Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » 'ff' Relativeren - Sharon van Driel

'ff' Relativeren - Sharon van Driel

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 10:35

Lieve lezers. Een blog schrijven leuk, doe ik wel ‘ff’. Een onderwerp verzinnen is toch wat moeilijker dan ik dacht. Daarom had ik als idee om elke maand mijn ongevraagde mening te geven over onderwerpen die momenteel lopen. Leek mij leuk, lekker schrijven vanuit mijzelf, zonder research te doen maar puur wat ik van een onderwerp vind. Daarnaast zal je ook elke keer een stukje mindfulness in mijn teksten teruglezen. Ik vind het namelijk belangrijk dat er redenen zijn bij bepaalde gedachtes en waarom die er zijn. Klinkt heel zweverig dit, I know. Je begrijpt het wel als je het tegenkomt. We zijn immers millenials, ‘de’ generatie waarin dit bespreekbaar kan zijn. Toch?

Even twintig jaar terug in de tijd.

Ok... genoeg gesproken hierover, nu dan echt mijn ongevraagde mening en laten we dan uiteraard beginnen met COVID-19 ‘aka’ corona. Ik bedoel, internet staat er nog niet genoeg vol mee. Toch? Mag ik even eerlijk dan ben ik heel blij dat heel deze ‘corona-toestand’ nu gebeurt, en niet twintig jaar geleden. Moet je je eens voorstellen: de leeftijd die je nu hebt maar dan met de technologie van twintig jaar geleden, wat moet je doen? Er was namelijk geen Netflix, er waren geen smartphones dus al helemaal geen facetime ( met bijvoorbeeld je beste vriendin) het zit er allemaal niet ‘in’. En het bedrijfsleven, hoe zal dit gaan? Hoe kan je überhaupt je werk uitvoeren? Allemaal vragen. Gelukkig gaat alles momenteel digitaal maar het idee op zich… Veel banen zouden dus komen te vervallen omdat het puur gewoon niet uitgevoerd kan worden. Ja, soms sta ik daar wel eens bij stil. Hoe dankbaar ik ben dat deze nare situatie nu is en niet in een tijd waar technologie nog niet zo een ontwikkeling heeft doorgemaakt die wij nu kennen. Eerlijk, dit verlicht wel mijn negatieve gedachtes als ik hieraan denk. Even uitzoomen op de situatie en nagaan hoe de situatie zou zijn twintig jaar geleden (mindfulness dit hé, echt. Zo moeilijk is het niet).

Even relativeren met Sharon.

Een ding weet ik zeker, tegen de situatie aanschoppen en dat alles tegenzit heeft geen zin. Iedereen, ja IE-DE-REEN heeft last van het virus. De hele wereld. Dus waarom zouden we onszelf naar beneden halen of de situatie nog erger in ons hoofd maken dan dat het is? Het ligt niet aan jou dat je je baan kwijt ben of dat je geen stage kunt vinden en dat je nu iets moet doen om maar geld te verdienen of om je schooljaar te halen. Niemand had dit zo gewild, niemand had jou willen ontslaan en scholen willen al helemaal niet een vervangende opdracht geven terwijl je met een supertoffe stage ervaring had kunnen op doen. Uiteindelijk houdt dit een keer op en is alles weer normaal en lachen we hierom.

Een ongewenste vakantie.

Ik zie dit als een ongewenste lange vakantie met een aantal kleine verplichtingen (of helemaal geen). Probeer er niet te veel over nadenken wat je niet kan maar aan wat je nu wel kan. Denk aan jezelf, de rust de je nu in je hoofd kan creëren of de hobby die je eindelijk kan oppakken. Want hey, wie zegt er dat je moet stoppen met je nieuwe hobby als corona onder controle is? Laten we allemaal even wat liever zijn, voor onszelf vooral. Het duurt allemaal al lang genoeg en knapper worden we er niet op met alleen maar ‘sikkeneuren’.

 

Als ik je ergens mee kan helpen, tips mag geven of iets. Slide in the DM @Sharonvandriel.. XO ( ik meen het).

 

Veel Liefs,

Sharon @sharonvandriel


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.