Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Chaos, rust, hectiek en dan toch een juiste mentaliteit toepassen?

Chaos, rust, hectiek en dan toch een juiste mentaliteit toepassen?

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 15:29

Een mentaliteit, een veel besproken onderwerp en heel actueel in de maatschappij. Jouw mentaliteit bepaalt wat je kunt en gaat bereiken. En dit bepaal jij zelf. Kruip je in een slachtoffer rol is de kans kleiner dat jouw doelen realiteit worden. Dan wanneer je er voor gaat en iets met beide handen aanpakt. Het duidt allemaal op motivatie, discipline en prioriteiten stellen voor je omgeving en voor jezelf. Mentaliteit, mindset etc. iets wat ik al meerdere keren heb benoemd op mijn blog. Waarbij ik tijdens een vorige blog het had over de introverte/extroverte persoonlijkheid. En daarbij ook de fixed en growth mindset besprak. Een beetje richting de psychologie neigt het wel, maar niet minder interessant ( vind ik). Samen met het bedrijf: @yogabyjulz mocht ik samenwerken. Waarbij we vooral de focus willen leggen op mindset, de manier hoe je dit kan beïnvloeden  en de rol van rust in dit gehele proces in alle hectiek. Daarom een blog gericht op yoga, mindset en positiviteit.

Introductie: @YogabyJulz

‘’ Een drukke agenda. Al die verantwoordelijkheden. Het is soms zo overweldigend. We feel you. Iedere dag is hectisch en verveling is een woord dat je al in tijden niet meer gebruikt hebt. Zorg goed voor jezelf en druk af en toe op de pauzeknop. Dat is echt zo belangrijk. Yoga by Julz is ontworpen voor jou, voor vrouwen die houden van mode én van ontspanning. Wij ontwerpen stijlvolle yogakleding die je inspireert om naar de yogales te gaan of gewoon een momentje voor jezelf te nemen. Want ja, die yogabroek is ook perfect om gewoon in de zetel te hangen, relax af te spreken met vriendinnen of je thuiswerkdag comfy en stylish door te brengen. Yoga is voor ons bij By Julz de perfecte me-time. Moet je daarvoor in de spirituele kant van het leven geloven of je zeven chakra’s willen ontdekken? Nee, natuurlijk niet. Het is gewoon de bedoeling dat je je goed voelt. Want dat willen we toch allemaal?!’’.

Ontstaan van @Yogabyjulz?

YogabyJulz is dus een Antwerpse mode ontwerpster die een en al passie draagt voor yoga. In haar blog ( website: https://www.yogabyjulz.com/nl/ ). Beschrijft ze haar verloop naar deze toffe website, haar verhaal en vooral haar passie gericht op yoga en een passende outfit. Zelf schrijft ze: ‘’ de perfecte outfit, die vond ik maar niet ‘’. Daarom besloot ze zelf iets te ontwerpen en zo is Yoga by Julz ontstaan. Hoe gaaf! Julz besloot niet zomaar een collectie te ontwerpen, daarom een ecologische collectie. Een collectie die duurzaam is en vrouwen wil motiveren om af en toe een momentje voor zich zelf te nemen tussen alle hectiek door. Julz schrijf daarom: ‘’ Niet zo into yoga? No worries, de Yoga By Julz collectie is ook perfect voor je morning run, je pilates work out of gewoon... om languit in de zetel te genieten van je favoriete serie (hallo Netflix!) ‘’.

Mindset en vormen van mindset

Voorheen heb ik dit onderwerp al eens besproken. Maar wat is nu eigenlijk mindset. Waarom gaat het zoveel om: ‘’ mindset’’ wat is hier nu spannend of leuk aan? En wat boeit het eigenlijk wat voor mindset je hebt….? VEEL. Je mindset beïnvloedt jouw manier van denken, doen en zijn. Mindset is dus van belang om successen te behalen, prioriteiten te stellen en zo doelen te behalen ( die je maakt, als het goed is).

Soorten mindsets. Vorige keer besprak ik dus de growth en fixed mindset. Waarbij de fixed mindset was gericht op blijven in het geen wat je doet, niet uit je comfort zone stappen en vooral alles laten zoals het is en geen risico’s nemen om het veilig te houden. En vooral discussies of obstakels te vermijden. Kort door de bocht waren deze mensen overtuigd, dat je eigenlijk niet kunt veranderen. Of terwijl: je bent geboren met een talent en deze kan je niet verder ontwikkelen. Daar tegenover was de growth mindset, een mindset die veel risico’s nam. Inzichten zag in groeien. Redelijk tot vaak buiten die comfort durfde te stappen en vooral soms bewust koos om de wind tegen te nemen, dan de wind mee. Dus soms kiezen voor een moeilijker pad, om zo succesvol te zijn. ( ergens voor gaan). Anders gezegd, het zijn mensen die nieuwe uitdagingen aangedaan en geloof hebben dat ze nieuwe dingen kunnen leren door herhaling en hard werken.

 

Hoe kan je dit zelf beïnvloeden?

Stappenplan naar jouw persoonlijke succes.

 • Geloven in de kracht van ontwikkeling ( stappen durven te zetten).
 • Durven te falen, durf een fout te maken. Je leert hier namelijk van.
 • Het besef hebben dat de manier waarop jij over dingen nadenkt, bepalend is voor jouw succes.
 • Van te voren geen conclusie trekken dat het toch niet haalbaar is.
 • Geloven dat je obstakels kunt overwinnen mits je hard werkt
 • Ga uitdagingen aan: come out your comfort zone. Set goals and go for it.
 • Blijf volhouden ( blijf gemotiveerd), ga ervoor en stel prioriteiten.
 • Kijk naar het einddoel. Maar zorg dat deze ook haalbaar is. dus ook focussen op de taak.
 • Ben concreet voor jezelf. Welke specifieke taak wil je verder ontwikkelen. En hoe ga je dit doen? Kijk eventueel naar een vorm van coaching, hoe je dit doel kunt behalen.
 • Durf hulp te vragen. Dit kan dus door training, feedback, coaching.
 • Zorg voor voldoende uitdaging.
 • Ben ook trots op je behaalde doelen en ben niet te streng voor jezelf.

Rust vinden in chaos.

Nu is rust een belangrijk aspect. Vraag je teveel van jezelf, dan is dit niet haalbaar en hou je dit niet vol. Zoals yogabyjulz zegt: ‘’ Ben soms lief voor jezelf, kies soms voor Netflix’’. Dit hoeft dus niet perse Netflix zijn maar kan dus ook een boek lezen, sporten, met vrienden iets doen, een drankje doen etc. zijn. Zolang het voor jou maar ontspannend voelt. Even los komen noemen we dit ook wel. Ofwel, even je hersenen op stop zetten en even kiezen voor een positieve afleiding. Slaap is ook een vergeten factor. Want hoeveel heeft jouw brein niet te verwerken op een dag? Neem een gemiddelde twintiger/dertiger mee en dan is het antwoord veel. Maak bijvoorbeeld lijstjes, om je taken af te strepen. Waardoor je ook meer een overzicht creëert.

Even toepassen op mijzelf

Persoonlijk ben ik een bezig bijtje. Ik doe veel, wil veel en verwacht veel ( verwachtingspatroon). Soms misschien teveel en dan merk ik dit aan mijn lichaam. Rust is iets belangrijks. En mijn doel voor 2020 is daarom ook bewuster en effectiever hiermee bezig zijn. Soms eerder voor rust kiezen en ook weer niet TE veel van mij zelf verwachten. Iedereen is een mens dus moeten we elkaar ook zo behandelen en niet teveel willen verwachten. Ik stel graag doelen, maak lijstjes en werk deze graag af. Dit is een vorm van structuur voor mijzelf. Yoga is ook een vorm van rust maar ook intensief. Een vorm van bewegen die ik toejuich. Het staat misschien algemeen bekend als iets spiritueels. Maar dit is het niet perse. Het is meer bewust bezig zijn, meer prioriteiten stellen en vooral mindful bezig zijn. Rust nemen, tijd nemen en tijd om na te denken. Alles op een rijtje te zetten. Waardoor je dus bewuster leeft en door alle chaos wel het totaal plaatje blijft zien. En deze niet over het hoofd ziet. Being mindful. YogabyJulz is een bedrijf die zich hiervoor inzet. Mensen toejuicht en daarom via de kledinglijn: Yogabyjulz, vrouwen wil stimuleren. Een merk wat veel passie met zich mee brengt.

 

Ik hoop dat je het een leuke blog vond. En zie je graag bij de volgende.

Veel liefs,

Fleur

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.