Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Waarom blog ik?

Waarom blog ik?

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 13:08

Vrijdag 27 december 2019. Waarom ben ik mijn blog begonnen?

Hopelijk heeft iedereen een aantal mooie kerstdagen gehad en het nieuwe jaar staat dinsdagnacht alweer voor de deur. Almost 2020. Iedereen heeft zo wel zijn doelen en bucketlist puntjes. En zo was mijn doel dit jaar een blog op starten. In deze blog ga ik hier wat dieper op in. En vertel waarom ik ben begonnen met bloggen. Alvast een goeie jaarwisseling. En bij deze veel leesplezier.

 

Bloggen. Iets wat al langere tijd in mijn hoofd rond dolde. Ik volgde via Instagram maar ook via internet een heleboel bloggers. Over onderwerpen zoals voeding, sport, balans, body-positivity, mind-fulness, motiveren, coaching etc. Mijn interesse ligt al heel mijn leven bij de mens: sport, mindset, motivatie, inspireren, voeding etc. Maar ja het beginnen van een blog. Dit vond ik best wel spannend. Want hoe reageert bijvoorbeeld je omgeving hierop. Worden ze goed ontvangen en wat kan je nu wel of niet verwachten. Daarnaast was ook mijn vraag: ‘hoe zet ik dit in elkaar’ want zo technisch ben ik helemaal niet. En hoe ga ik dit vorm geven en combineren met mijn opleiding/werk, prive-leven enzevoorts? Waarom byfleurrprins.nl leg ik via 6 WHY’S uit. Waarom ik ben begonnen met bloggen en tot zoverre wat het mij gebracht heeft.

Byfleurrprins.nl

1) Waarom een website?

Zoals ik al eerder heb uitgelegd ligt mijn interesse bij het lichaam. De mens, sport, motivatie ( mindset) en de manier hoe je dit kan veranderen doormiddel van coaching. Ik ben hier zelf veel mee bezig en heb dit ook gemerkt tijdens verschillende stages. Via instagram was ik al veel actief, maar ik zocht uitdaging om zo ook andere te kunnen motiveren en eventueel te inspireren. Ook door vele bloggers ( fit catogerie) werd ik steeds enthousiaster. En besloot daarom in augustus 2019 mijn blog te starten.

2)Welke doelgroep?

Ten eerste wil ik mijzelf geen ‘ fit-fluencer’ noemen. Maar in die zin spreken mij deze onderwerpen wel enorm aan. Zo vind ik een gezonde lifestyle in combinatie met goede balans (waarbij in mijn ogen ook taart en een wijntje er op zijn tijd bij horen) super interessant en leuk. Body-positivity, mindset en mindfulness vind ik daarom heel interessant. Een aantal voorbeelden die ik wil / bespreek op mijn blog zijn:  

  • Sport
  • Leefstijl
  • Motivatie tips
  • Events gericht op sport/voeding/fitness
  • Sport gerelateerde gadgets ( bv. nieuwe sporthorloges
  • Mindset ( coaching). Gericht op verschillende onderwerpen

Je kunt dus zeggen dat mijn voorkeur ligt bij gezondheid. Zo zal ik niet snel een blog schrijven over een bepaalde game of over een highlighter waarmee ik mijzelf kan opmaken. Mijn grootste voorkeur ligt daarom bij een lifestyle gericht op balans. Waarbij ik intrinsieke motivatie het belangrijkste vind. Gericht op motiveren en stimuleren, waarbij alles mogelijk moet zijn. Dus vooral positiviteit.

3) Doel?

Waarom bloggen? Doe ik het voor geld? Doe ik het voor een bepaalde samenwerking? Nee. Tuurlijk vind ik samenwerkingen heel leuk. En vind ik het heel tof en bijzonder als een bedrijf met mij wil samenwerken. En pak ik dit in veel gevallen met twee handen aan. Maar dit is niet mijn doel. Mijn doel via mijn blog is andere motiveren/stimuleren gericht op een gezonde lifestyle. Dus bewust genieten, kiezen en dit in je persoonlijke lifestyle binden. Zoals ze wel is over fitness zeggen: tis geen sport maar een lifestyle. De kracht is het alleen volhouden. Ik vind het dus vooral heel leuk om te bloggen gericht op onderwerpen die bij mij passen.  Wel lijkt het mij gaaf om in de toekomst te groeien als blog. Dit lijkt mij heel gaaf als ik deze ontwikkeling mag ervaren.

4) Hoe heb ik mijn blog in elkaar geknutseld?

Mijn blog heb ik via jouwweb.nl in elkaar gezet. Een website waarbij ik zelf relatief lage kosten had. En daarmee wel mijn eigen domeinnaam kon creëren wat ik het meest belangrijke vond. Omdat ik geen andere website achter mijn website naam wilde. Na een tijd te hebben geknipt en geplakt ben ik ermee begonnen. Momenteel ben ik tevreden met de opzet van mijn blog. Maar mogelijk wil ik hier in de toekomst nog wat aan verbouwen.

5) Wat was mijn eerste samenwerking?

Mijn eerste samenwerking was het met bedrijf Sprintshot. Ik liep afgelopen november de 7Heuvelenloop en was voorafgaand benaderd of ik eventueel wilde samenwerken. Hier heb ik akkoord mee gegeven en heb hier achteraf ook nog een blog over geschreven. Ik vind het super dankbaar en leuk als bedrijven met mij willen samenwerken. Ik vind dit vooral heel leuk en zie dit als iets positiefs voor mijn website en Instagram. Maar geniet er vooral veel van. Namelijk de opzet van een fotootje, de teksten die ik erbij zet en vooral hoe het ontvangen wordt bij mijn volgers.

6) Wanneer ben ik begonnen? En wat is mijn tip voor mensen die ook een blog willen starten?

Mijn blog bestaat pas net 4 maandjes. En is daarom nog enorm jong en vooral in ontwikkeling. Daarom antwoord ik denk ik over een jaar weer heel anders op bovenstaande punten. Ik ben mijn blog op 21 augustus 2019 begonnen. Net na de zomervakantie en net voor mijn nieuwe opleiding. Ik trok mijn stoute schoenen aan en koos ervoor te gaan. Voor mensen die een blog willen starten is mijn tip: START. Ik kreeg dit vaak van andere te horen en mede door mijn thuis/vrienden support dacht ik: ‘ f*ck it, Ik doe het ook gewoon’. Je moet vooral dus sch*t hebben en er gewoon voor willen gaan. Natuurlijk moet je er wel over nadenken. Want je moet er wel tijd in willen stoppen, een onderwerp/doelgroep voor jezelf kiezen en dit moet natuurlijk ook bij jezelf passen. Tot zover ben ik heel blij met mijn stap.

 

 

In deze blog een aantal weetjes/tips vanuit mij over het beginnen van een blog. Heb je nog een andere vraag of ben je nu ook een twijfelaar om te beginnen. Stuur dan gewoon een berichtje via instagram @fleurrprins! Veel liefs, Fleur.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.