurtjes. Heerlijk! Dit ervaar ik als klant als prettig.

Hoe gaat het nu?

Afgelopen periode is dus anders dan normaal. Deze corona-epidemie beïnvloedt ons allen en hierdoor hebben de meeste leeftijdsgenoten van mij (studenten), meer tijd. Ook ik. Mijn enige focus is momenteel studie en sport. Werken of naar school gaan zit er momenteel dus niet in. Hierdoor heb ik dus meer tijd om met voeding te werken, heb ik meer tijd om te trainen en kan ik meer energie hierin steken. Dit geeft mij ontspanning en dat merk ik dit ook aan mijn lichaam. Ik leef dus normaal in een enorme rollercoaster waarbij mijn dagen propvol zitten. Dit heb ik deels aan mijzelf te danken maar ook aan mijn leven zelf. Werk, studie, sociaal-leven en een blog die ik zelf doe omdat ik het tof vind.

Wat waren de doelen voor het slikken van Omega-3?

Ik begon mijn reis met de WHC Omega-3 Index test van Care by Nature (carebynature.nl) om mijn omega-3 status te meten. Met die test meet je maar liefst 26 vetzuren die in je celwanden zijn ingebouwd en dat is een weergave van je voedingspatroon en gedrag. Belangrijkste vetzuurgroepen zijn omega-3 en omega-6. De omega-3 controleert en remt ontstekingsreacties, de omega-6 versnelt en houdt ontstekingsreacties in stand. Een gezonde verhouding tussen die twee is 1:3, dus 3x zoveel omega-6. Mijn huidige verhouding bevatte teveel omega-6 en te weinig omega-3 en daardoor is die verhouding verstoord namelijk 1:10 of zelfs 1:15. Dit betekend dus eigenlijk dat ik mijn ontstekingen stimuleerde en deze indirect ook in stand hield.  

Voor mij als sporter beweeg ik veel en dat veroorzaakt ontstekingsreacties in mijn lichaam. Om het herstel na sporten te bevorderen is het dus van belang een goede omega-3 index te hebben. Na het doen van Omega-3 Index test begin maar,  bleken van alle vetzuren ingebouwd in de wand van mijn cellen 4% omega-3 te zijn. Dit betekend dus een vraag voor verhoging. Mijn omega-6 was te hoog met 36%, deze moet ik laten dalen. Mijn verhouding omega-6 en omega-3 was 9:1. Deze moet ik brengen naar 3:1.

Mijn doel was dus het binnen 3 maanden verhogen van mijn omega-3 index van 4% naar ongeveer 8%. Toen Carebynature.nl mij benaderde was ik enthousiast en besloot ik dit te testen en vooral met de gedacht: ‘’ wat doet dit met mijn lichaam” ? Ik ben toen gestart met het slikken van: UnoCardio 1000. Persoonlijk ben ik dus erg tevreden over dit product, de kwaliteit en de hoeveelheid omega-3 per softgel. Dit betekend minder capsules nodig voor een zelfde soort resultaat. Daarom slik ik nu per dag 2 capsules ( ’s ochtends en ’s avonds) en na 3 maanden doe ik weer een test.

Wat doe ik momenteel?

Momenteel train ik dus meer. Dit betekent dat mijn lichaam meer moeite moet doen om te herstellen. Ongeveer een maand geleden ben ik dus begonnen met het slikken van de capsules UnoCardio1000. Ook met voeding ben ik bewuster bezig door natuurlijker te eten. Ik slik dus in de ochtend en avond een capsule omega-3 (visolie). En werk daarnaast ook aan mijn voeding, dit betekent in mijn ogen wel balans. Maar wel kiezen voor het meer natuurlijke product, veel groentes maar ook veel fruit. Het is moeilijk mijn vinger erop te leggen, maar het lijkt alsof ik ondanks veel intenser sporten toch sneller herstel en minder spierpijn ervaar.

Kort door de bocht.

Bij deze een korte update gericht op mijn voedingspatroon, hoe het nu met mij gaat door het slikken van Omega-3 capsules en hoe ik dit combineer met deze gekke periode. Zelf ben ik heel benieuwd naar de uiteindelijke scores – nog ongeveer 1 maand te gaan tot mijn volgende test! Natuurlijk hoop ik op een gezondere balans tussen omega-3 en omega-6. En ben ook benieuwd wat deze waardes, in mijn bloed te vertellen hebben. Ik hoop dat je het weer een interessant blogje vond. Heb je nu vragen, stel dan een vraag aan Karin van @Carebynature.nl die jou graag helpt! Of neem een kijkje op www.carebynature.nl daar kun je met mijn speciale kortingscode fleurprins 10% korting krijgen!

 

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.