Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Doen wat je leuk vindt en niks anders.

Doen wat je leuk vindt en niks anders.

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 16:39

Als je klein bent krijg je een aantal dingen in je kleine koppie getimmerd ( in meeste gevallen). Je kunt worden wat je wil worden. Als je ergens hard voor werkt moet het lukken en doe vooral iets wat je leuk vindt. En in meeste gevallen aka millennials: ‘’ anders stop je er toch mee en zoek je wat anders ‘’. Dit zijn een aantal algemene uitspraken die je vaak hoort. Switchen van opleiding, werk, relatie geen probleem. En doe vooral niets wat je niet leuk vindt. Maar dan komt de X generatie die zegt: ‘’ Maar je kunt niet alleen maar leuke dingen doen. Soms is iets ook even stom ‘’. Twee tegen strijdige richtingen die beide zeker waar zijn. Maar stel je voor, je weet niet wat je leuk vindt. En vooral niet wat jouw passioneert. Dus kies je maar iets wat denk je ‘’ goed voor je is’’. Dit is moeilijk en vooral iets wat ingewikkeld is te begrijpen. Want kun je altijd het geen doen en werken binnen de sector wat JIJ daadwerkelijk leuk vindt? Lees dan even verder.

gek worden

2020 is het jaar waarin alles mogelijk is. Je kunt geld verdienen met Instagram, YouTube, tiktok, gamen ( e-gaming) en nog veel meer. Alles kan. En alles is haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan een Bram Krikke die door mensen op straat ‘’ abnormale ‘’ vragen te stellen ontdekt wordt en zo succesvol wordt. Of aan bekende social influencers die door het maken van een foto bekend raken en hier niet een beetje maar veel mee verdienen. Waarom zou je dan nog school afmaken en daadwerkelijk een opleiding volgen? Als je dus echt kunt doen wat je leuk vindt en hier in 2020 ook brood mee op de plank krijgt. Een denigrerend onderwerp wat heel actueel is. En vaak ( onterecht) veel meningen over zijn die niet altijd eerlijk zijn. Het is een nieuwe vorm van marketing en vorm van televisie. Die afgelopen jaren sterk ontwikkeld is en ook hiervoor gewerkt wordt alleen dan anders dan gewend. Want is het dan eerlijk dat een dokter minder verdiend dan een bekend persoon op Instagram? Een groot dilemma en groot discussie onderwerp. Maar wel wijzend naar: ‘’ doen wat je leuk vindt en niks anders’’.  

passie

Een passie, iedereen heeft waarschijnlijk een drijfveer. Waarom doe je iets, welke dingen doe je in je vrije tijd en durf je dit ook groter aan te pakken. Pak ik dit persoonlijk op mijzelf dan vind ik sport tof, werk ik graag met mensen en werk daarom in de sportbranche en studeer hier ook naar. Maar schrijf daarnaast ook artikelen over deze onderwerpen. Vind ik dit dan niet veel moeite? Of vind ik dit wel leuk. JA, dat is dan ook direct mijn antwoord. Want als ik het niet leuk vindt waarom zou ik er dan zoveel moeite in stoppen? Een misschien ‘’ millennial ‘’ reactie. Maar ik doe wat ik leuk vind. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat je doormiddel van het nastreven van doelen en je passie ( pure jij) na te streven, ook daadwerkelijk gaat doen wat bij jouw past. Wat uiteindelijk zich richt op meer voldaan zijn en hierdoor positiever in het leven staan.

how

Hoe kom je aan een passie. Je hebt geen drijfveer, je hangt liever op de bank achter Netflix, je doet niet perse iets wat je zo tof vindt en doet iets omdat het zogenaamd moet. Dit lijkt mij een moeilijk iets omdat je zo dus iets doet omdat het moet. Je hebt het gevoel dat er geen keus is en draagt het gevoel: ‘’ ja maar ik moet toch iets doen ‘’. Nu ga ik even een tegenspraak doen gericht op dit dilemma die veel leeftijdsgenoten van mij maar ook andere mensen jonger/ouder dan ik met zich meedragen: ‘’ iedereen heeft een passie’’. Is dat nu fashion tot computers tot samenwerken wat kan eindigen tot een overheidsberoep. Iedereen heeft een passie alleen moet je het wel durven te ontwikkelen. Makkelijker gezegd dan gedaan maar heel belangrijk. Want hoe kom je erachter wat jouw drijfveer is. En hoe krijg je het lef om dit te ontwikkelen?

living fearless does not exist

Zonder spanningen, angsten, in je comfort zone altijd leven is geen optie. Zo bestaat er een quote: ‘’ life begins at the end of your comfort zone ‘’. Je kunt hiervan denken wat je wil. Maar persoonlijk vind ik deze quote waar. Blijf je altijd binnen de lijntjes, ben je nooit ergens zenuwachtig voor omdat je optie: veilig kiest en ga je nooit doen wat je daadwerkelijk tof vindt. Dan eindigt dit uiteindelijk alleen maar op het niet maximaal halen uit jezelf wat er in zit. Dan komt de vraag? Moet dat dan. Nee. Vind je het fijn om veilig te leven, te doen wat de rest doet en vooral de algemene richtlijnen ( als die er zijn) te volgen. Dan is dat ook prima. Maar persoonlijk denk ik dat wanneer je succesvol wil zijn in het geen wat jou aanwakkert, motiveert en inspireert. Je een stuk positiever en tevredener in het leven gaat staan.

‘’ life begins at the end of your comfort zone ‘’

CONCLUSION. Zoeken naar uitdaging, het randje opzoeken ( wat betekend angst maar ook de andere zijde: wat je echt wil misschien behalen door soms stoute schoenen aan te trekken ) en zoveel mogelijk uit jezelf halen. Durven voor jezelf te kiezen. En dus soms denken f*c k it. Ik probeer het en anders is er vast een plan B ( want die is er, altijd!). In deze blog het onderwerp: doen wat je leuk vindt en durven te kiezen voor iets nieuws ( gevaarlijks) misschien. Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier in staan. Tot bij een volgende blog.

Liefs,

Fleur

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.