Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Chaos in mijn hoofd - Sharon van Driel

Chaos in mijn hoofd - Sharon van Driel

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 16:44

Chaos in mijn hoofd - Ben je continue maar aan het malen over wat je allemaal nog moet doen? Het idee hebben dat je een eindeloze takenlijst hebt die je maar niet afgewerkt krijgt. Wat er dus voor zorgt dat je het gevoel hebt dat je heel druk bent, stress ervaart en vooral onrust in je hoofd hebt. Ik denk dat heel veel mensen zich hierin herkennen.

Zelf stress veroorzaken

Ik betrapte mijzelf een tijdje geleden erop dat ik de stress in mijn hoofd zelf aan het maken was, ik veroorzaakte zelf stress in mijn hoofd terwijl het nergens voor nodig was. In mijn hoofd had ik het gevoel dat ik nog zoveel moest doen, heel de dag was ik bezig met mijn ‘in mijn hoofd verzonnen’ takenlijst. Heel de dag door gaf ik 100% of soms wel meer en aan het einde van de dag had ik het gevoel dat ik niks van mijn takenlijst had afgerond. Ik ging malen in bed en dacht alleen maar aan dingen wat ik nog moest doen. Voor mijn gevoel was dit heel veel. Totdat iemand tegen mij zei: ‘Sharon, schrijf eens op wat je moet doen. Maak elke dag tijdens het ontbijt een to-do list wat je die dag wil doen.’

Opschrijven en malen in mijn hoofd

Mijn eerste to-do (ik herhaal, in mijn hoofd was dit heel veel):

  • Wandelen
  • Vuilniszakken opruimen
  • Was opvouwen
  • 2 uur studeren
  • Trainen

Ik tuurde een tijdje naar mijn to-do list want naar mijn idee had ik veel meer te doen dan alleen dit. Ik kon niet geloven dat dit het enige is wat ik moest doen. Het voelde echt als een last van mijn schouders, vrijheid, een verademing. Als iets was afgerond zette ik er een krul doorheen, als het vandaag niet lukte schoof het gewoon door naar de volgende dag.

Het creëren van ruimte

Sindsdien schrijf ik ‘bijna’ elke dag wel een to-do en moet ik elke keer weer lachen om mijzelf als ik het gevoel heb dat het heel veel is totdat ik het opschrijf. Doordat ik mijn taken opschrijf creëer ik ruimte voor andere dingen. Als je het nog niet doet probeer het eens, schrijf voor jezelf een to-do list. Ik doe het meestal bij het ontbijt maar ik doe het ook wel eens de avond ervoor in bed. Net waar ik zin in heb. Laat het mij weten als je het hebt geprobeerd en wat je ervaarde!

 

Hopelijk vond je  mijn blog interessant en leuk! Tot bij de volgende.

Liefs, Sharon!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.