Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Tweeduizend eenentwintig wordt jouw jaar - Eveline Verhage

Tweeduizend eenentwintig wordt jouw jaar - Eveline Verhage

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 11:05

We naderen langzaamaan het einde van tweeduizend twintig. Wat een jaar was het. Voor velen heel turbulent. Tweeduizend twintig was het jaar van het corona virus, van mondkapjes, van onzekerheid, handgel, anderhalve meter en van hoop op vaccins. Een jaar van velen dalen, waarbij onze samenleving getest werd. Als groot geheel hadden we het zwaar maar als individu wellicht nog meer. Desalniettemin was het ook een jaar van nieuwe hobby’s ontdekken, jezelf ontplooien en zelfreflectie. Want wat gebeurt er als sociaal contact, dat grotendeels via social media gaat, en alle activiteiten buitenshuis veelal wegvallen? Op dat moment ben je op jezelf aangewezen. Wie ben jij nou? Waar sta je voor? Wat zijn jouw doelen? Is er ruimte voor verbetering? Wat doe je eigenlijk in je vrije tijd? Als alles wegvalt?

Stil staan

Het gevoel hebben dat de tijd stil staat, dat heeft iedereen denk ik wel gehad. Ik althans wel. Voor mij was tweeduizend twintig het jaar dat ik mijn Vwo-diploma haalde. Het jaar dat ik na veel piekeren mijn baan op zegde, waar ik het zó naar mijn zin had maar achter in mijn hoofd wist dat dit niet goed was voor mijn herstel. Ik heb namelijk al vier jaar lang van chronische hoofdpijn, welke is ontstaan door een hele harde hockeybal die mijn achterhoofd raakte. Ik heb er momenteel nog steeds af en toe last van maar alles gaat stukken beter, herstel staat voorop! Stapje voor stapje. Verder was tweeduizend twintig ook het jaar dat ik van mijn prikkelbare darmsyndroom afkwam, 'lang leven alternatieve genezers'!

Positief terugkijken 

Ik kan gelukkig met een positieve blik terugkijken op tweeduizend twintig. Dit heeft alles te maken met mijn houding (mindset). Dat was de focus. Maakt niet uit wat er gebeurt, zorg ervoor dat de situatie niet naar je hoofd stijgt. Met deze ‘badass attitude’ ga ik ook tweeduizend eenentwintig in. Vaak wordt er in deze tijd gesproken over goede voornemens. Ironisch genoeg, heb ik daar nog niemand over gehoord. Wellicht omdat er door de mensheid geen onderscheid wordt gemaakt tussen 2020 en 2021? Alle dagen lijken immers hetzelfde en het nieuwjaar mag toch niet groots gevierd worden. Desondanks is het begin van tweeduizend eenentwintig wellicht hét moment dat jij een verandering kan maken voor jezelf. De vaccins zijn onderweg, de dagen worden langer en er is licht aan het einde van de tunnel. The only way is up. Daarom is dit mijn boodschap aan jou. Ongeacht jouw situatie: 

Jij kan dit, het gaat jou lukken en jij bent sterk. Ga voor dat doel, kruip uit je comfortzone en pak alle kansen met beide handen vast'

Ik zeg altijd; als je iets wilt, gaat het je lukken. Jouw wilskracht is namelijk alles.

 

Veel liefs,

Eveline


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.