Home » BY - Womenintouch » Fridaymood » balans » Lief zijn voor jezelf - Crissy Vos

Lief zijn voor jezelf - Crissy Vos

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 14:00

Nieuwe maand, nieuwe blog. Mijn vorige verhaal voor Byfleur was heel erg persoonlijk en kreeg ik hele lieve reacties op, waarvoor ik heel erg dankbaar ben. Eline schreef deze week een blog met als onderwerp ‘dichtbij jezelf blijven’. De titel alleen al triggerde iets in mij. Terwijl ik de blog van Eline las, hoorde ik op de televisie het liedje ‘ik hou van mij’. Zelfliefde, zelfrespect en jezelf zijn, zijn onderwerpen die bij veel mensen nog niet worden besproken, want hoe houd je jezelf gelukkig? Ik heb me daar eens in verdiept! Want hoe fijn is het, als je tevreden bent met wie je bent, wat je doet en waar je voorstaat?

Geniet van niks doen

Deze tip zag ik voorbij komen. Ik stond er eigenlijk nooit bij stil. Maar als ik kritisch kijk, dan mag ik de ‘bankmomemtjes’ wel eens meer gaan waarderen! Wel plan ik bewust momentjes in in mijn werkplanning waarin ik even niks hoef en moet. Wel zo lekker met een fulltimebaan en 6/7 keer per sporten!

Geef jezelf eens een complimentje.

Dat klinkt gek. Maar het werkt. Ik laat het de kids op school geregeld doen. Maar ook voor ons (jong)volwassenen is het echt heel goed om jezelf een complimentje te geven. Ben trots op de dingen die je hebt bereikt en waar je voor staat.

Durf jezelf te zijn, met alles wat daarbij hoort

Draag wat je leuk vindt, doe wat je leuk vindt, maar ben vooral jezelf. Hier hoort ook bij dat je lekker toegeeft aan je emoties etc. Voel je je verdrietig? Dan huil even lekker, dat is echt meer dan oké. 

Accepteer wie jij bent. 

Accepteer wie je bent, hoe je eruit ziet en hoe je bent. Ik kreeg vroeger vaak opmerkingen over mijn kleding en tatoeages, maar dat alles hoort bij mij en maakt mij wie ik ben. Van anderen zijn er genoeg, van jou maar eentje. Dit klinkt makkelijker dan gezegd, want ook ik mijn 28ste krijg nog wel eens opmerkingen. Maar ik heb geleerd dat naast me neer te leggen. Dat een ander zich daar druk om maakt, is eigenlijk voor de ander veel vervelender.

Maak van een ander zijn probleem niet jouw probleem.

Dit is echt de beste tip die ik ooit gehad heb. Een probleem van iemand anders, is niet voor jou. Iedereen ziet dingen anders en dat komt niet altijd overeen met je eigen mening of kijk. Dat moet prima zijn. Probeer je daar niet druk over te maken. Merk je dat je dit lastig vindt? Bedenk dan dat dit voor de ander juist jammer is dat hij/zij het anders ziet. Een ander helpen kan altijd, en dat maakt ons mooie mensen. Maar bedenk je wel of het een probleem is wat je mee op moet lossen.

Ben lief voor jezelf

Natuurlijk zijn we voor onze naasten lief en attent. Maar ben je dat ook voor jezelf?
Na een drukke (werk)week, mag je ook wel eens lief zijn voor jezelf. Beloon jezelf zo eens af En toe als je iets bereikt hebt, of iets goeds hebt gedaan. Dit hoeft niet mega duur en uitgebreid. Maar eens een hapje eten na een drukke week Met details of die nieuwe hardloopschoenen als je je doel hebt behaald, is altijd leuk. Maar die lekkere chocoreep bij de koffie is ook altijd een welkom kleinigheidje voor jezelf.

Ik ben benieuwd, hoe doen jullie dit? Hoe maak je jezelf gelukkig?

 

Liefs, Crissy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.