Home » BY - Womenintouch » Fridaymood » balans » Even knallen tijdens de laatste dagen/weken richting de VAKANTIE!

Even knallen tijdens de laatste dagen/weken richting de VAKANTIE!

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 17:33

Je kent het gevoel vast. Sommige mensen om je heen hebben al vakantie en jij moet nog even door. Of misschien heb je geen vakantie ( of vrij ) en je bent gewoon er WEL aan TOE. Je wil gewoon even niks doen, genieten van je vrienden/familie, genieten van het weer met een wijntje/biertje of in een gezond geval: een spa rood. Maar je bent toe aan de ZOMER en dan vooral ervan kunnen genieten zonder verplichtingen, dingen die ‘moeten’. Waarna je snakt om te leven met de zon ( mijn persoonlijke ultieme vakantie gevoel). Zelf ben ik echt de persoon die even toe is aan volle bak vakantie. Het was een bijzonder eerste studiejaar waarbij ik momenteel nog bezig ben met het afronden van enkele tentamens. We gaan gek, uniek en vooral apart deze zomerperiode in. Maar desondanks alle onzekerheid hebben we het JA woord gekregen op een hoop versoepelingen. Om voor het vakantie moment niet om te vallen en dit wel vol te houden een blog met wat tips. Waardoor jij niet volledig overspannen en OP de vakantie ingaat.  

Corona gericht: wat mag nu wel/niet in Nederland?

Ook voor mijzelf waren er veel onduidelijke puntjes rondom corona. Met hoofd onderwerpen? JA/NEE?

  • Een thuisfeestje
  • Welke landen
  • De eisen rondom versoepelingen
  • Met hoeveel man mag je op straat
  • Wat is nu wel en niet toegestaan etc.

Sinds vorige week hebben we te horen gekregen dat veel Europese landen de grenzen openen, vliegtuigen weer mogen vliegen en we met wat regeltjes en aanpassingen eigenlijk al weer een boel kunnen ( gelukkig ). In mijn persoonlijke omgeving hoor ik de een zeggen: ‘ Ik ga naar Spanje ‘ en de ander ‘ Ik blijf gewoon veilig in Nederland ‘. Beide prima. Het mag beide, het belangrijkste is doen waar JIJ je goed bij voelt.

Hoe begin je niet overspannen aan een vakantie?

Persoonlijk lag de druk bij mij hoog dit jaar. Ik moest veel, wilde er zelf nog veel naast en gaf mij zelf geen 100 maar 110%. Waardoor mijn emmertje soms best overliep, maar rust/sport/vrienden en familie mij die balans gaven. En ik ook soms dacht: ‘Het tis zoals het is’. Daarom is het belangrijk altijd naar jezelf zowel mentaal/lichamelijk te luisteren, waardoor overspannen zijn of een overload aan prikkels voorkomen kan worden. Daarom kies ik ook zelf soms in drukke piekmomenten bewust voor ontspanning, waardoor je even ergens anders bent met je gedachte(s).

Een aantal tips vanuit mij 

  • Luister naar je lichaam. Voel niks als verplicht ( behalve dat ene tentamen of je werk, maar ook dit is een keus ). Maar ben je moe, wil je even niks doen of even alleen zijn dan is dat goed. Zeg daarom lekker doei tegen FOMO ( Fear Of Missing Out). Want doen waar jij happy van wordt is op stipt 1 het belangrijkst. Die ‘wilde’ weekenden komen namelijk wel weer.
  • Herken je eigen balans. Neem op tijd die pauze, doe op tijd even iets totaal anders en vooral dingen waar je van moet lachen. De serieuze dingen worden beter uitgevoerd in een kortere ( productievere ) tijd dan 5 uur achter elkaar( bv). Werk daarom bewust en probeer niet oneindig door te gaan ( en teveel te moeten).
  • Verander je omgeving. Blijf niet te lang op een plek zitten, vooral in deze corona periode. Kies ook eens voor buiten, de woonkamer of gewoon op je bed. Afwisseling zorgt als refreshment waardoor je toch anders geprikkeld wordt. Let daarbij wel voor rust in je omgeving, dit werkt in meeste gevallen effectiever.
  • Pauzes en blokken. Verdeel je werk in meerdere delen, waardoor je concentratie ook sterk blijft. Dit kan bij de een op 40 minuten liggen maar bij de ander op 1,5 uur. Kies wat voor jou goed voelt, iedereen werkt namelijk anders. Gericht op de pauzes: beweeg.

 

 

Bij deze een blog voor de laatste loodjes. Bij mij zijn dit nog 2 volle weken met een stuk of 5 tentamens. Afwisseling, rust en ontspanning zijn bij mij de sleutel tot succes. En lukt iets niet zoals je wil dan lukt het een andere keer wel. Keep it positive. Tel jij ook af tot vakantie?

 

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.