Home » BY - Womenintouch » Fridaymood » balans » Actief blijven op vakantie, hoe doe je dit?

Actief blijven op vakantie, hoe doe je dit?

Gepubliceerd op 25 juli 2020 om 09:49

Het is vakantie en dit vieren we allemaal. In mijn geval betekend dit een vakantie in Oostenrijk op drie verschillende plekken en een midweekje Vlissingen. Sport, actief en ontspanning vind ik persoonlijk een hele fijn combinatie en zo probeer ik ook elke zomer fit te blijven. Naast bergwandelingen betekend dit ook dit jaar de hardloopschoenen en fietskleren mee voor wat leuke activiteiten. Waarbij mijn doel is 3 trainingen ( minimaal ) per week naast de bergwandelingen ( ook redelijk inspannend ). Een aantal tips hoe je thuis/of op vakantie fit kunt blijven lees je in deze blog. Veel lees plezier. Lees je mee?

Sportkleding.

Een tijdje terug schreef @its.about.health al een blog voor mij over HAAR favoriete sportkleding merken. Waar ik het helemaal mee eens ben. Sportkleding moet namelijk lekker zitten, goed voelen en het moet zekerheid uitstralen: feel strong. Als ik naar mijn eigen sportkleding kijk ben ik groot fan van Decathlon gericht op prijs/kwaliteit verhouding. Maar ben ik ook heel blij met merken als Asics en Adidas. Nike vind ik ook tof maar vaak wel wat aan de prijzige kant. Mijn tip: neem sportkleding mee die jou motiveert om te gaan sporten ( ook in je vakantie ). Denk hierbij aan een setje hardlopen, een fijn badpak ( voor baantjes ) en misschien wat wandelkleding voor een leuke hike. Dit kan zowel in een kust omgeving als in de bergen.

Explore.  

Wat mijzelf motiveert is mensen volgen die OOK sporten. Denk hierbij aan hardlopers, fietsers of andere bloggers die jou motiveren in sport. Bijvoorbeeld het platform: vrouwen die fietsen. Is duursport niet zo jouw ding zoek dan een leuke workout video via YouTube op welke ook in je hotelkamer/strand of voor je tent uitgevoerd kan worden. Ben jij wel van de duursporten. Verken dan eens de omgeving door een mooie hardlooproute. Voor fietsen is Frankrijk weer erg populair en zie ik zelf al dagelijks jaloersmakende fotootjes voorbij komen. Is een fiets of sup board meenemen teveel? Kijk dan naar plekken waar je deze materialen kan huren. Waardoor je weer op een andere manier de omgeving verkent. Zelf ben ik ook van plan fietsen te huren en eventueel een mooi meer te zoeken waar ik kan suppen. Super leuk!

Probeer iets nieuws.

Of je nu in een bergachtige of zee omgeving bent. Sporten kan overal en is weinig voor nodig. Zoek nieuwe sporten uit. Ga bijvoorbeeld cannoying uitvoeren ( in de Dolomieten van Italië/Frankrijk/Oostenrijk ). Zoek een leuk meer waar je kunt suppen, huur een set snorkels ( wel zo corona proof mogelijk natuurlijk ) of huur een fiets ( mountainbike/wielren/standaard). Door iets te huren kun je het uitproberen en weet je ook direct hoe het is. vind je dit spannend? Kijk dan of er een instructeur is die jou de route kan wijzen. Ontdekken is het leukst wanneer je actief bent.

Voel geen verplichting.

Het belangrijkste is dus wel ontspanning tijdens vakantie. Sport vooral omdat je je er GOED door voelt en doe het niet als het MOETEN wordt. Lig je liever 2 weken op het strand en pak je daarna weer de draad op. Dan is dat ook goed. Doing what makes you happy is daarmee denk ik wel een hele goeie uitspraak.

 

 

Bij deze een blog om actief te blijven in de vakantie. Ben jij meer team actief of team ontspanning op een ligbedje. Ik vind beide een goeie combinatie. Fijne vakantie.

 

Liefs, Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.