Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Dicht bij jezelf blijven - Eline Venneman

Dicht bij jezelf blijven - Eline Venneman

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 09:45

In een wereld waarin we onszelf continu met elkaar vergelijken en de prestatiedruk hoger ligt dan ooit, is het nog wel eens lastig om dicht bij onszelf te blijven. Om trouw te blijven aan onze eigen persoonlijkheid, normen, waarden, mening en visie. Dit geldt in het bijzonder ook voor starters: jongvolwassenen die net toetreden tot de arbeidsmarkt en/of beginnen met ondernemen. In dat geval weet je vaak nog niet zo goed wat je nou precies wil en hoe je daar het best kunt komen. Hierdoor maak je misschien keuzes die (achteraf) helemaal niet zo goed bij je passen. Super begrijpelijk en in mijn ogen ook heel erg waardevol. Door zo nu en dan uit je comfort zone te stappen en nieuwe dingen uit te proberen, ontdek je namelijk wat wel en niet bij jou past. Je leert jezelf kennen, en daar groei je alleen maar van. Ook zelf heb ik de afgelopen maanden een keuze gemaakt waarvan ik er inmiddels achter ben gekomen dat deze toch niet helemaal bij mij past. In deze blog vertel ik jullie daar meer over.

Een teleurstellende droom

Ruim drie maanden geleden, aan het begin van mijn zomervakantie, besloot ik mijn eigen blogpagina te publiceren. Dit was al lang een droom van mij, maar nooit eerder had ik het lef om dit ook daadwerkelijk te doen. Eerder schreef ik hier al een artikel over, genaamd ‘Kiezen voor jezelf’.

 

Hoewel ik het bloggen de eerste weken ontzettend leuk vond, kwam ik er al snel achter dat er toch meer bij kwam kijken dan verwacht. Nu, drie maanden later, merk ik dat ik mijn plezier in het bloggen kwijt ben. Het kost me meer energie dan ik er voor terug krijg, en dat vind ik het gewoon niet waard. Zeker nu het normale leven weer begonnen is en ik druk bezig ben met stage en school, voel ik niet de ruimte om energie te steken in iets waar ik eigenlijk maar weinig plezier aan beleef. Daarom heb ik besloten om te stoppen met mijn eigen blogpagina. Een keuze die een beetje voelt als ‘falen’, maar wel een keuze die ik moet maken om dicht bij mijzelf te blijven.

Geleerde lessen

Het hebben van een eigen blogpagina is voor mij persoonlijk dus niet zo goed uitgepakt als ik gehoopt/gedacht had, maar ik heb er wel onwijs veel van geleerd. Niet alleen met betrekking tot mijzelf als persoon (wie ben ik en waar word ik nou écht blij van?), maar ook met betrekking tot professionele vaardigheden. Dat is natuurlijk super waardevol!  De grootste les die ik de afgelopen maanden heb geleerd, is hoe fijn het is om ‘schijt’ te hebben aan de mening van andere. Dit was in het begin de grootste factor die me tegenhield om een eigen blogpagina te publiceren, maar uiteindelijk dus ook het belangrijkst wat ik geleerd heb door het maar wel gewoon te doen. Daar ben ik alleen maar super dankbaar voor! Ik hoop dit de rest van mijn leven mee te kunnen nemen.

 

Daarnaast heb ik ervaren hoe veel tijd en energie er gaat zitten in het opbouwen van iets nieuws, en hoe lastig dit bovendien is (zeker in je eentje!). Vroeger leek het me ontzettend gaaf om later een eigen bedrijf te hebben. Nu ik een klein beetje heb ‘geproefd’ aan het opbouwen van een eigen ‘onderneming’, vraag ik me echter af of ik dit wel écht zou willen en of dit wel écht iets is wat bij mij past. Super fijn, want dit kan me alleen maar behoeden voor verkeerde keuzes in de toekomst, die dan waarschijnlijk veel grotere gevolgen met zich mee brengen.

 

Tot slot heb ik geleerd hoe groot de rol van social media is bij het hebben en opbouwen van een eigen blog is. Om heel eerlijk te zijn, had ik dat van tevoren natuurlijk ook al wel kunnen weten. Social media valt immers niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Desondanks had ik hier niet heel erg bij stil gestaan toen ik aan mijn blog begon. Al snel kwam ik er echter achter dat activiteit op social media de enige manier was om lezers te trekken. Want let’s be real: wie komt er nou zomaar op een site terecht als die site niet op de één of andere manier gepromoot wordt? No one! Zodoende besloot ik zelf dan ook om wat actiever te worden op mijn eigen Instagrampagina. En laat dat nou net iets zijn wat toch minder mijn ding is… Want eerlijk is eerlijk: de druk om continu weer iets leuks op mijn verhaal te posten, een mooie foto op mijn feed te zetten en op anderen te reageren, vond ik eigenlijk maar niks. Weer een les rijker!

Hoe nu verder

De korte conclusie van mijn verhaal is dus eigenlijk dat het goed is om zo nu en dan keuzes te maken die net wat buiten je comfort zone liggen. Om nieuwe dingen uit te proberen en onverwachte kansen te grijpen. In sommige gevallen zal dit uitlopen tot een enorm succes, en ik sommige gevallen eerder tot een teleurstelling. That’s okay! Want ook van teleurstellingen en tegenslagen leer je. Dat bewijst mijn eigen ervaring van de afgelopen maanden maar weer ;).

 

Verder hoor ik je nu al denken: blijf je dan nog wel schrijven voor www.byfleurrprins.nl? Mijn antwoord daarop is voorlopig: ja zeker! Het bloggen zelf vind ik immers nog steeds erg leuk, maar niet met de frequentie die een eigen blogpagina vereist. Fleur geeft me de kans om één keer in de maand een blogartikel te schrijven, wat voor mij net perfect is om het plezier in het schrijven te behouden. Bovendien is de vorm totaal anders: bij het schrijven voor Fleur komt veel minder druk kijken als bij het hebben van een eigen blogpagina. Ik hoef het niet allemaal zelf te doen, want we werken met een super leuk team, dat bovendien steeds groter aan het worden is. Dit geeft mij veel meer energie! Ik ben alleen maar blij dat ik op deze manier door kan blijven gaan met iets wat ik ontzettend leuk vind, namelijk: schrijven over onderwerpen die mij boeien en waarmee ik anderen hoop te inspireren. Stay tuned for more!

 

Liefs, Eline


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.