Home » BY - Womenintouch » Fridaymood » balans » Jezelf een DIY 'spamomentje' gunnen | Nannique Spiek

Jezelf een DIY 'spamomentje' gunnen | Nannique Spiek

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 17:27

Het is een periode met veel wisselingen in het weer momenteel. Dit heeft een grote invloed op onze huid. Daarbij komt dat de meeste scholen richting de tentamenweken gaan, wat een boel stress met zich meebrengt. En ook stress beïnvloed onze huid niet op een positieve manier. Tijd dus om onze huid goed te verzorgen. Met dit DIY-spamomentje voor thuis is dat appeltje eitje en heerlijk ontspannend. Persoonlijk vind ik het heerlijk om wekelijks een spamomentje te houden. Vaak doe ik dit samen met mijn moeder op zondagavond, zodat we de week goed kunnen afsluiten en de nieuwe week met een fris verzorgde huid kunnen starten. Hiervoor gebruik ik altijd verschillende producten, het is maar net waar we zin in hebben of welke producten we op dat moment in huis hebben. Wel is de opbouw van dit zelfgeorganiseerde spamomentje altijd hetzelfde. Wat de verschillende stappen zijn die wij doorlopen als we onszelf in de watten leggen? Dat vertel ik je hieronder!

Make-up verwijderen 

Voor we beginnen met onze facial verwijderen we eerst onze make-up. Dit is een belangrijke, dan wel niet de belangrijkste, stap. Ik heb het dan natuurlijk ook niet over make-up verwijderen met een washandje met water of door even wat water in je gezicht te gooien. Ik heb het dan over het gebruik van een goede reinigingsmelk, make-up remover of gezichtsreinigingsdoekjes. Pas wanneer je make-up van je huid af is, kunnen de producten uit de volgende stappen hun werking doen.

Je gezicht reinigen 

Als alle make-up van onze huid is, reinigen we onze huid grondig met een foam. Deze verwijderd alle andere overgebleven make-up resten en alle andere viezigheid wat zich op je huid bevindt. Mijn favoriet is de tea tree skin clearing foaming cleanser van The Bodyshop. Deze masseren we in op ons natte gezicht en spoelen we af met lauwwarm water. Je voelt je huid daadwerkelijk schoon worden, zo fijn!

Scrubben maar! 

Wanneer ons gezicht goed schoon is, is het tijd voor een scrub. Hier gebruik ik graag een scrub die hydrateert en het liefst geen tea tree bevat. De scrub zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd en dat nieuwe huidcellen aan kunnen worden gemaakt. Een scrub kan dus wonderen doen als je een onrustige huid hebt. Meestal scrubben mijn moeder en ik voor zo’n 3 minuten voor we de scrub met lauwwarm water afwassen.

Gezichtsmaskertjes! 

Als een na laatste stap van deze DIY-facial, doen we een masker. Hierbij kijk ik vaak waar mijn huid behoefte aan heeft en in welk soort masker ik zin heb. Ik ben dol op face sheet masks, omdat deze direct resultaat leveren en hydrateren. Maar wel zijn deze maskers soms onhandig en duren ze wat langer. Gelukkig vind ik smeerbare maskers ook heel fijn. Hierbij kies ik regelmatig voor hydraterende maskers of maskers met een kleine scrub erin. Deze smeerbare maskers breng ik altijd aan met een speciale kwast. Na zo’n 10-15 minuten wassen we ook deze af met lauwwarm water.

Gebruik maken van een dag- en nachtcrème

Om vervolgens mijn eigen spamomentje goed af te sluiten, gebruik ik altijd een crème (behalve na een sheet mask). Ik gebruik al jaren de Vitamin E gel moisture cream van The bodyshop als dag- en nachtcrème, omdat deze erg goed voor mijn huid werkt. Hierna voelt mijn huid helemaal schoon en verzorgd aan.

Eindconclusie!

Zoals je ziet heb je maar weinig nodig om in 5 stappen jezelf te kunnen verwennen met een spamomentje. Dat maakt de sluiting van de wellnesscentra een stuk minder erg, vind je niet? Vaak ben ik zo’n 30 minuten kwijt aan deze facial. In deze 30 minuten besteed ik bewust tijd aan mezelf en komt ik echt tot rust. Bovendien zijn de resultaten altijd zichtbaar en zou ik dit self-care moment niet willen missen. Dus, wanneer maak jij van jouw badkamer je eigen spa?

 

Veel liefs,

Nannique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.